Αποχώρησε με ξέσπασμα από την εθνική Γερμανίας ο Εζίλ

Ο παίκτης της Άρσεναλ εξαπέλυσε μύδρους προς τη γερμανική ομοσπονδία και τους επικριτές του, με καταγγελίες για ρατσιστική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του.

Δύο εβδομάδες μετά το τέλος του Μουντιάλ ο Μεσούτ Εζίλ έσπασε τη σιωπή του, απαντώντας στην σκληρή κριτική και την επίθεση που δέχθηκε πριν (εξαιτίας μιάς φωτογραφίας του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν), κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την ομοσπονδία της Γερμανίας και από τα social media.

«Η συμπεριφορά που εισέπραξα από την Ομοσπονδία και πολλούς άλλους με έχουν κάνει να μην επιθυμώ πλέον να φορώ τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας. Νιώθω ανεπιθύμητος και πως όλα όσα έχω πετύχει από το 2009 όταν έκανα το ντεμπούτο μου έχουν ξεχαστεί. Άνθρωποι με ρατσιστικό παρελθόν δεν πρέπει να επιτρέπεται να δουλεύουν στις κορυφαίες Ομοσπονδίες, οι οποίες έχουν στις τάξεις τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από οικογένειες σαν και τη δική μου με διπλή κληρονομιά.



Με βαριά καρδιά και μετά από σοβαρή σκέψη ανακοινώνω ότι δεν θα συνεχίσω να παίζω στην Εθνική όσο υπάρχει το αίσθημα του ρατσισμού. Υπάρχει και έλλειψη σεβασμού. Αγωνιζόμουν με τιμή και ενθουσιασμό, δεν θα το κάνω πια. Αυτή η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη. Έκανα τα πάντα για την Γερμανία. Είναι ασέβεια στις ρίζες μου. Με μετέτρεψαν σε πολιτική προπαγάνδα, ως εδώ. Δεν είναι αυτός ο λόγος που παίζω ποδόσφαιρο. Ο ρατσισμός δεν πρέπει ποτέ να γίνεται αποδεκτός» ανέφερε μεταξύ άλλων ο 29χρονος.

Ο χαφ της Άρσεναλ από το 2009 που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των «Πάντσερ» κατέγραψε 92 συμμετοχές με την Εθνική Γερμανίας έχοντας πετύχει 23 γκολ και βοηθώντας τη να φτάσει το 2014 στην κορυφή του κόσμου, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.