Αποθεωτικές δηλώσεις για την πρόκριση της Λίβερπουλ

Η ομάδα του Κλοπ έγινε η τέταρτη εκπρόσωπος της Αγγλίας στο Τσάμπιονς Λιγκ για την φάση των «8» και οι αντίπαλοί της μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνη.

Μετά τον "άσφαιρο" πρώτο γύρο στο Άνφιλντ, το ματς της περασμένης Τετάρτης στο Μόναχο αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον. Τα δύο γκολ του Μανέ και το τέρμα του Φαν Ντάικ κατέστησαν ασήμαντο το αυτογκόλ του Μάτιπ δίνοντας τη νίκη με 3-1 στους "Κόκκινους" στην Αλιάνζ Αρίνα. 

Ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ τόνισε μετά το ματς πως η πρόκριση της ομάδας του είναι πολύ σημαντική για το αγγλικό ποδόσφαιρο συνολικά: 

«Είναι πραγματικά μεγάλη βραδιά, όχι μόνο για την Λίβερπουλ αλλά πιστεύω και για την Αγγλία», δήλωσε ο Ολλανδός μέσος. 

«Όλες οι ομάδες κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση, και για εμάς ήταν πολύ καλά επειδή καταφέραμε να κερδίσουμε εκτός έδρας την Μπαγερν Μονάχου, πράγμα το οποίο έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. 

Αισθάνομαι πως κάναμε ένα μεγάλο βήμα, επειδή πολλοί είπαν πως το σκορ του πρώτου γύρου δεν ήταν καλό, ωστόσο εμείς αισθανόμασταν καλά με το γεγονός ότι δεν δεχθήκαμε κάποιο τέρμα.

Ξέρουμε το παιχνίδι μας, και μπορούμε πάντα να δημιουργούμε ευκαιρίες, γι' αυτό και ήμασταν αισιόδοξοι πως θα το καταφέρουμε εδώ και θα σκοράρουμε γκολ. Αυτό λέει πολλά για την ομάδα. 

Πολλές ομάδες κοπιάζουν για ένα θετικό αποτέλεσμα εδώ, και μεις το καταφέραμε. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση αλλά δουλεύουμε και αρκετά σκληρά να έχουμε το θετικό αποτέλεσμα». 

Ιδιαίτερη σημασία είχαν όμως και τα όσα είπαν οι πρωταγωνιστές των ηττημένων. Ο προπονητής της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς, δήλωσε: 

«Είδατε, ειδικά μετά το δεύτερο γκολ, πόση ποιότητα έχουν».

Ο αμυντικός της Μπαγερν, