Fantasy: Το πρωτάθλημα τώρα ξεκινά!

Το αγαπημένο μας πρωτάθλημα κάνει επανεκκίνηση και ήρθε η ώρα να μας προσφέρει το κυρίως πιάτο που εμπεριέχεται στο απολαυστικό μενού του!

Ετοιμαστείτε για 6 βδομάδες γεμάτες ποδοσφαιρική πανδαισία στο Nησί, καθώς η ευρύτερη περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί την απόλυτη έξαψη για όλους μας!

Απανωτά παιχνίδια, μια κούρσα χωρίς ανάσα και όποιος αντέξει! Επιπλέον όλοι οι φαντασιακοί μάνατζερς σηκώστε τα μανίκια σας για να αντιμετωπίσετε την δυσκολότερη περίοδο της χρονιάς. Μας περιμένουν 11 αγωνιστικές μέχρι τις αρχές του χρόνου που έρχεται και οι αναποδιές θα μας χτυπήσουν την πόρτα αδιαμφισβήτητα!

Ροτέισον, τραυματισμοί και τιμωρίες θα γίνουν η φαντασιακή καθημερινότητα μας. Όσοι έχετε καταφέρει να κρατήσετε μέχρι σήμερα την γουάιλντκαρτ, θα ήταν καλό να δείξετε περαιτέρω υπομονή και να την ενεργοποιήσετε μέσα στο επόμενο διάστημα, όταν κρίνετε ότι σας είναι απαραίτητη.

Επίσης ο πολύ ισχυρός πάγκος είναι αδιαπραγμάτευτος. Χρειαζόμαστε 15 ενεργούς παίκτες στις ομάδες μας και μάλιστα με κάποιο πλάνο ως προς τη δυσκολία του προγράμματος των ομάδων τους, ώστε να μπορούμε να τους εναλλάσουμε προς όφελός μας.

Τελευταία συμβουλή στον μίνι οδηγό επιβίωσης του αγγλικού χειμώνα αποτελεί η φειδώ στις μεταγραφές μας. Όσες το δυνατόν λιγότερες, πάντα αφότου έχουμε αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις τελευταίες πληροφορίες και ιδανικά να «κουβαλάμε» 2 δωρεάν αλλαγές για κάθε αγωνιστική, ώστε αν χρειαστεί να προβούμε σε ένα μικρό χειρουργείο (3ων ή 4ων αλλαγών) στις ομάδες μας και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.

Οι πρώτες 11 αγωνιστικές μας έχουν προσανατολίσει κάπως ως προς το τι έχουμε να περιμένουμε από δω και πέρα. Υπήρξαν κάποιες εξαιρετικές στατιστικές αναλύσεις συναδέλφων στη σελίδα μας που πρέπει όλοι υποχρεωτικά να διαβάσετε!

 

Τα λεγόμενα προσδοκώμενα τέρματα και ασσίστς (xG και xA) έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού. Πλέον υπάρχουν πάρα πολλά αξιόπιστα στατιστικά εργαλεία, που με τη χρήση τους μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση της τύχης στο Φάντασι.

Προσωπικά χωρίς την βοήθεια αυτών των εργαλείων και των στατιστικών δεδομένων, δε νομίζω ότι θα βρισκόμουν τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Υπάρχουν δυο εξαιρετικές σελίδες, δωρεάν προσβάσιμες, με επίσημα στοιχεία από την Opta, όπου μπορεί κάποιος να μελετήσει τα μέχρι τώρα δεδομένα. Θα παραθέσω τα αντίστοιχα λίνκς στο τέλος του κειμένου.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι στο Φάντασι οφείλουμε να μη λαμβάνουμε υπόψιν οποιεσδήποτε προκαταλήψεις και ποδοσφαιρικές προτιμήσεις μας διακατέχουν. Το παιχνίδι είναι ένα κράμα στατιστικών στοιχείων, απόκτησης και κωδικοποίησης πληροφοριών και τέλος κατ’ ιδίαν παρακολούθησης αγώνων για να βλέπουμε όσα δε δείχνουν οι αριθμοί.

