Στόχος του Χάσενχιουτλ να κάνει γνωστό το όνομά του στην Πρέμιερ Λιγκ

Ο νεοπροσληφθείς προπονητής της Σαουθάμπτον μίλησε για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του και τις επιδιώξεις του στη νέα του ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σχέση του με το Γιούργκεν Κλοπ.

Ο 51χρονος αντικατέστησε το Μαρκ Χιούζ στον πάγκο των «Αγίων», έπειτα από μόλις μία νίκη τους σε 14 αγωνιστικές. Ο Αυστριακός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυόμιση ετών και αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή ήττα της Σαουθάμπτον στο «Γουέμπλεϊ» από την Τότεναμ με 3-1 υπό την καθοδήγηση του υπηρεσιακού τεχνικού Κέλβιν Ντέιβις, που θα παραμείνει στο προπονητικό επιτελείο.

Ο πρώην προπονητής των Ίνγκολσταντ και Λειψίας έγινε ο 1ος Αυστριακός που αναλαμβάνει πάγκο ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ και πιστεύει πως μπορεί να επιτύχει στο «Σεντ Μέρις».

«Είναι μια μεγάλη πρόκληση, όμως αποτελεί και το λογικό επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Ο στόχος μου είναι να κάνω γνωστό το όνομά μου εδώ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Όταν έφυγα από τη Λειψία, σκεφτόμουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου και ήθελα να αναλάβω μια νέα ομάδα, με μια νέα γλώσσα, ώστε να εξελιχθώ προσωπικά αλλά και ποδοσφαιρικά. Γι΄αυτό το λόγο επέλεξα τη Σαουθάμπτον», εξήγησε ο Ραλφ Χάσενχιουτλ κατά την παρουσίασή του στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Θέλω να αφήσω τα ίχνη μου στο χιόνι εδώ. Είναι σα να επιστρέφω στις ρίζες για ΄μένα. Πέρυσι είχα μια φανταστική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήμασταν σε πολύ υψηλό τεχνικό επίπεδο. Το βήμα που κάνω ερχόμενος εδώ δεν είναι το πιο εύκολο, όμως δεν θέλω ποτέ κάτι εύκολο στη ζωή μου. Πάντα θέτω προκλήσεις στον εαυτό μου.

Ο πρώτος στόχος είναι να βγούμε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Έχουμε πολλά παιχνίδια και το ποδόσφαιρό μου εξαρτάται από τις προπονήσεις, τους αυτοματισμούς και τις συνήθειες που αναπτύσσονται. Θέλω να φέρω τους παίκτες στα όριά τους. Δεν ξέρω ποια είναι αυτά. Όσοι το θέλουν αυτό είναι ευπρόσδεκτοι. Ακολουθεί σκληρή δουλειά μέχρι τον Ιανουάριο.

Το ρόστερ μας είναι πολύ μεγάλο και έτσι έχουμε πολλούς παίκτες σε πολλές θέσεις. Ίσως κάποιοι να αποχωρήσουν και να φέρουμε κάτι καινούριο. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο για αυτό και θα κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες μου», πρόσθεσε ο Αυστριακός.

Όσο για τη σχέση του με το Γιούργκεν Κλοπ και το παρατσούκλι «Κλοπ των Άλπεων» που ακολουθεί τον ίδιο, σχολίασε: «Το έχω ακούσει. Δε μου αρέσει και τόσο πολύ, γιατί έχω τη δική μου προσωπικότητα. Τον γνωρίζω πολύ καλά (ενν. το Γιούργκεν Κλοπ), παρά το γεγονός ότι τα Γερμανικά του δεν είναι τόσο καλά πια, μιας και μιλάει περισσότερο Αγγλικά και ίσως να είναι και καλύτερα από τα Γερμανικά του!

 Ήμασταν μαζί στη σχολή ποδοσφαίρου και πήραμε μαζί το δίπλωμα «Pro». Ήμουν πάντα λάτρης του ποδοσφαίρου του – ένα πολύ ενεργητικό στυλ παιχνιδιού – και πιστεύω ότι έθεσε κάποια στάνταρ στη Γερμανία με αυτό, τα οποία με επηρέασαν και εμένα. Ήταν επιτυχημένος στην Ντόρτμουντ και έπειτα πήγε σε ένα διάσημο σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ, που προοδεύει με φανταστικό τρόπο.

Όπου μπορέσω να κάνω παρόμοια πράγματα, θα είναι φανταστικό για εμένα. Ωστόσο εμείς απέχουμε από αυτά αρκετά τώρα. Έχουμε άλλους στόχους, άλλα προβλήματα. Ας αρχίσουμε και ας δούμε μέχρι πού φτάνουν τα όριά μας».

 

 

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.