Ζημία στα οικονομικά της Γουλβς και έλεγχος για παρατυπίες λόγω Μέντες

Οι πρωτοπόροι της Τσάμπιονσιπ τα πηγαίνουν εξαιρετικά εντός αγωνιστικού χώρου, ωστόσο ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά διοικητικά προβλήματα.

Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο έχει ξεχωρίσει από νωρίς στη βαθμολογία της δεύτερης κατηγορίας. Παρότι τον Φεβρουάριο απώλεσε αρκετούς βαθμούς, παραμένει στην πρώτη θέση με 6 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Κάρντιφ και 10 από την τρίτη Άστον Βίλα. Διαθέτει επίσης την καλύτερη επίθεση (62 γκολ) μαζί με τη Φούλαμ και την καλύτερη άμυνα (28 τέρματα) μαζί με την Κάρντιφ.

Όσον αφορά όμως τα οικονομικά της στοιχεία και τη διοικητική ισορροπία, εκεί τα πράγματα είναι ελαφρώς (για την ώρα) ανησυχητικά. Στην πρώτη χρονιά της διοίκησης Fosun International, οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της Γουλβς ανακοίνωσαν 23,184 εκατομμύρια λίρες παθητικό, για το διάστημα από την αγορά του συλλόγου έως και τις 31 Μαίου του 2017.

Ο Ιβάν Καβαλέιρο

Το καλοκαίρι του 2016 οι Λύκοι προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις στον μεταγραφικό τομέα, αποκτώντας τους Έλντερ Κόστα (13 εκ. λίρες), Ιβάν Καβαλέιρο (7 εκ.) και Ρομέιν Σέις (3 εκ.).  Η οικονομική «χασούρα», η οποία έρχεται σε σύγκριση με τα κέρδη 5,831 εκ. λιρών την περασμένη σεζόν, με την παλιά ιδιοκτησία, εξηγείται από τις δαπάνες για αγορές ποδοσφαιριστών, μισθούς παικτών και επενδύσεις για βελτιώσεις σε προπονητικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, ακριβές αποδείχθηκαν και οι απολύσεις τριών προπονητών (1), των Κένι Τζάκετ, Βάλτερ Ζένγκα και Πολ Λάμπερτ. Το κέρδος από πωλήσεις παικτών έπεσε στα 2,2 εκατομμύρια, από 9,9 της περασμένη χρονιά.

Ο πρόεδρος της Fosun International, Jeff Shi

Εξάλλου, η Γουλβς ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα και με την παρουσία του Ζόρζε Μέντες στον σύλλογο. Ο Πορτογάλος σούπερ-ατζέντης είναι εκείνος που «τρέχει» τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, εκτελώντας ουσιαστικά τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ωστόσο, είναι παράλληλα και ατζέντης του προπονητή, Νούνο Εσπίριτο Σάντο και των παικτών Ιβαν Καβαλέιρο, Ρούμπεν Νέβες και Ντιόγο Ζότα, κάτι που ίσως θεωρηθεί ότι αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων.

Το Συμβούλιο της της EFL (Αγγλική Ποδοσφαιρική Λίγκα) θα εξετάσει σήμερα Πέμπτη (8/3) εάν η Γουλβς τηρεί ή όχι τους κανονισμούς της κατηγορίας.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.