Κλέμεντ: «Ο Μοράτα διέψευσε τις κριτικές – σύντομα θα αρχίσει να σκοράρει ο Μπονί»

Ο τεχνικός της Σουόνσι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό επιθετικό της Τσέλσι, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Γουίλφριντ Μπονί θα δηλώσει «παρών» στα προσεχή παιχνίδια των «Κύκνων».

Η ομάδα του Πολ Κλέμεντ φιλοξενείται απόψε (21:45) από τους πρωταθλητές Αγγλίας στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τον Άγγλο τεχνικό να αναμένεται να συναντήσει ξανά τον Άλβαρο Μοράτα, έπειτα από την κοινή τους παρουσία στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ως γνωστόν, ο Κλέμεντ ήταν βοηθός του Κάρλο Αντσελότι στους «Μερένχες», όταν τη σεζόν 2013-14 ο Μοράτα στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη «Βασίλισσα», αγωνιζόμενος κυρίως ως εναλλακτική λύση στην επίθεσή της.

Ζινεντίν Ζιντάν, Κάρλο Αντσελότι και Πολ Κλέμεντ σε προπόνηση των Μαδριλένων.

«Δούλεψα πολύ με τον Άλβαρο (σ.σ. Μοράτα), γιατί τις περισσότερες φορές οι βασικοί παίζουν συνεχώς και σπαταλούν πολύ χρόνο σε αποθεραπεία, ενώ εκείνος συνέχιζε και έκανε περαιτέρω προπόνηση. Ήταν πάντα ένας πολύ εργατικός παίκτης που αγαπούσε τη δουλειά σε αυτό το σπορ και με περισσότερο πλέον αγωνιστικό χρόνο σε μεγάλους συλλόγους έχει ανέβει επίπεδο», σχολίασε ο προπονητής της Σουόνσι.

«Είναι δυνατός, γρήγορος, καλός στον αέρα και ξέρει πώς είναι να παίζεις για μια μεγάλη ομάδα. Έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Γιουβέντους, αναμφίβολα τις δύο μεγαλύτερες ομάδες στα πρωταθλήματά τους και τώρα έχει δείξει εξαιρετική προσαρμογή στην Τσέλσι», πρόσθεσε.

Ο Μοράτα πανηγυρίζει γκολ εναντίον της Στόουκ.

«Δέχτηκε αμέσως τα πυρά της κριτικής. Αμέσως μετά από τα δύο ή τρία πρώτα παιχνίδια της σεζόν έβγαιναν και έλεγαν ότι δεν είναι αρκετά καλός. Έλεγαν πως ο Ντιέγκο Κόστα είναι μακράν καλύτερος και πως ο Άλβαρο δεν ήταν ο σωστός αντικαταστάτης, όμως πίστευα απλά πως όλοι έπρεπε να δείξουν λίγη ψυχραιμία. Τώρα σκοράρει και παίζει καλά και έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχει κόσμος που τον αποζητά όταν απουσιάζει», εξήγησε ο Άγγλος.

Η Σουόνσι έμεινε στο 0-0 στο «Λίμπερτι» κόντρα στην Μπόρνμουθ την προηγούμενη αγωνιστική και ο Γουίλφριντ Μπονί δεν έχει κάνει ακόμα… σεφτέ στο σκοράρισμα για τους «Κύκνους», έπειτα κι από την επιστροφή του από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ιβοριανός φορ άργησε να μπει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς λόγω προβλημάτων με τη φυσική του κατάσταση, παρόλα αυτά όμως έχει πραγματοποιήσει επτά συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στη φετινή περίοδο.

Ο Πολ Κλέμεντ πρόσφερε στον επιθετικό του ένα πλήρες 90λεπτο απέναντι στα «Κεράσια» και σημείωσε πως ο Μπονί θα αρχίσει σύντομα να σκοράρει.

«Τα πήγε πολύ καλά κόντρα στην Μπόρνμουθ. Οδήγησε καλά την επίθεσή μας και πρόσφερε στην ομάδα ένα σημείο αναφοράς. Του ακυρώθηκε ένα γκολ, λανθασμένα κατά τη γνώμη μου. Αν συνεχίσει έτσι, σύντομα θα πετύχει μερικά γκολ. Πιστεύω πως ο Γουίλφριντ (σ.σ. Μπονί) ήταν ένας ηγέτης και ένας πολύ σημαντικός παίκτης στην προηγούμενη θητεία του εδώ (ενν. στη Σουόνσι). Από την ημέρα που επέστρεψε, έπρεπε να εστιάσει στο να βελτιωθεί σε φυσική κατάσταση, γιατί είχε και καναδυο τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω», εξήγησε ο τεχνικός των «Κύκνων».

Ο Γουίλφριντ Μπονί σε διεκδίκηση με το Νέιθαν Άκε της Μπόρνμουθ.

«Ελπίζουμε τώρα να είναι σε καλύτερη μοίρα. Είχε ένα καλό 90λεπτο και αυτό του έδωσε αυτοπεποίθηση. Ας δούμε εάν μπορεί να ανταποκριθεί με δύο περισσότερα παιχνίδια αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω να μπορεί και πιστεύω πως θα τα καταφέρει», συμπλήρωσε.

Στη Σουόνσι έμειναν ικανοποιημένοι από το γεγονός πως ο Ρόκε Μέσα, το καλοκαιρινό τους απόκτημα από την ισπανική Λας Πάλμας, ξεκίνησε για δεύτερη φορά στην αρχική ενδεκάδα στο φετινό πρωτάθλημα εναντίον της Μπόρνμουθ.

Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στον προπονητή του να χρησιμοποιήσει σχήμα ρόμβου στη μεσαία του γραμμή, η στελέχωση της οποίας φέτος έχει φέρει... αναταραχή.

«Με ενδιαφέρει να κατασταλάξω σε μια διάταξη, όπου οι παίκτες θα ταιριάξουν και θα τη συνηθίσουν. Το τελευταίο που θέλω να κάνω είναι να αλλάζω συνέχεια το σχήμα και τα πρόσωπα. Δυστυχώς φτάσαμε μέχρι τη 13η αγωνιστική για να καταλήξουμε κάπου, όμως αρκετοί παίκτες είπαν «ναι, γνωρίζουμε να παίζουμε με αυτή τη διάταξη». Είναι ένα σύστημα που ταιριάζει στους παίκτες που έχουμε», κατέληξε ο Πολ Κλέμεντ.

Οι Κύκνοι θα παραταχθούν χωρίς τον Φεντερίκο Φερνάντες στην άμυνά τους, καθώς ο Αργεντινός έχασε τον πατέρα του. Επιπλέον, δεν θα έχουν στη διάθεσή τους ούτε τον Τάμι Έιμπραχαμ, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, όντας δανεικός από τους «Μπλε» .


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.