Ντάις: «Συνεχώς δυναμώνουμε πνευματικά» - Κόντε: «Εξαιρετικοί οι Μοράτα-Ζιρού»

Ικανοποιημένος με τη νοοτροπία της ομάδας του ήταν ο τεχνικός της Μπέρνλι, με τον ομόλογό του να εξυμνεί το επιθετικό του δίδυμο.

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν η Τσέλσι παρατάχθηκε από την αρχή του αγώνα με επιθετικό δίδυμο τους Άλβαρο Μοράτα και Ολιβιέ Ζιρού και το «πείραμα» πέτυχε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Λονγκ στο 20ό λεπτό μετά από γύρισμα του Βίκτορ Μόουζες και ισοφαρίστηκαν στο 64' από τον Μπαρνς. Πέντε λεπτά αργότερα πήραν ξανά το προβάδισμα με γκολ του Νιγηριανού μπακ, που είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του. Με τους τρεις αυτούς βαθμούς που πήραν στο «Τερφ Μουρ» μείωσαν στο -5 από την Τότεναμ και διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες τους για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Σον Ντάις στάθηκε, μετά τον αγώνα, στη νοοτροπία των παικτών του, λέγοντας: «Με ικανοποιεί πάρα πολύ που συνεχώς δυναμώνουμε πνευρματικά. Δεν είναι εύκολο να ανταγωνίζεσαι, όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 1-0 στο ημίχρονο από την Τσέλσι. Θεωρώ ότι το καταφέραμε. Προσπαθήσαμε να παίξουμε, ανακατέψαμε το παιχνίδι μας και ήμασταν αποτελεσματικοί».



«Επομένως δεν υπάρχει καθόλου απογοήτευση, αντιμετωπίζαμε έναν κορυφαίο αντίπαλο και ήμασταν κοντά. Υπάρχει δουλειά που χρειάζεται να γίνει, αλλά το χάσμα έχει μικρύνει τις τελευταίες τρεις σεζόν. Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας, αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου» συμπλήρωσε ο 46χρονος.


Από την άλλη, ο Αντόνιο Κόντε υποστήριξε: «Παίξαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Δεν είναι απλό να αγωνίζεσαι απέναντι στην Μπέρνλι τη φετινή σεζόν, αλλά πιέσαμε σε κάθε λεπτό του παιχνιδιού με τους δύο επιθετικούς μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εμφάνιση, όλης της ομάδας. Η Μπέρνλι διανύει μία φανταστική σεζόν και το να έρθεις εδώ και να κερδίσεις με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να δεχθείς φάσεις, είναι καλό. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να ολοκληρώσουμε δυναμικά τη χρονιά».



Ενώ για τους Μοράτα και Ζιρού πρόσθεσε: «Ο Μοράτα έκανε ένα καλό παιχνίδι, δείχνοντας μεγάλη αφοσίωση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εμφάνιση των επιθετικών μας. με και χωρίς την μπάλα. Απόψε (σ.σ.χθες) ήταν η πρώτη φορά που έκανα αυτήν την επιλογή, γιατί στο παρελθόν ήταν αδύνατο για πολλούς λόγους. Στο μέλλον αξίζουν την ευκαιρία να αγωνιζόμαστε με δύο επιθετικούς».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.