Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Ροζίτσκι

Ο πρώην άσος της Άρσεναλ ανακοίνωσε πως «κρεμάει» τα παπούτσια του έπειτα από μία γεμάτη καριέρα.

Ο 37χρονος αγωνιζόταν με τη φανέλα της Σπάρτα Πράγας, όμως ο σύλλογος της Τσεχίας αποκάλυψε πως ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να σταματήσει.

 

Ο Τόμας Ροζίτσκι, που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τους τραυματισμούς προς το τέλος της δεκαετούς θητείας του στους «Κανονιέρηδες», δήλωσε ότι ένιωσε πως δεν μπορεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για τη Σπάρτα, το σύλλογο στον οποίο ξεκίνησε την πλούσια καριέρα του το μακρινό 1998.

«Έπειτα από αναλυτική σκέψη, συνειδητοποίησα πως δε δύναμαι πλέον σωματικά να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του ποδοσφαίρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Σπάρτα Πράγας που με μεγάλωσε, που ήταν το πρώτο βήμα στην καριέρα μου προς τους μεγάλους συλλόγους και που μου επέτρεψε να πω το αντίο από τον τόπο που αγαπώ περισσότερο», σχολίασε ο Τσέχος.

Ο Ροζίτσκι άφησε το πρωτάθλημα της Τσεχίας το 2001 για να μεταγραφεί στη γερμανική Ντόρτμουντ, όπου και καταξιώθηκε στον ευρωπαϊκό χώρο.

Η Άρσεναλ έμελλε να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του το 2006. Με τους «Κανονιέρηδες» κέρδισε δύο Κύπελλα Αγγλίας και ένα Σούπερ Καπ, όντας από τους πιο αγαπημένους της εξέδρας, ενώ αποθεώθηκε κατά  την αποχώρησή του από το «Έμιρεϊτς» το 2016.

Ψηφίστηκε τρεις φορές ως ο καλύτερος Τσέχος ποδοσφαιριστής και αγωνίστηκε για 105 φορές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.