Μοράτα: «Δε μου ταίριαζε ο τρόπος που παίζαμε πέρυσι»

Ο επιθετικός της Τσέλσι «έδειξε» τον Αντόνιο Κόντε ως «υπαίτιο» για την απογοητευτική πρώτη του σεζόν στην Αγγλία.

Ο 25χρονος πέτυχε μόλις τρία τέρματα στις τελευταίες του 23 εμφανίσεις με τη φανέλα των «Μπλε» στην περσινή αγωνιστική περίοδο, έχοντας όμως ξεκινήσει με επτά γκολ στις πρώτες πέντε συμμετοχές του.

Ο Άλβαρο Μοράτα είχε συνδεθεί πολλάκις μέσω δημοσιευμάτων με αποχώρηση από το «Στάμφορντ Μπριτζ» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως πλέον δηλώνει αισιόδοξος ότι με την καθοδήγηση του Μαουρίτσιο Σάρι θα αποδώσει καλύτερα.

«Για ΄μένα είναι εύκολο. Θα μπορούσα να είχα γυρίσει στην Ισπανία ή στην Ιταλία, εκεί όλοι πιστεύουν στις δυνατότητές μου, όμως ήθελα να αλλάξω τα πράγματα εδώ. Το θέλω, όχι μόνο για όσους με αντιπαθούν, αλλά για εμένα και την Τσέλσι. Η ομάδα μού έδωσε οτιδήποτε χρειαζόμουν και τώρα είναι η ώρα να ανταποδώσω στο σύλλογο.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο τρόπος που παίζουμε. Πέρυσι ήταν όλο βαθιές μπαλιές και για εμένα το να «σπάω» την μπάλα με το κεφάλι δεν είναι και το καλύτερό μου. Τώρα μπορώ να επιτεθώ με κίνηση στο χώρο, να παίξω με τη μία και να μπω στην περιοχή για τις σέντρες. Είναι καλύτερα έτσι.

Ο Σάρι δουλεύει πάντα με την μπάλα και όταν έχεις πάντα την μπάλα, οι επιθετικοί θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες. Θέλω να πετύχω πάνω από 30 γκολ, όμως θα προτιμούσα να σκοράρω 15 ή 20 και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα ή ένα μεγάλο τρόπαιο», εξήγησε ο Ισπανός στράικερ.

Προτιμά «ποδόσφαιρο Σάρι» ο Μοράτα

Ο Μοράτα πέτυχε το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν προχθές και βοήθησε κι αυτός με τη σειρά του την Τσέλσι να φτάσει στη νίκη με 3-2 στο λονδρέζικο ντέρμπι με αντίπαλο την Άρσεναλ.

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.