Καρβαλιάλ: «Χρειαζόμαστε ένα θαύμα» - Χιούζ: «Μας έδωσε κίνητρο η ...μαύρη μαγεία»

Απογοητευμένος ο τεχνικός της Σουόνσι που η ομάδα του πλέον στηρίζεται σε αποτελέσματα άλλων δήλωσε ότι θα χρειαστεί ένα θαύμα, ενώ ο ομόλογός του δεν άφησε ασχολίαστη την ακύρωση της κράτησης του συλλόγου στο ξενοδοχείο της πόλης Σουόνσι.

Στον «τελικό παραμονής» που διεξήχθη χθες στο «Λίμπερτι», μία στροφή πριν το τέλος της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, όμως δεν απείλησαν σημαντικά τους «Αγίους», με τους τελευταίους να έχουν κύριο εκφραστή της επίθεσής τους τον Τσάρλι Όστιν. Τελικά τη λύση για τους φιλοξενούμενους έδωσε ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι στο 72ο λεπτό, που είχε περάσει μόλις 4 λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, και χάρισε την παραμονή στην ομάδα του.
Τυπικά οι «Κύκνοι», που βρίσκονται στο -3, έχουν ακόμη μαθηματικές ελπίδες, αλλά καλούνται να καλύψουν διαφορά 9 γκολ απέναντι στη Σαουθάμπτον. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την ήδη υποβιβασμένη Στόουκ και θέλουν μόνο νίκη, και παράλληλα η ομάδα του Μαρκ Χιούζ να ηττηθεί από την πρωταθλήτρια Σίτι στην έδρα της, ενώ στο παιχνίδι βρίσκεται πλέον και η Χάντερσφιλντ.

«Είναι δύσκολο να το εξηγήσω (ενν. την ήττα), γιατί δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Και σήμερα (σ.σ. χθες) και με την Τσέλσι και αρκετές ευκαιρίες ώστε να κερδίσουμε την Έβερτον και δεν πετύχαμε γκολ. Ποτέ δε ρίχνω την ευθύνη στους παίκτες μου. Δε συνέβη επειδή έχασαν κάποια γκολ, δεν είναι δικό τους λάθος. Ήταν τίμιοι και τα έδωσαν όλα, όπως και οι οπαδοί μας.



Στο τέλος του παιχνιδιού μάς έμεινε η αίσθηση ότι αξίζαμε κάτι περισσότερο, το λιγότερο ένα βαθμό. Αλλά παίξαμε για τη νίκη. Τώρα είμαστε σε θέση, όπου στηριζόμαστε πάνω σε άλλους, αλλά δεν έχουμε ακόμα υποβιβαστεί.

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο (σ.σ. σήμερα στον αγώνα της Χάντερσφιλντ με την Τσέλσι) και το σαββατοκύριακο πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας κερδίζοντας τη Στόουκ και θα δούμε, αν μπορεί να συμβεί κάποιο θαύμα...» όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ένα ...ασυνήθιστο για τα αγγλικά δεδομένα γεγονός έλαβε χώρα τη Δευτέρα, αφού η αποστολή της Σαουθάμπτον δεν κατέλυσε στο "Swansea Marriott". Οι άνθρωποι της ομάδας ενημερώθηκαν πως οι κρατήσεις των 40 δωματίων ακυρώνονται, με το ξενοδοχείο να ισχυρίζεται πως η ακύρωση έγινε για προληπτικούς λόγους, καθώς το κτίριο «χτυπήθηκε» από ιό και θα έπρεπε να απολυμανθεί.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Μαρκ Χιούζ δε θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός: «Μας μπήκαν υποψίες ότι μπορεί να έγινε κάποιου είδους ...μαύρη μαγεία, αλλά δεν επιτρέψαμε να μας επηρεάσει. Για την ακρίβεια το χρησιμοποιήσαμε σαν έξτρα κίνητρο.



Σε καμία περίπτωση δεν υπονοώ ότι έχει κάποια σχέση με αυτό η Σουόνσι. Ίσως να ήταν έργο ορισμένων ένθερμων οπαδών της Σουόνσι η ακύρωση της κράτησής μας. Αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου και να γίνει επιπλέον κίνητρο.

Είμαι χαρούμενος για το σύλλογό μου και σίγουρα ένας υποβιβασμός θα ήταν τεράστιο πλήγμα. Δε σωθήκαμε μαθηματικά, αλλά είμαστε σε πολύ καλή θέση. Βρήκαμε ένα σύνολο παικτών που χρειάζονταν λίγη καλύτερη καθοδήγηση και αυτοπεποίθηση. Δούλεψαν σκληρά και με ενθουσιασμό. Ήταν εξαιρετικοί απέναντι στη Σουόνσι. Μας δίνει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας (η νίκη), αλλά παίζουμε με τη Μάντσεστερ Σίτι στο τελευταίο μας παιχνίδι και αν υπάρχει μία ομάδα ικανή να πετύχει πολλά γκολ (αφού η παραμονή θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων) σε 90 λεπτά, είναι εκείνοι».

O «χρυσός» σκόρερ των «Αγίων»

Και για το σκόρερ Γκαμπιαντίνι πρόσθεσε: «Ο Γκάμπι ήταν απογοητευμένος που δε χρησιμοποιήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά πάντοτε προπονούνταν σωστά και αυτή είναι η επιβράβευσή του».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.