Λιντς Γιουνάιτεντ: Νέο σήμα ...για λίγες μόνο ώρες!

Οι Premierleaguefans γράφουν για το ζήτημα που προέκυψε με το νέο σήμα των Παγονιών, το οποίο παρουσιάστηκε κι έπειτα αποσύρθηκε.

Ήταν μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου όταν η διοίκηση της Λιντς Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πως σε λίγη ώρα θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά διαδικτυακά το νέο σήμα της ομάδας (που θα είχε ισχύ από τη σεζόν 2018-2019), μετά από έξι μήνες έρευνας και συμβουλών από περίπου δέκα χιλιάδες φίλους της ομάδας. Το αίσθημα της έντονης ανυπομονησίας όμως μετά από λίγη ώρα, διαδέχθηκαν απογοήτευση και ενόχληση, καθώς κατά γενική ομολογία η δουλειά που εμφανίστηκε ήταν από άποψη σχεδιασμού ιδιαίτερα πρόχειρη και απλοϊκή, έχοντας απαρνηθεί πλήρως διάφορα σημαντικά για τους φίλους της ομάδας σύμβολα του παρελθόντος.

 

 

Έχοντας λοιπόν αυτές τις σκέψεις, αυθόρμητα φίλοι της ομάδας από όλον τον κόσμο ξεκίνησαν τη διαδικασία συλλογής υπογραφών στο διαδίκτυο, ώστε να μην προωθηθεί ένα τόσο πρόχειρο σήμα στη θέση του γνωστού που συντροφεύει την ομάδα για σχεδόν δύο δεκαετίες (από το  1999).

Η αποδοχή του κόσμου στο αίτημα μάλιστα ήταν τόσο μαζική (το βράδυ της ίδιας μέρας οι υπογραφές ξεπέρασαν τις πενήντα χιλιάδες) που την ίδια ημέρα ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου του Γιόρκσαϊρ, Άνγκους Κίνιαρ, σε συνέντευξή του στο δημοφιλή δημοσιογράφο του BBC Radio Leeds Άνταμ Πόουπ, δήλωσε πως μετά τις αντιδράσεις του κόσμου, ήταν ξεκάθαρο πως η διαδικασία σχεδιασμού δεν απέδωσε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, οπότε μάλλον η έρευνα δεν ήταν αρκετά ενδελεχής, και άνοιξε άμεσα εκ νέου τη διαδικασία διαβουλεύσεων για αποτελεσματικότερο σχεδιασμό.

 

 

Η είδηση σαφώς και χαροποίησε τους φίλους της ομάδας καθώς η αρχική ιδέα ήταν κατά γενική ομολογία τελείως ανάξια ενός σοβαρού και ιστορικού συλλόγου. Μάλιστα η πιο πρόσφατη ενημέρωση μέσα από επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Λιντς Γιουνάιτεντ αναφέρει πως οι φίλοι της ομάδας μπορούν να αποστέλλουν τις ιδέες τους στη διεύθυνση crest@leedsunited.com και πως θα επιλεγούν ορισμένα από τα σήματα, τα οποία και θα τεθούν σε ψηφοφορία με συμμετοχή των μελών του συλλόγου καθώς και των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας στις 21 Φεβρουαρίου, ώστε να προκύψει ένα σήμα που θα γεμίζει περηφάνια τον κόσμο της ομάδας από την επόμενη σεζόν.  


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.