Οι Premierleaguefans επιλέγουν την καλύτερη ως τώρα ενδεκάδα του πρωταθλήματος, λίγες ημέρες πριν επιστρέψουμε στη δράση για τη 12η αγωνιστική.

Τερματοφύλακας: Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

 

Καταπληκτικές εμφανίσεις (και) φέτος από τον Ισπανό γκολκίπερ, που αποτελεί έναν πραγματικό… «Κέρβερο» κάτω από τα δοκάρια των «Κόκκινων Διαβόλων». Έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε οκτώ αναμετρήσεις, τρεις περισσότερες από τους Γιορίς, Έντερσον, Κουρτουά και Λεσλ, ενώ έχει πραγματοποιήσει 32 αποκρούσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλο τερματοφύλακα στις ομάδες της πρώτης 6αδας.

Δεξί μπακ: Θέσαρ Αθπιλικούετα (Τσέλσι)

 

Σύμφωνοι, τις περισσότερες φορές έχει αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός παρότι είναι φύσει ακραίος μπακ, όμως φέτος έχει κάνει κάποια πράγματα που δε γίνεται να περάσουν απαρατήρητα. Ο εκ των αρχηγών της Τσέλσι δεν έχει χάσει λεπτό στην Πρέμιερ Λιγκ. Πέρα από την αμυντική του σταθερότητα και το πνεύμα πολεμιστή που τον διακατέχει μέσα στα παιχνίδια των «Μπλε», φέτος έχει ήδη προσφέρει ένα γκολ (στο ματς-θρίλερ εναντίον της Γουότφορντ) και 5 (!) ασίστ, τις περισσότερες από κάθε άλλο αμυντικό στην κατηγορία!

Κεντρικός αμυντικός: Νικολάς Οταμέντι (Μάντσεστερ Σίτι)

 

Πολύ καλύτερος σε σχέση με την περσινή περίοδο παρουσιάζεται μέχρι στιγμής ο Αργεντινός αμυντικός. Ταχύτητα στις επεμβάσεις, πάθος και παιχνίδι από πίσω με σιγουριά είναι φέτος στο ρεπερτόριο του Οταμέντι, που έχει εναρμονιστεί πλήρως με τα θέλω του πάντα απαιτητικού Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο στόπερ της Σίτι είναι 2ος παίκτης σε συνολικές πάσες στο πρωτάθλημα, δείγμα του πόσο έχει μπει στο καλούπι του ρόλου του, ενώ έχει συνεισφέρει και με δύο γκολ στις επιθετικές επιδόσεις της ομάδας του.

Κεντρικός αμυντικός: Φιλ Τζόουνς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

 

Ο Άγγλος αμυντικός μας έχει ξαφνιάσει ευχάριστα μέχρι τώρα, καθώς έχει αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς και δεν έχει χάσει παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Φιλ Τζόουνς είναι από τους βασικούς πυλώνες της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος (μόλις πέντε γκολ παθητικό η Γιουνάιτεντ). Με κερδισμένο το 72% των μονομαχιών του στον αέρα και με οκτώ αμυντικές ενέργειες ανά παιχνίδι, αποδεικνύεται «χαλκέντερος».

Αριστερό μπακ: Σεάντ Κολάσινατς (Άρσεναλ)

 

Ήρθε ως ελεύθερος από τη γερμανική Σάλκε και ήδη αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες στις τάξεις των φίλων των «Κανονιέρηδων», δικαιώνοντας τον Αρσέν Βενγκέρ για την επιλογή του. Ο Βόσνιος έχει κάνει… δική του την αριστερή πλευρά της Άρσεναλ και διακρίνεται για την ταχυδύναμή του και τις καλές του σέντρες. Με 83% ακρίβεια στις πάσες του, ένα γκολ και τρεις ασίστ, συμβάλλει ουσιαστικά στο παιχνίδι των «Κανονιέρηδων», που είδαν επιτέλους να λύνεται το πρόβλημα στα αριστερά της άμυνάς τους.

Κεντρικός Μέσος: Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι)

 

Τι άλλο να πει και να προσθέσει κανείς πλέον για τον Ισπανό «μάγο»; Τα χρόνια περνούν, οι παίκτες αλλάζουν, αλλά ο Σίλβα παραμένει ο ορισμός της ποιότητας στο κέντρο της Σίτι. Στους 11 πρώτους αγώνες ο πρωταθλητής κόσμου και δις πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία έχει ήδη δημιουργήσει 29 ευκαιρίες για τη Σίτι, με επτά από αυτές να είναι ασίστ (1ος στην κατηγορία), ενώ έχει πετύχει και ένα τέρμα. Με 90% ακρίβεια στις πάσες του στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για ένα ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης.

