Μπίρχοφ: «Η πρόοδος της Αγγλίας ανησυχεί τη Γερμανία»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, νυν παράγοντας και εκ των «αρχιτεκτόνων» της ποδοσφαιρικής αναγέννησης της Γερμανίας μίλησε για την πρόοδο που έχει κάνει η Αγγλία στις μικρές ηλικίες τα τελευταία χρόνια.

Η εθνική ομάδα της Γερμανίας φιλοξενείται από τους Άγγλους απόψε (22:00) στο «Γουέμπλεϊ» για ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας το προσεχές καλοκαίρι.

Ο 49χρονος Όλιβερ Μπίρχοφ, παλιά δόξα των «Πάντσερ» και πλέον γενικός διευθυντής στο ποδοσφαιρικό τους τμήμα, δήλωσε πως οι επιτυχίες των Άγγλων, με τις κατακτήσεις παγκοσμίων κυπέλλων με τις ομάδες Κ-20 και Κ-17, καθώς και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ-19, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τους Γερμανούς.

Ο Όλιβερ Μπίρχοφ σκόραρε το Χρυσό Γκολ στον τελικό του Euro 1996 απέναντι στους Τσέχους στο Γουέμπλεϊ και χάρισε το τρόπαιο στη Γερμανία!

«Στην Αγγλία και σε άλλες χώρες η ιστορία κάνει κύκλους. Το είχαμε μετά το “Euro 2000”, όταν είχαμε μια περίοδο επιτυχιών, όπως είχε η Γαλλία στα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Έπειτα γίνεσαι λιγάκι τεμπέλης και άλλες χώρες δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον. Είμαι σίγουρος πως με το προπονητικό κέντρο, τις επενδύσεις, τους προπονητές και την επιμόρφωση, η Αγγλία αρχίζει και καλύπτει το χαμένο έδαφος», σχολίασε ο Μπίρχοφ.

«Στην Πρέμιερ Λιγκ οι ομάδες δίνουν λιγότερες ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες, γιατί υπάρχουν πολλοί ξένοι. Έχω ακούσει πως καλύπτεται το χαμένο έδαφος και πως το πράγμα πάει καλύτερα. Χρειάζεται χρόνο. Εμείς (ενν. οι Γερμανοί) αρχίσαμε το 2000 και το πρώτο αποτέλεσμα ήρθε το 2010 με νέους, ταλαντούχους παίκτες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν η Αγγλία θα μπορέσει να παράξει ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να κοντράρουν τη Γερμανία στις διεθνείς διοργανώσεις στο μέλλον, παραδέχτηκε: «Είναι ένα καλό ποδοσφαιρικό έθνος με ένα δυνατό πρωτάθλημα. Είναι σπουδαίο να παίζουμε εναντίον τους. Χρειάζεται χρόνο και βλέπετε ήδη μικρά δείγματα επιτυχίας στις μικρές εθνικές ομάδες. Συχνά μπορούμε να έχουμε επιτυχημένους νέους παίκτες που γίνονται σημαντικοί και στο μέλλον. Ναι, μας ανησυχεί η Αγγλία γιατί η ποιότητα των παικτών ανεβαίνει».

«Φαίνεται σαν να δημιουργείται ένας αέρας του στυλ «αυτή είναι μια νέα ομάδα» με νέους παίκτες και χαρακτήρες, ενώ αποσύρονται παλαιότεροι παίκτες που έδωσαν πολλά. Υπάρχει μια αλλαγή και μπορώ να δω πως υπάρχει αυτοπεποίθηση μετά από αυτά που έκαναν οι Κ-20 και Κ-17. Αυτό δείχνει πως το αγγλικό ποδόσφαιρο επίσης έχει εξελιχθεί. Υπάρχουν νεαροί παίκτες που ανήκουν στις πιο δυνατές και επιτυχημένες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, όπου εκεί θα τους εξελίξουν. Αυτά γνωρίζω για την Αγγλία, μια ομάδα με κίνητρο, αρκετά ενδιαφέρουσα, που οφείλει να βρει το δρόμο της τεχνικά. Το αποψινό παιχνίδι θα είναι πολύ σημαντικό», κατέληξε ο Γερμανός.

 

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.