Παρουσίασε τον Μαουρίτσιο Σάρι η Τσέλσι

Οι «Μπλε» επισημοποίησαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον 59χρονο Ιταλό τεχνικό που διαδέχεται τον Αντόνιο Κόντε. Για τρία χρόνια υπέγραψε ο πρώην προπονητής της Νάπολι.

Αν και η υπόθεσή του εξελίχθηκε σε καλοκαιρινό σήριαλ, τελικά ο Μαουρίτσιο Σάρι κατέληξε στην Τσέλσι.

Κατά την τριετία του στον ιταλικό Νότο ο 59χρονος οδήγησε τους «Παρτενοπέι» δύο φορές στην κατάληψη της 2ης θέσης της «Serie A» (τη σεζόν που μας πέρασε έκανε μάλιστα και ρεκόρ συγκομιδής βαθμών τόσο για τη Νάπολι όσο και για οποιαδήποτε ομάδα που τερμάτισε δεύτερη στα χρονικά), ενώ κέρδισε το βραβείο του «Προπονητή της Χρονιάς» για το 2017 στην Ιταλία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην Τσέλσι και στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι μια συναρπαστική νέα περίοδος στην καριέρα μου. Ανυπομονώ να αρχίσω να δουλεύω και να συναντήσω τους παίκτες μου τη Δευτέρα εν όψει και του ταξιδιού για την προετοιμασία στην Αυστραλία, όπου θα μπορέσω να τους γνωρίσω καλύτερα και να μπούμε στη δράση.

Ελπίζω να μπορέσουμε να προσφέρουμε διασκεδαστικό ποδόσφαιρο στους οπαδούς μας, το οποίο να μας κάνει ανταγωνιστικούς και στο κυνήγι τροπαίων στο τέλος της σεζόν, κάτι που αξίζει αυτός ο σύλλογος», σχολίασε ο νέος προπονητής των «Μπλε».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της Τσέλσι, Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε το Μαουρίτσιο και ανυπομονούμε να δούμε την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία να εφαρμόζεται στην Τσέλσι. Ο Μαουρίτσιο παρουσίασε με τη Νάπολι ένα από τα πιο συναρπαστικά στυλ ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, εντυπωσιάζοντας με την επιθετική του προσέγγιση και το δυναμισμό, ενώ οι τεχνικές του μέθοδοι βελτίωσαν σημαντικά τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Έχει μπόλικη εμπειρία στη «Serie A» και στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο Μαουρίτσιο Σάρι γίνεται ο 13ος προπονητής της Τσέλσι επί διοίκησης Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ενώ βοηθός του στον πάγκο θα είναι ο αγαπημένος των φίλων της Τσέλσι, Τζιανφράνκο Τζόλα.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.