Ποκετίνο: «Δεν ανακάλυψε η Τσέλσι το 3-4-3»

Ο προπονητής των Σπιρουνιών μίλησε μετά το ντέρμπι του Λονδίνου με την Άρσεναλ και ξεκαθάρισε ότι τα συστήματα δεν ανήκουν σε κανέναν.

«Είχαμε προβλήματα τραυματισμών που δυσκόλεψαν τις επιλογές για την ενδεκάδα, αλλά αυτά τα θεωρώ μικρά προβλήματα, γιατί οι παίκτες μου έχουν δείξει μεγάλη προσαρμοστικότητα.

Η ισοπαλία ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα, έκαναν τις ευκαιρίες τους, κάναμε τις δικές μας. Ήταν δύσκολος αγώνας για εμάς. Είμαστε αήττητοι μετά από 11 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ κι αυτό πρέπει να μας δίνει ευχαρίστηση. Ήταν ένας δύσκολος μήνας με πολλούς αγώνες, είμαι χαρούμενος που τελείωσε ικανοποιητικά.

Δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιώ συχνά σύστημα με 3 στόπερ, αλλά είναι καλό να είμαστε σε θέση να παίξουμε πολλά διαφορετικά συστήματα».

 

Ενδιαφέρον είχε η απάντηση του Ποκετίνο στην ερώτηση, εάν το σύστημα που χρησιμοποίησε με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς είναι εμπνευσμένο από την Τσέλσι του Κόντε:

«Πέρσι στις 28 Δεκεμβρίου παίξαμε το συγκεκριμένο σύστημα απέναντι στη Γουότφορντ. Το γεγονός ότι με το ίδιο σύστημα η Τσέλσι χτες κέρδισε 5-0, δεν σημαίνει ότι εκείνοι ανακάλυψαν και το σύστημα.

Τα συστήματα είναι παραπλήσια και ο καθένας τα χρησιμοποιεί αναλόγως τους παίκτες που διαθέτει και τις συνθήκες του κάθε αγώνα.

Άλλωστε παίξαμε διαφορετικά από την Τσέλσι το συγκεκριμένο σύστημα, με 2 στράικερς και τον Κρίστιαν (σ.σ. Έρικσεν) πίσω τους. Σε κανέναν δεν ανήκουν τα συστήματα», ξεκαθάρισε ο Αργεντίνος τεχνικός.

 

Το 3-4-3 της Τότεναμ στον αγώνα απέναντι στη Γουότφορντ την περασμένη σεζόν:



Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.