Οι Premierleaguefans γράφουν για τις χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων που διατηρούν πιθανότητες ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ.

To μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου μόλις έληξε και στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ οι κινήσεις που έγιναν έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο σκληρότερος «μαραθώνιος» της Ευρώπης απαιτεί μεγάλο βάθος πάγκου ώστε κάθε ομάδα να ανταπεξέλθει στους στόχους που έχει θέσει. Εμείς θα επικεντρωθούμε στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος, δηλαδή στις ομάδες που φαίνεται πως θα κυνηγήσουν την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, είτε με απευθείας πρόκριση είτε μέσω της αγχωτικής διαδικασίας των πλέιοφς.

Γουλβερθάμπτον Γουόντερερς

Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος έχουν πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία και φαντάζουν ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της απευθείας ανόδου. Ως εκ τούτου, δεν έγιναν σαρωτικές αλλαγές. Δύο ήταν οι προσθήκες, αυτή του 20χρονου ταλαντούχου επιθετικού της Βαλένθια, Ράφαελ Μιρ, έναντι του ποσού των 2 εκατομμυρίων ευρώ και ο δανεισμός του Μπενίκ Αφόμπε (είχε αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν στη Γουλβς με μεγάλη επιτυχία) από την Μπόρνμουθ. Σημαντική ήταν επίσης η ανακοίνωση της ενεργοποίησης της επιλογής αγοράς από του Ντίογο Ζότα (από την Ατλέτικο Μαδρίτης), ο οποίος έχει ήδη σκοράρει 11 φορές στο πρωτάθλημα.

Ντέρμπι Κάουντι

Τα Κριάρια έχουν κάνει ένα εντυπωσιακό σερί και βρέθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου στη δεύτερη προνομιούχο θέση του πρωταθλήματος. Οι προσθήκες που πραγματοποίησαν ήταν ο έμπειρος Κάμερον Ζερόμ από τη Νόριτς με το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος είναι γνώστης της κατηγορίας, ενώ βάθος θα δώσει ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Κέισι Πάλμερ που αποκτήθηκε με δανεισμό από την ομάδα της Τσέλσι.

Άστον Βίλα

Οι Χωριάτες, μετά από ενάμιση χρόνο μακριά από την Πρέμιερ Λιγκ βρίσκουν επιτέλους τα πατήματά τους και αρχίζουν να αποδίδουν με βάση το ακριβό ρόστερ που διαθέτουν. Ο πολύπειρος Στιβ Μπρους προσέθεσε στη φαρέτρα του με τη μορφή δανεισμού (καθώς τα προβλήματα του συλλόγου με το FFP ανάγκασαν τη Βίλα να μειώσει τα έξοδά της) τον ταχύ επιθετικό Λιούις Γκράμπαν από την Μπόρνμουθ (μέτρησε 12 γκολ σε 19 ματς φέτος με τη Σάντερλαντ), ώστε να έχει άλλη μια αξιόλογη επιλογή στην επίθεση, ενώ απέκτησε με το ίδιο καθεστώς από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον 20χρονο αμυντικό  Άξελ Τουανζέμπε. Τέλος, επέστρεψε στην ομάδα ο Ρος ΜακΚόρμακ που είχε δοθεί δανεικός στη Μέλμπουρν Σίτι, όπου σκόραρε 14 γκολ σε 17 αγώνες.

Κάρντιφ Σίτι

Οι Ουαλοί του «μετρ» των ανόδων Νιλ Γουόρνοκ, έδειξαν στα τέλη του πρώτου γύρου να μένουν από δυνάμεις, καθώς η απόδοσή τους ήταν μέχρι τότε εξαιρετική με βάση τις δυνατότητες του ρόστερ. Ο Γουόρνοκ το διέκρινε αυτό και πρόσθεσε με μεταγραφή από την Μπόλτον τον 27χρονο επιθετικό Γκάρι Μάνταϊν, καθώς και με τη μορφή δανεισμού τους αριστερούς εξτρέμ Τζέιμι Γουόρντ (Νότιγχαμ Φόρεστ), Γιάνικ Βίλντσχατ (Νόργουιτς) και τον ταλαντούχο κεντρικό μέσο Μάρκο Γκρούγιτς από τη Λίβερπουλ.

Μπρίστολ Σίτι

Η Σίτι είναι άλλη μία ομάδα που παρουσίασε κάμψη στην απόδοσή της τον τελευταίο καιρό και προσπαθεί κι αυτή να διατηρήσει την επαφή με την πρώτη δυάδα. Γι' αυτόν το λόγο πρόσθεσε στο ρόστερ της τρεις ποδοσφαιριστές, τον δυναμικό φορ Λοϊς Ντιονί (δανεικός από Σεντ Ετιέν), τον ταλαντούχο εξτρέμ Ράιαν Κεντ (δανεικός από Λίβερπουλ) και τον 20χρονο κεντρικό μέσο Λίαμ Γουόλς με μεταγραφή από την Έβερτον, με το ποσό του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ.

