«Deja vu» με Άσλεϊ και Μπενίτεθ στη Νιουκάστλ

Μετά την επίτευξη και των φετινών στόχων, ο Ισπανός μάνατζερ περιμένει -για άλλη μια φορά- εγγυήσεις από τον ιδιοκτήτη των Καρακαξών ώστε να ξεκινήσει τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Όπως συνέβη και την περασμένη αγωνιστική περίοδο, παρά τα εμπόδια που βάζει ο ιδιοκτήτης της Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ στον προπονητή της, στα μεταγραφικά παράθυρα και όχι μόνο, ο Ράφα Μπενίτεθ κατάφερε να πετύχει τους στόχους της ομάδας. Η παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ έχει εξασφαλιστεί και πλέον οι άνθρωποι του συλλόγου πρέπει να κάνουν τα πλάνα τους για το μέλλον.

Ο 58χρονος τεχνικός έχει ήδη αναδιοργανώσει το τμήμα σκάουτινγκ της Νιουκάστλ δημιουργώντας μια βάση δεδομένων με περισσότερους από 500 πιθανούς μεταγραφικούς στόχους της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Επίσης έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στις ακαδημίες και έχει παρουσιάσει στον σύλλογο πλάνο σχετικό με την ομάδα Κάτω των 23 και πώς μπορεί εκείνη να βοηθά τους νεαρούς παίκτες να μεταπηδούν στην πρώτη ομάδα.

Τέλος, όσον αφορά τα μεταγραφικά της πρώτης ομάδας, ο Μπενίτεθ έχει εισηγηθεί την απόκτηση των ποδοσφαιριστών που ήρθαν τον περασμένο Γενάρη μέσω δανεισμού και κυρίως των Ντουμπράβκα και Κένεντι. Η περίπτωση του έμπειρου τερματοφύλακα είναι πιο εύκολη, ενώ ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ βρίσκεται στο στόχαστρο και άλλων ομάδων και η απόκτησή του θα είναι δυσκολότερο εγχείρημα.

Πέραν των παραπάνω κινήσεων, στη λίστα του έμπειρου προπονητή είναι η απόκτηση επιθετικού (είτε του Σλιμανί της Λέστερ είτε άλλου παίκτη με προτίμηση στον Γιόργκενσεν), κεντρικού μέσου, αριστερού μπακ και ενδεχομένως ενός ακόμη παίκτη σε άλλη θέση.

Ωστόσο, προτού εφαρμοστεί οποιοδήποτε πλάνο για την επόμενη ή τις επόμενες σεζόν, ο Ισπανός μάνατζερ θέλει να λάβει εγγυήσεις από τον Μάικ Άσλεϊ. Ο Μπενίτεθ αρνήθηκε ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του 2019, καθώς οι διαβεβαιώσεις που είχε λάβει την περασμένη σεζόν από τον Άγγλο επιχειρηματία πήγαν ...περίπατο και ο σύλλογος ήταν σε μια κατάσταση μόνιμης αβεβαιότητας. Δεν δόθηκε ούτε μια λίρα για απόκτηση ποδοσφαιριστή τον Ιανουάριο, παρότι ο σύλλογος είχε ανάγκη να ενισχυθεί, ενώ οι συνεχείς παλινδρομήσεις και τα «πουλάω τη Νιουκάστλ» - «δεν πουλάω τη Νιουκάστλ» του ιδιοκτήτη της έκαναν πιο δύσκολη την αποστολή του αγωνιστικού τμήματος.

Οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν ήδη εκφράσει τα συναισθήματά τους σχετικά με κάθε έναν από τους Άσλεϊ και Μπενίτεθ και ζητούν να ανέβει επίπεδο ο σύλλογος και να μην μάχεται απλώς για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται μια συνάντηση αντίστοιχη εκείνης που έγινε την περασμένη σεζόν μεταξύ Άσλεϊ και Μπενίτεθ, ώστε να ξεκαθαριστεί το μέλλον της Νιουκάστλ.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.