Preview: Λίβερπουλ - Ερυθρός Αστέρας 24/10

Απόψε στις 22:00, η Λίβερπουλ υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να θέλει οπωσδήποτε τη νίκη.

Παίζοντας μέτριο αλλά αρκετά αποτελεσματικό ποδόσφαιρο στους πιο πρόσφατους αγώνες της, η Λίβερπουλ βρίσκεται στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, συγκατοικώντας με τη Μάντσεστερ Σίτι μετά από εννέα αγωνιστικές. Μάλιστα, μετά από τη σαββατιάτικη εκτός έδρας νίκη επί της Χάντερσφιλντ με 0-1, οι Κόκκινοι επέστρεψαν στις νίκες μετά από σχεδόν έναν μήνα. Θετικό στοιχείο του αγώνα ήταν το γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος σκόραρε μετά από αρκετό καιρό δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Πλέον, το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ στρέφει το βλέμμα του στην Ευρώπη και στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι της για τη φάση των ομίλων. Μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, ήρθε η ήττα στην έδρα της Νάπολι με 1-0 για να ταράξει τα νερά και να προβληματίσει την δευτεραθλήτρια Ευρώπης. Απέναντι στους Σέρβους, το μόνο θετικό αποτέλεσμα για τη Λίβερπουλ είναι η νίκη, η οποία θα την ανεβάσει στη βαθμολογία. Οι απουσίες δεν λείπουν με τους Χέντερσον και Κεϊτά να είναι αμφίβολοι.

 

Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται στην κορυφή της σέρβικης λίγκας έχοντας χτίσει μια διαφορά δεκατριών βαθμών από τον δεύτερο μετά από δώδεκα αγωνιστικές. Μάλιστα, είναι αήττητος έχοντας έντεκα νίκες και μια ισοπαλία, μετά και την εντός έδρας νίκη επί της Ραντ με 3-1. Όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, οι "ερυθρόλευκοι" προκρίθηκαν στους ομίλους μετά από τέσσερις προκριματικές φάσεις έχοντας κάνει ήδη την υπέρβαση. Στόχος τους είναι η τρίτη θέση, η οποία οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Έχουν ήδη πάρει έναν βαθμό και κόντρα στη Λίβερπουλ θα παλέψουν για την έκπληξη.

 

Βαθμολογία τρίτου ομίλου

Νάπολι 4

Παρί Σεν Ζερμέν 3

Λίβερπουλ 3

Ερυθρός Αστέρας 1

 

Δηλώσεις προπονητών

Γιούργκεν Κλοπ: ''Το ξέρω πως μπορούν να αμυνθούν και να δημιουργήσουν καλά. Τα δυνατά τους σημεία είναι οι διαφορετικές διατάξεις, οι κεφαλιές, η ταχύτητα και πολλά άλλα. Αμυντικά και επιθετικά, οι σέρβικες ομάδες είναι πάντα καλά οργανωμένες. Έτσι, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια αρκετά σκληρή μάχη, πρέπει να παλέψουμε για κάθε μάχη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για αυτό, χρειαζόμαστε τον κόσμο μας, είναι πολύ σημαντικό. Πέρσι μάθαμε πως αυτή η ατμόσφαιρα μπορεί να κάνει τη διαφορά''.

 

Αγωνιστικά νέα και στατιστικά

- Εξαιρετικά αμφίβολοι για το συγκεκριμένο ματς είναι οι Τζόρνταν Χέντερσον και Ναμπί Κεϊτά εξαιτίας τραυματισμών. Αναμένεται να επιστρέψουν στη βασική εντεκάδα οι Φιρμίνο, Μανέ, Φαμπίνιο, Αλεξάντερ-Άρνολντ και Βαϊνάλντουμ.

- Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχει δύο προβλήματα στο κεφάλι του, με τους Στοϊκοβιτς και Σάβιτς να είναι αμφίβολοι.

- Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρήθει μόλις δύο φορές στο παρελθόν για τη φάση των δεκαέξι του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε και στις δύο αναμετρήσεις με σκορ 2-1 παίρνοντας την πρόκριση. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που οι Κόκκινοι αντιμετώπισαν σέρβικη ομάδα.

- Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μόλις μια ήττα στις τελευταίες έξι επισκέψεις τους στην Αγγλία.

- Στο άλλο ματς του ομίλου, η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη Νάπολι σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα για την εξέλιξη του ομίλου.

 

Πιθανές εντεκάδες

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Ερυθρός Αστέρας: Μπόριαν, Σουμάλια, Ντέγκενεκ, Μπάμπιτς, Ρόντικ, Εμπεσίλιο, Γιόβισιτς, Μπεν, Κρστισιτς, Μάριν, Μποακέ


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.