 

Αυτά τα ολίγα για το συναρπαστικό μέλλον που μας περιμένει τις επόμενες βδομάδες. Τώρα ήρθε η ώρα να ευλογήσω τα γένια μου! Είμαι στην ευχάριστη θέση να εκπληρώνω όλους τους στόχους που έθεσα στην αρχή της χρονιάς αλλά βρισκόμαστε ακόμη στο κατώφλι της 12ης αγωνιστικής και όχι της 38ης για να πάρουν τα μυαλά μου αέρα.

Η ομάδα μου κατέχει την 16.920η θέση παγκοσμίως, την 27η στην Ελλάδα και την 3η στην Λίγκα μας. Η προγούμενη αγωνιστική μου επιφύλασσε ανάμεικτα συναισθήματα, στο τέλος της μέρας όμως είχα πράσινο βελάκι, που λέει και ο Κούλου, οπότε έμεινα ικανοποιημένος. Η ομάδα που παρέταξα ήταν η εξής:

 

 

 

Η ομάδα μου συγκέντρωσε 63 πόντους παρόλο που οι επιθετικοί μου έμειναν άσφαιροι, μαζί με τον αρχηγό μου. Ο Κέιν έχει βαλθεί φέτος να μας τρελάνει! Αποτελεί προς το παρόν το απόλυτο τρολ του Φάντασι και μας πληγώνει όταν δε το περιμένουμε. Γίνεται να υπάρχει ο Κέιν στην ομάδα σου, να παίζει ενάντια στην Κρίσταλ Πάλας και να μην του δώσεις το περιβραχιόνιο; Μάλλον όχι. Οπότε θα ζήσουμε και θα πεθάνουμε μαζί του, από τη στιγμή που η τιμή του είναι δυσθεώρητη και επιβάλλεται να διπλασιάζουμε τους πόντους του ώστε να «βγάζει» τα λεφτά του.

Ο Μοχάμεντ Σάλαχ, από την άλλη, είναι το απόλυτο must των ομάδων μας. Σκόραρε δις και είχε ευκαιρίες για τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ. Η επιστροφή του Μανέ βοήθησε τα μάλα προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζουμε η επίθεση των Κόκκινων να συνεχίσει να πετάει φωτιές.

Ο Αθπιλικουέτα (μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας που επέλεξαν οι Premierleaguefans για τις πρώτες 11 αγωνιστικές) με βγάζει ασπροπρόσωπο και νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει ασφαλή κάλυψη του Μοράτα ή του Αζάρ στο επόμενο διάστημα που το πρόγραμμα της Τσέλσι γίνεται πολύ πιο εύκολο. Έδωσε την 5η του ασσίστ στο πρωτάθλημα, κράτησε το κλιν σιτ και συνέλεξε 3 πόντους ως μπόνους. Παρεμπιπτόντως, όλες του οι ασσίστς είναι στον Μοράτα!

Είχα γράψει ότι θα χρειαστώ έναν αμυντικό της Μπέρνλι, τον απέκτησα πριν 2 αγωνιστικές και μου έχει προσφέρει 17 πόντους! Ο λόγος για τον Μπεν Μι, που αποτελεί μαγνήτη του Μπόνους Πόιντ Σίστεμ όταν η ομάδα του κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Μια τάση που ελπίζω να συνεχιστεί.

Στο κέντρο οι Ριτσάρλισον και Στέρλινγκ, συνεχίζουν να αποτελούν σταθερές, ειδικά για τις τιμές του. Ο Ριτσάρλισον σκόραρε και μπορούσε να κερδίσει μια επιπλέον ασσίστ, εάν ο Κλέβερλι δεν έχανε το πέναλτι που κέρδισε! Αντιθέτως ο Στέρλινγκ κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Αγουέρο και έχασε άλλες 2 μεγάλες ευκαιρίες να αυξήσει την συγκομιδή του.

 

Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Μόνο 3 παίκτες μου προκαλούν μερική ανησυχία. Ο Σέντρικ, ο Λουκάκου και ο Βάρντι.

