Πρόγραμμα των ομάδων για την περίοδο των εορτών, για την περίοδο μετά τις γιορτές, λειψές αγωνιστικές, ενισχυμένες αγωνιστικές, Αη Βασίληδες και χιονάνθρωποι. Τα πάντα όλα!

Δεν πιστεύω να ξεχάσατε τόσο εύκολα τι έγινε την προηγούμενη αγωνιστική; Εγώ ναι!

Elliot

Stones Lowe Naughton VVD

Carroll Salah Sane Brady

Kane© Aguero

Foster Alli Quaner Bellerin


O Ντέλλε Άλλι δεν έπαιξε, κάτι που μάθαμε περίπου μία ώρα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι της Τότεναμ. Ο Κέιν περνούσε το χρόνο του μέσα στον αγώνα μεταξύ χορταριού και δωμάτιου νοσοκομείου, οπότε η αγωνιστική ήταν χάλια για μένα. Αυτή ήταν και η τελευταία βδομάδα που είδαμε αυτήν την ομάδα αφού 10 από τους 15 παίχτες τους έστειλα στο σκυλόσπιτο.

Με αφορμή την (μη) εμφάνιση του Άλλι σκέφτηκα να καθιερώσω μια καινούρια μίνι-στήλη στο άρθρο, τους παίχτες-ονείρωξη και τους παίχτες-εφιάλτες.

 

Παίχτης-εφιάλτης

Ποκετίνο. Ο Ποκετίνο δεν είναι παίχτης θα πει κάποιος. Δε με νοιάζει, μας έχει καταστρέψει φέτος, είναι πολύ χειρότερος από Γκουαρδιόλα και Μουρίνιο. Δε δίνει σχεδόν ποτέ ακριβείς πληροφορίες για παίχτες που είναι τραυματίες στις συνεντεύξεις Τύπου. Τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει; Το παίζει έξυπνος και προσπαθεί να κρατήσει τα χαρτιά του κλειστά; Να μη δώσει πληροφορίες στους αντιπάλους προπονητές; Του έχω ένα νέο, oι αντίπαλοι προπονητές μπορούν να δουν τι ενδεκάδα θα κατεβάσει μια ώρα πριν το ματς. Πώς σου φάνηκε αυτό Ποκετίνο; Για όσους είχαν Ντέιβις βασικό και η πρώτη τους αλλαγή ήταν παίχτης που πήρε παραπάνω από τον ένα(1) πόντο που πήρε ο Ντέιβις, ρωτήστε τον Ποκετίνο γιατί ο Ρόουζ ήταν έτοιμος να παίξει 92' λεπτά, αλλά όχι 93' κι εγινε αλλαγή στο 92'.

Παίχτης-ονείρωξη

Αθπιλικουέτα. Ήμουνα ανάμεσα σε αυτόν και τον Σαλάχ, αλλά έβαλα ‘Αθπι γιατί είναι πολύ πιο σημαντικό και σπάνιο ο αμυντικός να δώσει 10+ πόντους. Η συνεργασία του με τον Μοράτα θυμίζει Στόκτον και Μαλόουν. Είναι κάτι που το έχουν δουλέψει στην προπόνηση και πιστεύω θα συνεχιστεί για όλη τη σεζόν. Φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση από την άμυνα της Τσέλση. Μήπως έχει κάποια διαφωνία ο Αλόνσο; Μήπως ο Κρίστιανσεν είναι μόνιμα βασικός από δω και πέρα;

 

Αυτή τη βδομάδα η Άρσεναλ παίζει με την Τότεναμ. Κανονικά αποφεύγουμε να παίρνουμε ή να βάζουμε αρχηγό παίχτη από τέτοια παιχνίδια, αλλά ο Κέιν έχει τρομερή παράδοση με την Άρσεναλ και ο διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μάικ Ντιν. Όποιος θέλει να πάει με αρχηγό Κέιν, είναι ok από μένα. Προσωπικά, αρχηγό που παίζει εναντίον της ομάδας μου δεν παίζει να βάλω, οπότε είμαι ανάμεσα σε Λουκάκα και Σαλάχ.

