Κόντε: «Αν δεν κάνω καλά τη δουλειά μου, ας πάρουν την απόφαση...»

Απογοητευμένος με την εμφάνιση της ομάδας του ο τεχνικός της Τσέλσι στάθηκε στην έλλειψη προσωπικότητας και στο τέλος των δηλώσεών του έριξε το «μπαλάκι» στη διοίκηση για το μέλλον του.

Δεύτερη συνεχόμενη βαριά ήττα για τους «Μπλε», με θύτη αυτή τη φορά τη Γουότφορντ. Οι «Σφήκες» εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημά τους (αποβολή του Tιεμουέ Μπακαγιόκο με δύο κίτρινες κάρτες στο 30ο λεπτό) και άνοιξαν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τρόι Ντίνεϊ στο 42'. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν με το όμορφο γκολ του Εντέν Αζάρ στο 82', όμως δύο λεπτά αργότερα ο Γιάνμαατ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Τη σκυτάλη πήρε ο πολυτιμότερος του αγώνα, Ζεράρ Ντεουλοφέου, που κέρδισε και το πέναλτι, κάνοντας το 3-1 στο 88ο λεπτό και το τελικό 4-1 έγραψε ο Περέιρα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Εμφανώς απογοητευμένος ο Αντόνιο Κόντε δήλωσε μετά τον αγώνα: «Σίγουρα, πρέπει να πάρω πάνω μου την ευθύνη, αφού πιθανότατα έκανα λάθος με την αρχική 11άδα που επέλεξα. Παίξαμε χωρίς προσωπικότητα, από την αρχή δεν είδα την αυτοπεποίθηση για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Συνήθως προπονούμαστε και παίζουμε με σιγουριά και παίρνουμε ρίσκα, αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκινήσαμε πολύ μέτρια και με φόβο και αυτό είναι το χειρότερο για έναν προπονητή. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης προσπαθήσαμε να παίξουμε ένα στυλ ποδοσφαίρου. Το να παίξεις ποδόσφαιρο σε ένα μεγάλο σύλλογο, σημαίνει ότι πρέπει να έχεις προσωπικότητα, αφού είναι απλό να παίξεις, όταν υπάρχει αυτοπεποίθηση. Ειδικά σε μία τέτοια στιγμή, είναι απλό να δεις ποιος (ενν. έχει προσωπικότητα). Σε αυτή τη φάση πρέπει να δείχνεις και να έχεις προσωπικότητα».



Και συνέχισε σχολιάζοντας το παιχνίδι: «Είμαι πολύ απογοητευμένος, η εμφάνισή μας ήταν πολύ κακή. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε έτσι. Μπορεί να χάνουμε, αλλά πάντα προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να είμαστε θετικοί. Η διπλή κίτρινη (κόκκινη στον Μπακαγιόκο) δεν το άλλαξε, αλλά η κατάσταση έγινε σοβαρή. Μετά ήταν το πέναλτι και είναι δύσκολο να επανέλθεις, όταν βρίσκεσαι πίσω με 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε αποφασιστικότητα, αλλά και σύγχυση. Πρέπει να διαχειρίζεσαι την κατάσταση, να την κατανοείς. Αλλά σε 10 λεπτά δεχθήκαμε τρία γκολ. Σε αυτήν την περίπτωση το σωστό είναι όλοι να πάρουν την ευθύνη. Εγώ και οι παίκτες».

Αγνώριστοι οι πρωταθλητές στον αγωνιστικό χώρο του «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ»

Ενώ όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του, απάντησε: «Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου, τα δίνω όλα σε αυτήν. Αν είναι αρκετή, τότε οκ, αλλά αν δεν είναι, μπορούν να πάρουν την απόφαση (ενν. η διοίκηση να τον απολύσει)...»

Ο θριαμβευτής Χάβι Γκράθια, τόνισε, από την πλευρά του: «Πάντοτε δουλεύεις για όμορφες βραδιές, όπως η αποψινή (σ.σ. χθεσινή). Αλλά η αποψινή (σ.σ. χθεσινή) θα είναι αξέχαστη. Είμαι πολύ περήφανος με την ομάδα μου και τους παίκτες μου, χαρούμενος για τους οπαδούς και κάναμε μία μεγάλη νίκη. Πιέσαμε πολύ σε όλον τον αγώνα, όχι μόνο μετά την αποβολή, είχαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, που παίξαμε καλύτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο δυσκολευτήκαμε περισσότερο, αλλά όταν το παιχνίδι ήταν ισόπαλο, πετύχαμε το δεύτερο γκολ και ήταν καταπληκτικό, μία αξέχαστη βραδιά».



Και όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για το πέναλτι που κέρδισε ο Ντεουλοφέου και τις δύο κίτρινες κάρτες που έδειξε ο Μάικ Ντιν στον Μπακαγιόκο, απάντησε: «Δεν το είδα καθαρά, αλλά νομίζω ότι ήταν πέναλτι. Και για τις κίτρινες κάρτες έχω την ίδια άποψη».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.