Preview: Ατλέτικο Μαδρίτης - Άρσεναλ 03/05

Στην αποψινή ρεβάνς στο «Wanda Metropolitano» (22:05) οι «Κανονιέρηδες» ψάχνουν νίκη ή ισοπαλία με περισσότερα του ενός γκολ, σε μια δύσκολη αποστολή αν λάβει κανείς υπόψιν την αντίπαλό τους.

Η επιδίωξη των «Ροχιμπλάνκος» στο αποψινό παιχνίδι είναι να μην ηττηθούν και να μη δεχθούν δύο γκολ σε περίπτωση ισοπαλίας. Και αν υπάρχει μία ομάδα στην οποία κάποιος θα πόνταρε ότι μπορεί να το καταφέρει, αυτή είναι η Ατλέτικο του «Τσόλο». Η Ατλέτι έδειξε και στο Λονδίνο πως και με αριθμητικό μειονέκτημα, για σχεδόν ολόκληρο τον αγώνα, μπορεί να βγει αλώβητη, είτε με την εξαιρετική της άμυνα, είτε τον καταπληκτικό της τερματοφύλακα, είτε γιατί γνωρίζει καλά πώς να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος του αντιπάλου. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δε θα βρεθεί στον πάγκο της ομάδας του, αφού εκτίει ποινή δύο αγωνιστικών, μετά την αποβολή του στο Λονδίνο και τη θέση του θα πάρει ο βοηθός του, Χερμάν Μπούργος.

Στο πρώτο παιχνίδι στο «Έμιρεϊτς», όλα έδειχναν να κυλάνε υπέρ της Άρσεναλ αφού η αντίπαλός της έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα για 80 λεπτά - κάτι που δεν βοήθησε τους γηπεδούχους, σύμφωνα με τον προπονητή τους - και άνοιξε το σκορ με την συμπλήρωση ενός τετάρτου στην επανάληψη με το Λακαζέτ. Η αδράνεια όμως της άμυνάς της στο 82′ και η ισοφάριση της Ατλέτικο Μαδρίτης την στέλνει στη ρεβάνς με την πλάτη στον τοίχο. Οι «Κανονιέρηδες» χρειάζονται πλέον μόνο νίκη για να προκριθούν ή έστω ισοπαλία έχοντας σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ στην εκπληκτική άμυνα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Παράλληλα, στα εξωαγωνιστικά του συλλόγου έχει ξεκινήσει ήδη η ονοματολογία για το διάδοχο του Βενγκέρ, με τον βοηθό του Κλοπ, Ζέλικο Μπούβατς, να αναφέρεται ως ένας εκ των υποψηφίων.

Δηλώσεις προπονητών

Ντιέγκο Σιμεόνε: «Έχουν σπουδαίους ποδοσφαιριστές και έναν σπουδαίο προπονητή. Στα σημαντικά τους παιχνίδια καταφέρνουν να αγωνίζονται καλύτερα. Για να φτάσεις ως εδώ πρέπει να είσαι καλή ομάδα και η Άρσεναλ είναι. Δε σκεφτόμαστε ότι είναι η τελευταία σεζόν του Βενγκέρ στην Άρσεναλ, αλλά μόνο αυτό που χρειαζόμαστε. Ένα γεμάτο γήπεδο, το πάθος των παικτών μας, την ενέργεια της ομάδας, αυτά είναι που μετράνε για εμάς».



Αρσέν Βενγκέρ: «Θέλω να τελειώσω τη δουλειά μου εδώ με το κεφάλι ψηλά. Όταν θα αποχαιρετήσω και επίσημα θα σκεφτώ το μέλλον μου αλλά αυτή τη στιγμή δίνω όλη μου την ενέργεια στο αυριανό (σ.σ. αποψινό) παιχνίδι. Θέλω να αφήσω την ομάδα με ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν».

Αγωνιστικά νέα

Στις απουσίες της Ατλέτικο, όπου βρίσκονται νοκ άουτ οι Φελίπε Λουίς και Χουανφράν, προστίθεται ο έτερος δεξιός μπακ, Βρσάλικο, που αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα στο προηγούμενο παιχνίδι και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Στα καλά νέα, έτοιμος να δώσει το παρών είναι ο Ντιέγκο Κόστα.



Για την Άρσεναλ, ο Χενρίκ Μχιταριάν αγωνίστηκε κόντρα στη Γιουνάιτεντ (και σκόραρε), επομένως είναι ξανά διαθέσιμος. Εκτός παραμένει ο Μοχάμεντ Ελνενί.

Προϊστορία

  • Το παιχνίδι στο «Έμιρεϊτς», που έληξε ισόπαλο 1-1, ήταν το πρώτο επίσημο μεταξύ των δύο ομάδων.


Πιθανές ενδεκάδες
Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ – Χιμένεθ, Γοδίν, Σάβιτς, Λούκας - Σαούλ, Γκάμπι, Κόκε, Koρέα – Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα
Άρσεναλ (4-3-3): Τσεχ/Οσπίνα - Mπεγερίν, Μουστάφι, Κοσιενλί, Μονρεάλ - Ράμσεϊ, Τζάκα, Γουίλσιρ - Εζίλ, Μχιταριάν, Λακαζέτ

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ιταλός, Τζιανλούκα Ρόκι.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.