 

Τέλος, πάμε να δούμε εν… (πoιο είναι το αντίθετο του εν τάχει;) …το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σεζόν.

1.Πρόγραμμα μέχρι 1/1/2018

Περίοδος Χριστουγέννων

Το εορταστικό πρόγραμμα είναι μεταξύ των αγωνιστικών 19-22, με 4 παιχνίδια σε 9 ημέρες. NBA γίναμε. Το πρόγραμμα είναι πιο σφιχτό από πέρσι, αφού τότε είχαμε μόνο 3 παιχνίδια για την κάθε ομάδα. Θα επιστρέψω αργότερα σε αυτό, αφού με τα τηλεοπτικά πάντα υπάρχουν κάποιοι κερδισμένοι και κάποιοι χαμένοι σε αυτήν την περίοδο. Πχ πέρσι η Σότον έπαιξε 3 ματς σε 5 μέρες ενώ η Τσέλσι 3 ματς σε 10 ημέρες και είχαμε διαμαρτυρίες.

Συμπίεση αγωνιστικών

Ξεκινώντας από τώρα και μέχρι την 22η αγωνιστική υπάρχουν 11 αγωνιστικές που θα παιχθούν σε 45 μέρες. Οι ομάδες που έχουν κι ευρωπαϊκά παιχνίδια θα παίξουν 13 ματς. Πχ δείτε εδώ για τις υποχρεώσεις της Λίβερπουλ. Αν κάποια ομάδα με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις φτάσει και στα προημιτελικά του Καραμπάου (τι όνομα κι αυτό) Καπ θα έχει να δώσει 15 παιχνίδια σε 45 μέρες. Ξεπεράσαμε το ΝΒΑ, θα καίνε τους κουραμπιέδες για πλάκα, εκεί στις γιορτές. Σε αντίθεση, ομάδες όπως η Τσέλσι και η Σίτεχ είχαν μόνο 6 αγώνες τις πρώτες 36 μέρες. Αραχτοί και λάιτ ήταν τότε και παρόλ’ αυτά ο Fraudiola έκανε Ροτέισιον και ο Κόντε έλεγε ότι ο Μοράτα δεν είναι έτοιμος να παίξει τόσους συνεχόμενους αγώνες. Άουτς.

2. Γενάρης και Φλεβάρης του 2018

Καλή χρονιά παιδιά, με υγεία, ευτυχία και παγκόσμια ειρήνη. Τα πράγματα χαλαρώνουν αρκετά μετά τις γιορτές. Οι γύροι 3, 4 και 5 του FA cup δεν πέφτουν πάνω σε αγώνες του πρωταθλήματος και το Τσου-Λου ξαναξεκινάει στα μέσα του Φλεβάρη. Περιμένω μηδενικό ροτέισιον από τους προπονητές εδώ, στις αγωνιστικές 23-28.

3. Μάρτης ως Μάης του 2018

Ο Φλεβάρης κι αν Φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει λέει ο σοφός λαός. Ωστόσο όπως είδαμε παραπάνω ο Φλεβάρης δεν φλέβισε και ο λαός, ακόμα πιο σοφός, έχει κι άλλη παροιμία γι’αυτήν την περίπτωση. Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης. Αυτή είναι η εποχή που θα πρέπει να αποφύγουμε το ...παλούκι αφού θα έχουμε και κενές και διπλές αγωνιστικές.

 

Πότε θα είναι οι κενές αγωνιστικές;

Αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά:

  • 28η (οι δύο Φιναλίστς του Καραμπάου Καπ και οι δύο αντίπαλοί τους, μαξ 4 ομάδες)
  • 31η (FA 6ος γύρος, μαξ 8 ομάδες και οι αντίπαλοί τους)
  • 35η (ημιτελικός FA, μαξ 4 ομάδες και οι αντίπαλοί τους)

Βασιζόμενοι στις προηγούμενες χρονιές η απόλυτη σφαγή θα γίνει την 31η αγωνιστική. Τυπικά μπορούμε να περιμένουμε να γίνουν 3-5 αγώνες εκείνη την αγωνιστική, οπότε ενδεχομένως να είναι καλή αγωνιστική για “Free Hit”;

 

Πότε θα έχουμε διπλές αγωνιστικές;

Λόγω του Τσου-Λου και της διακοπής για αγώνες εθνικών 19-29 Μαρτίου(31η αγωνιστική) υπάρχουν μόνο 3 αγωνιστικές που μπορούν να χώσουν τις διπλές αγωνιστικές.

