Ρανιέρι: «Με οδηγό την άμυνα και μαχητικό πνεύμα»

Ο νεός προπονητής της Φούλαμ παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις αναφορικά με τα σχέδιά του στην ομάδα και έδωσε βάση στην άμυνα μέσα από την ομαδική προσπάθεια αλλά και το μαχητικό πνεύμα των παικτών.

Έπειτα από σχεδόν 3 χρόνια θητείας του στο «Κρέιβεν Κότατζ» ο Σλάβισα Γιοκάνοβιτς αποτελεί από χθες παρελθόν από τον πάγκο της νεοφώτιστης ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ, πληρώνοντας το πολύ κακό ξεκίνημα των «Cottagers» στη φετινή σεζόν, που βρίσκονται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Σαΐντ Καν, επέλεξε τον Κλαούντιο Ρανιέρι ως αντικαταστάτη του Σέρβου τεχνικού και πρώτο μέλημα του πρώην προπονητή της Λέστερ είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η Φούλαμ έχει δεχθεί 31 γκολ σε 12 αγώνες μέχρι τώρα, έχοντας το χειρότερο αμυντικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα, και είναι εμφανές ότι αποτελεί το βασικό μειονέκτημα της ομάδας.

Παραχωρώντας δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Φούλαμ, ο 67χρονος υποστήριξε: «Θεωρώ πως ο Γιοκάνοβιτς ήταν ένας σπουδαίος προπονητής, αλλά έκανε και μία πολύ δυνατή αρχή στην καριέρα του. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που συνέβησαν τη φετινή σεζόν, γιατί πρόκειται για ομάδα με πολλή ποιότητα.

Για μένα, ως Ιταλός προπονητής, το καλύτερο για την ομάδα είναι η αμυντικογενής προσέγγιση. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα ισχυρό όραμα ως προς την άμυνά μας. Όχι μόνο οι ακραίοι μπακ ή ο τερματοφύλακας, αλλά όλη η ομάδα. Για μένα το ομαδικό πνεύμα είναι σημαντικό, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχει στην ομάδα. Το μαχητικό πνεύμα επίσης. Παίζουμε με τη Σαουθάμπτον και είναι μία καλή ομάδα με ψυχή. Είναι απαραίτητο να είμαστε προετοιμασμένοι.


Ελπίζω οι οπαδοί μας να μας δώσουν την ώθηση και τη δύναμη που χρειαζόμαστε. Έχουμε ανάγκη τη συνεχή στήριξή τους. Δε θα τα παρατήσουμε ποτέ
».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.