«Να μη γίνει η Τσέλσι ομάδα του ενός παίκτη»

Σύμφωνα με τον Ολλανδό πρώην αμυντικό της Τσέλσι, Μάριο Μέλχιοτ, το παιχνίδι της Τσέλσι βασίζεται υπερβολικά στον Εντέν Αζάρ.

Ύστερα από μια προβληματική χρονιά τη σεζόν 2017/18, η διοίκηση της Τσέλσι αποφάσισε την απομάκρυνση του Αντόνιο Κόντε και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Μαυρίτσιο Σάρι.

Ο νέος προπονητής των «Μπλε» προσπαθεί να εμφυσήσει τη φιλοσοφία του στην καινούργια του ομάδα, η οποία έχει ξεκινήσει έξοχα στο πρωτάθλημα, έχοντας 17 πόντους μετά από 7 παιχνίδια.

Ο τρόπος με τον οποίο ο διαχειρίζεται ο Σάρι το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Εντέν Αζάρ, έχει ως αποτέλεσμα ο Βέλγος να βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ του πρωταθλήματος με 6 γκολ.

Ο Μάριο Μέλχιοτ, που αγωνίστηκε στην Τσέλσι από το 1999 έως το 2004, εκφράζει την ανησυχία του ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο η απόδοση της ομάδας εξαρτάται από την εμφάνιση του Αζάρ.

«Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παίκτες που μπορούν να πετύχουν τέρματα στη Λίβερπουλ», δήλωσε ο Μέλχιοτ.

«Αν κοιτάξει κανείς την Τσέλσι θα δει ότι υπάρχει μόνο αυτός (σ.σ. ο Αζάρ)».

Από τα 17 φετινά γκολ της Τσέλσι, ο Αζάρ έχει συμμετοχή στα 8, είτε ως σκόρερ, είτε ως δημιουργός. Ο Άλβαρο Μοράτα δυσκολεύεται ακόμα να προσαρμοστεί στους ρυθμούς του αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ ο Ζιρού συνεισφέρει κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι παρά στο εκτελεστικό.

«Αυτό που λείπει από την ομάδα ώστε να ανταγωνιστεί με αξιώσεις τη Λίβερπουλ και τη Σίτι, είναι ο επιθετικός πλουραλισμός», κατέληξε ο Μέλχιοτ.

 

Ο Αζάρ ήταν ο σκόρερ και στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Λίβερπουλ, ενώ οι «Μπλε» καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν τη Σαουθάμπτον εκτός έδρας το μεσημέρι της Κυριακής (14:15).


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.