Κόντε: «Σημαντική η πρόκριση με τους αναπληρωματικούς μας» - Χάου: «Σπαραξικάρδιος αποκλεισμός»

Η πρόκριση, έστω και στο τελευταίο λεπτό, ικανοποίησε τον τεχνικό των «Μπλε», κυρίως επειδή επετεύχθη με πολλές αλλαγές, ενώ ο Άγγλος κόουτς ήταν εξαιρετικά απογοητευμένος με τον τρόπο που ήρθε αυτός ο αποκλεισμός.

Η Τσέλσι φιλοξένησε την Μπόρνμουθ για την προημιτελική φάση του Carabao Cup και προηγήθηκε μόλις στο 13ο λεπτό με το Γουίλιαν, έπειτα από πολύ όμορφη συνεργασία μεταξύ Κένεντι και Φάμπρεγας. Οι φιλοξενούμενοι «σόκαραν» το κοινό του «Στάμφορντ Μπριτζ», όταν ισοφάρησαν με τον Γκόσλινγκ στο 90ο λεπτό. Όμως, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού σκόραραν στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Άλβαρο Μοράτα, έπειτα από τακουνάκι του Εντέν Αζάρ, και πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα βρουν μπροστά τους τη συμπολίτισσα Άρσεναλ.

Ο «ήρωας» της Τσέλσι, Μοράτα, πανηγυρίζει με το χαρακτηριστικό τρόπο ενός μέλλοντος πατέρα!

«Το πιο σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε στην ημιτελική φάση. Την περσινή χρονιά χάσαμε στο δεύτερο γύρο. Είναι σπουδαίο για εμάς. Φτάσαμε στα ημιτελικά με έντονο ροτέισον. Κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ έκανα πολύ ροτέισον. Οι παίκτες μου αντέδρασαν καλά και ελπίζω να συνεχίσουν τοιουτοτρόπως» ανέφερε αρχικά ο Αντόνιο Κόντε.



Επίσης, ήταν ικανοποιημένος που η ομάδα του δεν επιβαρύνθηκε με τον έξτρα χρόνο της παράτασης, σε μία περίοδο με γεμάτο πρόγραμμα, υποστηρίζοντας: «Νομίζω ότι ήταν σημαντικό που δεν παίξαμε 30 επιπλέον λεπτά. Ήταν λιγάκι επικίνδυνο. Είμαστε χαρούμενοι. Δεν είναι όμορφο να δέχεσαι γκολ στο τελευταίο λεπτό, αλλά δείξαμε μεγάλη προσωπικότητα. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι».

Αντιθέτως, ο Έντι Χάου ήταν πολύ απογοητευμένος με την τελική έκβαση του αγώνα, λέγοντας: «Μας λυγίζει την καρδιά (ενν. ο αποκλεισμός), για να είμαι ειλικρινής. Θεωρώ ότι οι παίκτες τα έδωσαν όλα για να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Δεν ξεκινήσαμε καλά και εκείνοι πέτυχαν ένα πολύ ωραίο γκολ, από τη δική τους οπτική γωνία, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο τους στριμώξαμε με επιθέσεις κατά κύματα και πετύχαμε και μεις ένα όμορφο τέρμα. Ήλπιζα ότι θα οδηγούμασταν στην παράταση, αλλά προφανώς δε συνέβη και το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν έντονα απογοητευτικό».

Ο Νταν Γκόσλινγκ πανηγυρίζει έξαλλα το 1-1

Σε ένα διάστημα δύο εβδομάδων τα «Κεράσια» βρέθηκαν αντιμέτωπα με Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα, την Τσέλσι στο Carabao Cup, με απολογισμό 3 ήττες και το Σάββατο ταξιδεύουν στην έδρα της Σίτι, όμως ο Χάου παραμένει αισιόδοξος, λέγοντας: «Ήταν μία περίεργη εβδομάδα για εμάς. Πήγαμε στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν ένα παρόμοιο, με το αποψινό (σ.σ. χθεσινό), παιχνίδι, όπου νομίζω πως ήμασταν εξαιρετικοί και αξίζαμε περισσότερα. Με τη Λίβερπουλ ήταν το ακριβώς αντίθετο, αφού δεν αποδώσαμε καλά εκείνη τη μέρα. Αλλά δεν μπορώ να δώσω αρκετά εύσημα στους παίκτες μου για την αποψινή (σ.σ. χθεσινή) τους εμφάνιση, αποχωρούμε θετικά, αλλά αντιμετωπίζουμε τη Μάντσεστερ Σίτι τώρα, επομένως δε γίνεται πιο εύκολο για εμάς».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.