Ο πρώτος θα είναι σίγουρα μια από τις δυο δωρεάν αλλαγές που δικαιούμαι να κάνω. Οι άλλοι δυο θα βρίσκονται υπό αυστηρή επιτήρηση και πολλά θα εξαρτηθούν για το μέλλον τους στην ομάδα μου, τις επόμενες 2-3 αγωνιστικές.

Στη θέση του Σέντρικ ήθελα τον Τζόουνς αλλά δυστυχώς νομίζω πως ότι ήταν να προσφέρει για φέτος, το έχει ήδη κάνει. Αποτέλεσε εξαιρετική επιλογή, με τους  τραυματισμούς όμως που συνεχώς τον περιτριγυρίζουν και την επιστροφή του Ρόχο, μειώνονται δραστικά οι πιθανότητες να συνεχίσει να είναι σημείο αναφοράς.

Προσανατολίζομαι σε δύο άλλους αμυντικούς, τον Ντάνιελς και τον Νταν. Παίζουν και οι δύο σε ομάδες με πολύ κακές επιδόσεις στην άμυνα αλλά το πρόγραμμα γίνεται ευνοϊκότερο και για τους δυο, αποτελούν επιθετικές απειλές και κάποια στιγμή πρέπει να κερδίσουν μερικά κλιν σιτς, αν δεν θέλουν να δουν τις ομάδες τους (που λέει ο λόγος) υποβιβασμένες από τον Γενάρη!

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να κάνω μόνο μια αλλαγή και να κρατήσω την 2η, όπως σας συμβούλεψα πιο πριν.

Βασικοί θα παίξουν οι γνωστοί έξι στο κέντρο και στην επίθεση. Στην άμυνα οι Άθπι, Ντανκ, Μι και η αλλαγή που θα κάνω. Ήθελα να ξεκινήσω τον Λόφτους-Τσικ αλλά δυστυχώς είναι αμφίβολος λόγω τραυματισμού, οπότε θα μείνει στον πάγκο μου, μαζί με τον Μαγκουάιρ και τον Κάρολ.

 

Τέλος, ας περάσουμε στην ώρα του αρχηγού!

Δύσκολο έργο για ακόμη μια φορά, η επιλογή μας. Ο Λουκάκου έχει τον πιο εύκολο αντίπαλο στη θεωρία, αν και η Νιουκάστλ έχει μερικές αξιοσημείωτες αμυντικές επιδόσεις φέτος. Έπειτα ο Σάλαχ δε μπορεί να αποκλειστεί, καθώς βρίσκεται σε τρομερή φόρμα.

Ο Κέιν εκτός έδρας σκοράρει κατά ριπάς και ειδικά απέναντι στη μισητή συμπολίτισσα!

Επίσης οι Αζάρ και Μοράτα από την Τσέλσι, που πήρε λίγο τα πάνω της με τη μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής, δείχνουν πως αρχίζουν δειλά-δειλά να μπαίνουν στη λίστα των υποψήφιων αρχηγών.

Και ασφαλώς οι Αγουέρο και Ζεσούς. Δε θα γράψω τίποτα άλλο για τους παίκτες της Σίτι. Τελεία. Άμα μπορέσετε να μαντέψετε δηλαδή ποιος από τους δυο θα παίξει!! Ε δε κρατήθηκα, το έγραψα!

Έχουμε και λέμε:

1) Λουκάκου 2) Σαλάχ 3) Κέιν

Εναλλακτικές επιλογές αποτελούν οι Αγουέρο και Μοράτα.

 

Καλή ποδοσφαιρική απόλαυση και να βλέπετε μπόλικη Πρέμιερ Λιγκ!

Υ.Γ.1. Ειδικά την περίοδο που έρχεται, χρειάζεται συνεχής ενημέρωση και παρακολούθηση των αγώνων. Γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας!

Υ.Γ.2. Οι σελίδες με τα στατιστικά στοιχεία είναι οι ακόλουθες: www.squawka.com και www.whoscored.com.

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.