Βενγκέρ: «Με πληγώνει η έλλειψη ενότητας μεταξύ των οπαδών»

Παρά τη νίκη επί της Γουέστ Χαμ, δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από το κλαμπ, ο τεχνικός της Άρσεναλ δήλωσε «πληγωμένος» βλέποντας τους φίλους της ομάδας να μην είναι ενωμένοι.

Οι ποδοσφαιριστές των «Κανονιέρηδων» φιλοδώρησαν με 4 γκολ τα «Σφυριά», δύο  μέρες μετά την ανακοίνωση του προπονητή τους πως αποχωρεί στο τέλος της σεζόν. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το Νάτσο Μονρεάλ στο 51ο λεπτό και ισοφαρίστηκαν 12 λεπτά αργότερα από το Μάρκο Αρναούτοβιτς. Αλλά με τρία γκολ σε διάστημα επτά λεπτών (82', 85', 89'), από τους Ράμσεϊ και Λακαζέτ (2 τέρματα) ευχαρίστησαν τους οπαδούς τους σε ένα απόγευμα με ανάμεικτα συναισθήματα.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Αρσέν Βενγκέρ δίχασε τους οπαδούς, με τον 68χρονο να δηλώνει μετά το τέλος του αγώνα: «Οι οπαδοί μας δε μου έδωσαν την εικόνα της ενότητας μεταξύ τους που επιθυμώ στο σύλλογο παγκοσμίως και αυτό ήταν οδυνηρό. Οδυνηρό, γιατί νιώθω ότι ο σύλλογος χαίρει εκτίμησης και συνολικά η εικόνα που δώσαμε δεν ήταν αυτή που είναι και αυτή που μου αρέσει. Είμαι χαρούμενος όταν και οι οπαδοί είναι χαρούμενοι. Είμαι διατεθειμένος να υποφέρω, για να τους κάνω χαρούμενους. Όποια απόφαση πήρα σε αυτά τα 22 χρόνια (στον πάγκο της ομάδας) ήταν για το καλό της Άρσεναλ. Πιστεύω ότι αφήνω το σύλλογο σε μία πάρα πολύ δυνατή θέση» και όταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει ανακουφισμένος που ξεφεύγει από το γεμάτο του πρόγραμμα, απάντησε: «Όχι, γιατί δεν ήμουν κουρασμένος. Αλλά, προσωπικά, πιστεύω ότι αυτόν το σύλλογο τον σέβονται πολύ περισσότερο στον υπόλοιπο κόσμο, απ'ότι στην Αγγλία».

Ενώ για το παιχνίδι, πρόσθεσε: «Είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο πως αν συνεχίσουμε να είμαστε πειθαρχημένοι, θα βρούμε τους κατάλληλους χώρους. Αυτό κάναμε και στο πρώτο ημίχρονο. Στο 1-1 ήταν ένα τεστ για εμάς, αλλά μόλις πετύχαμε το δεύτερο οι αντίπαλοι κατέρρευσαν».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.