  • 28η Εδώ μπορούν να βάλουν τους αγώνες που δεν παίχθηκαν το Σου-Κου από τις ομάδες που πήγαν στον τελικό του Καραμπάο Καπ. Ωστόσο οι ομάδες δε θέλουν να παίξουν μετά από δύο μέρες ενός έντονου τελικού που μπορεί να κρατήσει 120 λεπτά, οπότε ίσως αυτοί οι αγώνες μεταφερθούν ακόμα παρακάτω
  • 34η
  • 37η

Οι αγώνες που θα αναβληθούν την 31η θα μεταφερθούν στην 34η  και οι αγώνες που θα αναβληθούν την 35η θα μεταφερθούν στην 37η. Φαίνεται πάρα πολύ απλό.

 

Περίοδος Χριστουγέννων μέρος 2ο

Ομάδες(9) που έχουν 4 παιχνίδια σε 10 μέρες:

Μπράιτον, Μπόρνμουθ, Μπέρνλι, Λέστερ, Χαντερσφιλντ, Στόουκ, Νιούκαστλ, Εβερτον και Γιανάιτεντ.

Ομάδες(9) που έχουν 4 παιχνίδια σε 11 μέρες:

Λίβερπουλ, Σότον, Πάλας, Σουώνση, Τοτέρινχαμ, Χάμμερς, Μπρομ, Σίτεχ και Γουώτφορντ.

4 παιχνίδια σε 12 μέρες:

Τσέλσκι. Δεύτερη σερί χρονιά που η Τσέλσκι είναι τυχερή στο πρόγραμμα των εορτών. Ίσως ο Κόντε να είναι ο Άγιος Βασίλης. Επίσης δεν έχουν κανένα back to back σε μικρότερο διάστημα των 3ων ημερών

4 παιχνίδια σε 13 μέρες:

Να και κάτι για το οποίο δεν θα κάνει παράπονα ο Αρσενικός Βενγκέρ. Πολύ καλό πρόγραμμα σε αυτήν την περίοδο, παρόλο που έχει Τσέλσι και Λίβερπουλ. Σπίτι που χει Ράμσι, προκοπή δεν κάμψη

 

Συνοπτικά

Από τις πιο «φθηνές» ομάδες οι Γουώτφορντ, Χάντερσφιλντ και Μπράιτον έχουν το καλύτερο πρόγραμμα μέχρι και την περίοδο των εορτών. Της Γουώτφορντ ξεκινάει από την 16η αγωνιστική, της Μπράιτον από την 18η και της Χάντερσφιλντ από την 15η.

Από τις 6 μεγάλες περιμένω ροτέισιον από Γιανάιτεντ, Σίτεχ, Λίβερπουλ και Τοτέριχναμ. Οι παίχτες της Τσέλσι δείχνουν να έχουν τρομερή αξία, αφού ούτε ροτέισιον φαίνεται ότι θα χρειαστεί να κάνουν, ούτε έχουν και δύσκολες ομάδες να αντιμετωπίσουν. Όσοι δεν το χουν κάνει ήδη, μπορούν να ανέβουν στο τρενοτσέλσι από την 14η αγωνιστική και μετά. Οι παίχτες της Άρσεναλ επίσης μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ο Αρσενικός βάζει την τρίτη ομάδα στο ΟΥΕΦΑ.

Προφανώς, όλα αυτά τα σχόλια ισχύουν για τις αγωνιστικές και όχι για τις φόρμες των ομάδων ή των παιχτών, αφού είναι αδύνατο να προβλέψω τι θα κάνουν στους επόμενους 10 αγώνες.

Τα  ξαναλέμε την επόμενη βδομάδα με πράσινα βελάκια


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.