Βαϊνάλντουμ: «Απολαμβάνω τον νέο μου ρόλο»

Ο Ολλανδός χαφ έχει εξελιχθεί σε βασικότατο γρανάζι στη μηχανή της Λίβερπουλ του Γιούγκεν Κλοπ, ο οποίος του βρήκε καινούριο ρόλο στη μεσαία γραμμή των Κόκκινων.

Η φετινή χρονιά για τον Τζίνι Βαϊνάλντουμ είναι λίγο διαφορετική από πέρσι. Ο νέος ρόλος που του δόθηκε, λίγο πιο πίσω στο χώρο του κέντρου, φαίνεται να του ταιριάζει καλύτερα σε σχέση με τον περσινό πιο επιθετικό ρόλο. Μάλιστα, και ο ίδιος δείχνει να το απολαμβάνει περισσότερο.

Ο Τζίνι είχε συστηθεί ως ένας δημιουργικός μέσος που πατάει στην αντίπαλη περιοχή και πολλές φορές σκοράρει τόσο σε εθνικό όσο και σε διασυλλογικό επίπεδο. Παρόλα αυτά, στην διάρκεια της καριέρας του έχει περάσει από όλες τις θέσεις εκτός απ' αυτήν του τερματοφύλακα. 

Σήμερα, ο Βαϊνάλντουμ είναι ένας ολοκληρωμένος μέσος, που κλήθηκε στην τρίτη χρονιά του στο Άνφιλντ να προσαρμόσει το παιχνίδι του σε νέο ρόλο. Ο Γιούργκεν Κλοπ θέλει απ' τον Ολλανδό να είναι λιγότερο δραστήριος επιθετικά, σε σχέση με τους Σαλάχ, Μανέ και Σακίρι, και περισσότερο δραστήριος ανασταλτικά. Κάτι το οποίο όχι απλά έχει καταφέρει, αλλά εντυπωσιάζει κιόλας σε αυτό απ' την αρχή της σεζόν έως τώρα, έχοντας αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια των Κόκκινων σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά με τον νέο του ρόλο: «Όταν μίλησα με τον προπονητή εδώ μου είπε ότι δεν θα παίζουμε με 10αρι, αλλά θα παίζουμε με δύο 8αρια και πως θα ήμουν το ένα απ΄αυτά.

Εξάρια είχαμε τον Χέντερσον, τον Τσαν και τον Στιούαρτ, οπότε ήμασταν πλήρεις τότε. Αλλά πιστεύω πως ο προπονητής με έμαθε καλύτερα στη διάρκεια της πρώτης σεζόν. Προπονείσαι κάθε μέρα, βλέπει ο ένας τον άλλο κάθε μέρα. 

Οπότε στη δεύτερη σεζόν μου, είπε: «Νομίζω ότι μπορείς να παίξεις και στο νούμερο 6 (σ.σ. αμυντικό χαφ) και μπορεί να σε χρησιμοποιήσουμε εκεί σε μερικά παιχνίδια, να είσαι έτοιμος».

Είχα αγωνιστεί σ' αυτήν την θέση μόνο στην προπόνηση και σε μερικά φιλικά προετοιμασίας στον Χονγκ Κονγκ, αλλά σε επίσημα παιχνίδια μόνο δύο φορές, κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι και Έβερτον αν θυμάμαι καλά. 

Φέτος έχω αγωνιστεί εκεί αρκετές φορές και τα πήγα αρκετά καλά. Το απόλαυσα».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.