Οι Premierleaguefans εξετάζουν ποιοι ποδοσφαιριστές προηγούνται στις βασικές στατιστικές κατηγορίες.

Με το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρωμένο, έχουμε πλέον μια πρώτη εικόνα για τους παίκτες που ξεχωρίζουν έως τώρα. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί που κατέχουν τις πρωτιές σε κάποιες εκ των βασικών στατιστικών κατηγοριών.

*Τα στατιστικά αφορούν παίκτες που έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον στο 60% των διαθέσιμων λεπτών και λαμβάνονται υπ’ όψιν τα νούμερα ανά 90 λεπτά συμμετοχή. Τα στοιχεία προέρχονται από το whoscored


Σκοράρισμα (χωρίς τα πέναλτι)

Κορυφαίος σκόρερ της φετινής PL είναι ο Harry Kane. Ο Άγγλος επιθετικός διανύει εκπληκτική χρονιά και διαλύει τα ρεκόρ. Κορυφαίος σκόρερ σε ένα ημερολογιακό έτος από καταβολής PL (39 γκολ), πρώτος παίκτης μετά το 2009, που ξεπερνάει Messi και Cristiano στον άτυπο τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στην Ευρώπη για ένα ημερολογιακό έτος (56 γκολ).

Στη φετινή σεζόν έχει σημειώσει ήδη 17 τέρματα στο πρωτάθλημα , δηλαδή 0,9 γκολ ανά 90 λεπτά συμμετοχής. Επίσης έχει σημαδέψει 6 φορές τα αντίπαλα δοκάρια.

Δεύτερος σε αυτήν τη κατηγορία είναι ο Salah με επίσης 0.9 γκολ ανά 90 λεπτά (αλλά με λιγότερα συνολικά από τον Kane – 15) και τρίτος ο Sterling με 0.7 (11 συνολικά).

 

Δημιουργία


Εδώ υπάρχει μια σχετική έκπληξη στη λίστα. Πρώτος είναι ο Cesc Fabregas, o οποίος δημιουργεί ούτελίγο ούτε πολύ 4.3 ευκαιρίεςγια τους συμπαίκτες του, ανά 90 λεπτά αγώνα.

Ο Ισπανός μέσος της Chelsea, έχει δημιουργήσει συνολικά 61 ευκαιρίες, εκ των οποίων οι 4 μετατράπηκαν σε ασίστ. Οι 5 προήλθαν από κάθετες πάσες και οι 29 από στημένες φάσεις.

Δεύτερος εδώ είναι o Ozil με επίσης 4.3 δημιουργημένες ευκαιρίες (60 συνολικά) και τρίτος ο De Bruyne με 3.5 (64 στο σύνολο, αλλά με αρκετά περισσότερα λεπτά από τους άλλους δύο).

 

Επιτυχημένες Τρίπλες

Ο Eden Hazard απλά δεν έχει αντίπαλο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Επιτυγχάνει σε 6.1 τρίπλες, από τις 7.7 που επιχειρεί ανά 90λεπτο. Ο Βέλγος, όχι μόνο είναι κορυφαίος όσον αφορά τον αριθμό των προσπαθειών που επιχειρεί, αλλά είναι και πρώτος σε ποσοστό επιτυχίας με το εξωπραγματικό 80%.

Δεύτερος έρχεται ο Zaha με 4.1 επιτυχημένες τρίπλες, ενώ στην τρίτη θέση η έκπληξη της συγκεκριμένης κατηγορίας, ο Loftus-Cheek με 3.4 επιτυχημένες προσπάθειες.

 

Ακριβείς Σέντρες

Ο καλύτερος “crosser” της φετινής PL είναι μέχρι τώρα ο Robbie Brady της Burnley. Ο Ιρλανδός σημειώνει 2.7 ακριβείς σέντρες ανά 90 λεπτά, από τις 8.6 που επιχειρεί. Είναι η κύρια πηγή δημιουργίας της ομάδας του Dyche και σημαντικός παράγοντας στην πολύ καλή σεζόν που διανύει έως τώρα

Δεύτερος είναι ο Cabaye της Crystal Palace που αν και κεντρικός μέσος επιτυγχάνει 2.4 σέντρες (ο ο οποίος μάλιστα έχει και το υψηλότερο ποσοστό ακρίβειας με 38%) και ακολουθεί ο Pascal Gross της Brighton με 2.1 ακριβείς προσπάθειες.

 

Επιτυχημένες Αμυντικές Ενέργειες

Με τον όρο αμυντικές ενέργειες εννοούμε τα επιτυχημένα τάκλιν, τα κλεψίματα και τα μπλοκ (σε πάσες, σουτ και σέντρες).

Την πρωτιά δεν την έχει αμυντικός, αλλά ένας μέσος. Ο Mikel Merino είναι ο πιο «δραστήριος» παίκτης του πρωταθλήματος  αμυντικά, με 9.3 αμυντικές ενέργειες ανά 90λεπτο (4.3 επιτυχημένα τάκλιν, 2.4 κλεψίματα, 2.6 μπλοκ).

Δεύτερος είναι ο Zabaleta με 8.2 και τρίτος ο Ndidi με 8.

 

Ποσοστό Επεμβάσεων

Μια κατηγορία που φυσικά αφορά τους τερματοφύλακες και μας δείχνει πόσα σουτ απέκρουσαν, αναλογικά με το πόσες τελικές στο στόχο είχαν να αντιμετωπίσουν.

H καταπληκτική χρονιά που κάνει ο Pope ως τώρα αποτυπώνεται ανάγλυφα στην πρωτιά του σε αυτήν την κατηγορία. Ο νεαρός πορτιέρο των «Clarets» έχει το τρομερό 82% στις επεμβάσεις (60/73), αφήνοντας πίσω του όλους τους υπόλοιπους τερματοφύλακες της PL.

Δεύτερος είναι ο επίσης εκπληκτικός De Gea με 81% (69/85) και τρίτος της λίστας είναι ο Fabianski της Swansea με 78% (79/110)


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.