Ποκετίνο: «Βλέποντας πώς πανηγυρίζουν καταλαβαίνεις πόσο μας σέβονται»

Ο Αργεντίνος μάνατζερ κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις ποδοσφαιριστών και φιλάθλων της Άρσεναλ μετά τη νίκη των Κανονιέρηδων επί της Τότεναμ στο Λονδρέζικο ντέρμπι.

Μετά τη νίκη με 4-2 επί των Σπιρουνιών, παίκτες και οπαδοί της Άρσεναλ ξέσπασαν σε έξαλλα πανηγύρια, τα οποία επεκτάθηκαν και σε αναρτήσεις στα social media. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο ρωτήθηκε αν τον επηρεάζουν οι συγκεκριμένες αντιδράσεις και απάντησε:

«Αυτό που δείχνουν όλα αυτά πάνω από όλα είναι πόσο σεβασμό τρέφουν για εμάς. Όταν οι άνθρωποι πανηγυρίζουν με αυτό τον τρόπο, είναι γιατί σε σέβονται και σε αναγνωρίζουν ως μεγάλο κλαμπ.

Φυσικά, όταν φτάσαμε εδώ (σ.σ. ο ίδιος και το προπονητικό του team), το ντέρμπι ήταν λίγο... Ας πούμε ότι ήταν φυσιολογικό να είναι η Άρσεναλ πάντα ψηλότερα από την Τότεναμ. Αλλά τις τελευταίες δύο σεζόν είμαστε πιο πάνω από εκείνους και αν δει κανείς πώς πανηγύρισαν καταλαβαίνει ότι ήταν μια τεράστια νίκη για αυτούς.

Για εμάς ήταν μια τεράστια απογοήτευση, αλλά έδειξε πόσο σεβασμό έχουμε κερδίσει τα τελευταία χρόνια με τις εμφανίσεις μας, τα αποτελέσματά μας. Μπορεί να μην έχουμε ακόμα κερδίσει κάποιο τρόπαιο, όπως λένε πολλοί, αλλά ο σεβασμός για τον τρόπο που λειτουργείς είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Τέλος, σχετικά με τους έξαλλους πανηγυρισμούς και τις προκλητικές αναρτήσεις παικτών της Άρσεναλ στα social media, ο Ποκετίνο σχολίασε «ας κρατήσουν τους πανηγυρισμούς για όταν κατακτήσουν τίτλους», όπως έκανε ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής καθώς «οι δύο ομάδες έχουμε από 30 βαθμούς και είμαστε στην ίδια θέση».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.