Φούλαμ

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν εσχάτως να βρεθούν στην έκτη θέση που οδηγεί στα πλέιοφς και πρόσθεσαν άλλα τρία «όπλα» στο ρόστερ τους, με προεξέχουσα προσθήκη αυτή του Αλεξάνταρ Μίτροβιτς από τη Νιούκαστλ με δανεισμό, ενώ προσέδωσαν βάθος στις θέσεις των μπακ με την αγορά του Σάιρους Κρίστι από τη Μίντλεσμπρο και το δανεισμό του Ματ Τάργκετ από τη Σάουθάμπτον.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Οι περσινοί πρωταθλητές της Λιγκ Ουάν έχουν εντυπωσιάσει με την απόδοσή τους φέτος και βρίσκονται διαρκώς στην πρώτη οκτάδα, και όπως λέει ο λαός «τρώγοντας έρχεται η όρεξη»... Γι' αυτό ακριβώς η Γιουνάιτεντ αγόρασε τους μέσους Λι Έβανς (Γουλβερθάμπτον Γουόντερερς), Ράιαν Λέοναρντ (Σάουθεντ Γιουνάιτεντ) και τον έμπειρο εξτρέμ Ρίκι Χολμς (Τσάρλτον Αθλέτικ), ενώ η τέταρτη προσθήκη ήταν αυτή του 22χρονου επιθετικού Τζέιμς Γουίλσον από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη μορφή δανεισμού.

Μίντλεσμπρο

Οι άνθρωποι της Μπόρο μετά την απόλυση του Γκάρι Μονκ και την πρόσληψη του Τόνι Πιούλις θέλουν όσο τίποτε άλλο να επιστρέψουν στην Πρέμιερ Λιγκ και προχώρησαν σε σημαντική ενίσχυση του ρόστερ, αγοράζοντας τον έμπειρο αμυντικό Μάρτιν Κρέινι από την Χάντερσφιλντ και με τη μορφή δανεισμού τον δυναμικό μέσο Μουχάμεντ Μπέσιτς (Έβερτον) και τον νεαρό χαφ Τζακ Χάρισον (Μάντσεστερ Σίτι).

Πρέστον Νορθ Εντ

H ομάδα του Άλεξ Νιλ είναι ζωντανή στο κυνήγι των πλέιοφς και θέλει να εξασφαλίσει τη θέση της στην πρώτη εξάδα. Με αυτή τη λογική πρόσθεσε τον 25χρονο επιθετικό Λουίς Μουλτ από τη Μάδεργουελ (αντικαταστάτης του Χιούγκιλ που πουλήθηκε στη Γουλεστ Χαμ) και τον συνομήλικό του αριστερό εξτρέμ Μπίλι Μπόντιν από τους Μπρίστολ Ρόβερς, ξοδεύοντας 1 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης αγόρασε τον 17χρονο επιθετικό Κόνορ Σίμπσον από την Χάρτλπουλ Γιουνάιτεντ, έχοντας το βλέμμα στο μέλλον.

Λιντς Γιουνάιτεντ

Τα Παγόνια παρουσιάζουν φέτος αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, αλλά παρόλα αυτά διατηρούν ακόμη αρκετές ελπίδες για ένα πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα. Η διοίκηση της ομάδας λοιπόν αγόρασε τον εργατικό μέσο Άνταμ Φόρσο από τη Μίντλεσμπρο με 5 εκατομμύρια ευρώ, τον 19χρονο φορ της Γουέστ Μπρομ, Τάιλερ Ρόμπερτς, με 3 εκατομμύρια ευρώ και τον αριστερό μπακ Λάουρενς Ντε Μποκ με 1,7 εκατομμύρια ευρώ από την Κλαμπ Μπριζ. Επίσης εξασφαλίστηκε η απόκτηση του ταλαντούχου Ιάπωνα διεθνούς μέσου Γιοσούκε Ιντεγκούτσι (θα αγωνιστεί στην Λιντς από το καλοκαίρι, στάλθηκε δανεικός) και αυτή του 19χρονου κεντρικού αμυντικού Άαπο Χάλμε από την Ελσίνκι.

 

Πέραν των ομάδων της πρώτης δεκάδας, αξιοσημείωτες κινήσεις ήταν εκείνες των: Οβιέ Ετζάρια στη Σάντερλαντ (δανεικός από Λίβερπουλ), Τόμι Έλφικ (από Άστον Βίλα σε Ρέντινγκ), Όλιβερ ΜακΜπέρνι (από Σουόνσι δανεικός σε Μπάρνσλεϊ), Κάμερον Κάρτερ-Βίκερς (από Τότεναμ δανεικός σε Ίπσουιτς), Τζον Φλάναγκαν (από Λίβερπουλ δανεικός σε Μπόλτον) και Τιμ Κέιχιλ (από Μέλμπουρν Σίτι σε Μίλγουολ). Τέλος, η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν ιδιαίτερα ενεργή στο χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο αποκτώντας μεταξύ άλλων τους Γκεντιουρά (Μίντλεσμπρο), Παντίλιμον (δανεικός από Γουότφορντ), Κόλμπακ (δανεικός από Νιουκάστλ) και Τζο Λόλεϊ (Χάντερσφιλντ). 

 

Οι μεταγραφές Ιανουαρίου του 2017 στη Τσάμπιονσιπ, εδώ.

Οι μεταγραφές Ιανουαρίου του 2018 στην Πρέμιερ Λιγκ, εδώ.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.