Κεντρικός Μέσος: Κέβιν Ντε Μπρούινε (Μάντσεστερ Σίτι)

Πράματα και θάματα κάνει στις πρώτες 11 αγωνιστικές ο Βέλγος χαφ, από τα αγαπημένα παιδιά του Πεπ Γκουαρντιόλα και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος. Ο Ντε Μπρούινε είναι πλέον αυτό που λέμε “all around” παίκτης, αφού συνδυάζει αρμονικά την τρομερή του ποιότητα στο επιθετικό κομμάτι με μια αξιοπρόσεκτη προσφορά και προσήλωση στο αμυντικό μέρος. Ο ξανθομάλλης άσσος έχει 2 γκολ και έξι ασίστ μέχρι τώρα, έχει φτιάξει επιπλέον 26 ευκαιρίες για την ομάδα του, παρουσιάζει 80% επιτυχία στις ντρίμπλες του, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως έχει 16/41 (!) τάκλιν και είναι ο 2ος της Σίτι στα κλεψίματα, πίσω μόνο από το Φερναντίνιο. Κερασάκι στην τούρτα το ότι έχει αναδειχτεί «Παίκτης του αγώνα» σε τρεις αναμετρήσεις.

Κεντρικός μέσος: Πασκάλ Γκρος (Μπράιτον)

 

Μια μεταγραφή που πέρασε στα… ψιλά ήταν αυτή του Γερμανού της Μπράιτον από την άσημη Ίνγκολσταντ. Ο Γκρος είναι εκ των βασικότερων λόγων για τους οποίους οι «Γλάροι» παρουσιάζουν αυτή την εικόνα στις πρώτες 11 αγωνιστικές, αφού κρατάει μαεστρικά την μπαγκέτα της δημιουργίας σε μια κατά κόρον αμυντικογενή ομάδα. Γράφει αμέτρητα χιλιόμετρα και έχει συμμετοχή στα επτά από τα έντεκα συνολικά γκολ που έχει πετύχει η Μπράιτον, με δύο τέρματα και πέντε ασίστ! Επιπλέον, έχει δημιουργήσει άλλες 18 ευκαιρίες για την ομάδα του Κρις Χιούτον!

Δεξί εξτρέμ: Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

 

Για το δεξί άκρο της επίθεσης, η φανέλα του βασικού στην ενδεκάδα μας πηγαίνει δικαίως στο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος της Λίβερπουλ έχει εξελιχθεί σε λατρεία των οπαδών της, καθώς με την απαράμιλλη ταχύτητά του και τις διεισδύσεις του αποτελεί απειλή για οποιαδήποτε άμυνα. Επτά τέρματα, δύο ασίστ κι ακόμα 14 δημιουργημένες ευκαιρίες είναι αριθμητικά η προσφορά του καλύτερου επιθετικού των «Κόκκινων», με το ποσοστό επιτυχίας στις ντρίμπλες του να είναι υψηλό (67%).

 

Αριστερό εξτρέμ: Λιρόι Σανέ (Μάντσεστερ Σίτι)

 

Ακόμα ένας παίκτης της πρωτοπόρου της βαθμολογίας που «σπάει» τα κοντέρ, αφού ο 21χρονος εξτρέμ δεν έχει αντίπαλο στο ένας εναντίον ενός στην πλευρά του. Ο Γερμανός δείχνει πιο ώριμος φέτος στο παιχνίδι του, έχει περισσότερη ουσία στις κινήσεις του και πατάει πιο πολύ στην αντίπαλη περιοχή, όντας ο παίκτης που δίνει περισσότερο από κάθε άλλον το «υπερηχητικό» στοιχείο στην ομάδα του Γκουαρντιόλα. Ο Σανέ έχει στείλει έξι φορές την μπάλα στα δίχτυα, έχει σερβίρει πέντε ασίστ, έχει φτιάξει άλλες 10 ευκαιρίες, ενώ έχει και 84% ακρίβεια στις πάσες του!

Σέντερ φορ: Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Για πολλούς αποτελεί τον κορυφαίο εκτελεστή στο «Νησί» και φέτος αποδεικνύει την αξία του και στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ωριμότερος από ποτέ ο Χάρι Κέιν, οδηγεί εκ του ασφαλούς τα «Σπιρούνια», έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρώτος σκόρερ (μαζί με το Σέρχιο Αγουέρο) με οκτώ τέρματα, μία ασίστ, 54% ευστοχία στα σουτ. Γκολ με το δεξί, με αριστερό, με το κεφάλι... Ο Χάρι Κέιν δείχνει να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος, βελτιώνοντας συνεχώς στοιχεία του παιχνιδιού του.

Οι καλύτεροι έντεκα...

Αναπληρωματικοί: Γιορίς – Βαλέντσια, Βερτόνγκεν, Μι, Γουόκερ – Μάτιτς, Κορκ, Έρικσεν – Στέρλινγκ, Ριτσάρλισον, Αγουέρο

Υ.Γ. Αυστηρή προϋπόθεση για την ιεράρχησή μας στην 1η ενδεκάδα ήταν να έχει ο κάθε παίκτης τουλάχιστον 10 συμμετοχές. Εντύπωση μας προκάλεσε πως σε σχέση με την περσινή 11αδα στο ίδιο χρονικό σημείο του πρωταθλήματος βρίσκεται ξανά μέσα μονάχα ο Κέβιν Ντε Μπρούινε.

ΥΓ2 Τα στατιστικά στοιχεία που παραθέσαμε είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς και από την ιστοσελίδα “Squawka”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.