Απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο σε 4 οπαδούς της Τσέλσι λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς

Η Τσέλσι τιμώρησε τους οπαδούς που φέρονται να επέδειξαν ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του Στέρλινγκ, στον αγώνα πρωταθλήματος των Μπλε απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.

Σε διάφορα βίντεο που κυλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι, φαίνεται ένας οπαδός των γηπεδούχων να επιτίθεται φραστικά στον επιθετικό των Πολιτών, Ραχίμ Στέρλινγκ, την ώρα που έπαιρνε τη μπάλα για να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ.

Η αντίδραση τόσο της διοίκησης της Τσέλσι, όσο και της αστυνομίας ήταν άμεση, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει λάβει χώρα περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει: «Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Τσέλσι αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στο γήπεδο σε 4 οπαδούς, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά που επέδειξαν στον Κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι έρευνες συνεχίζονται. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία και οποιαδήποτε πληροφορία συλλέγουμε τους ενημερώνουμε.

Η ομάδα μας καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές και αν αποδειχτεί ότι οπαδοί μας συμπεριφέρθηκαν με ρατσιστικό τρόπο, οι ποινές θα είναι αυστηρές και θα συμπεριλαμβάνουν και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο».

Ο ίδιος ο Ραχίμ Στέρλινγκ, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο μετά το περιστατικό δήλωσε πως δεν περίμενε κάτι καλύτερο και πως οι ρατσιστικές συμπεριφορές υποδαυλίζονται από τις αγγλικές εφημερίδες, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν με τους ίδιους όρους τους έγχρωμους ποδοσφαιριστές.

Η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι επικρότησε τα μέτρα που έλαβε η ομάδα της Τσέλσι, δηλώνοντας:

«Η ομάδα μας συγχαίρει την Τσέλσι για την απόφασή της να τιμωρήσει τους οπαδούς που φέρονται να επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Στέρλινγκ στον πρόσφατο αγώνα μας στο Στάμφορντ Μπρίτζ. Τόσο ο σύλλογος, όσο και ο ίδιος ο παίκτης, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους ιθύνοντες της Τσέλσι και τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να εξαλειφθεί κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά από το ποδόσφαιρο».

Προς το παρόν δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις και οι έρευνες της Τσέλσι και της αστυνομίας συνεχίζονται.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.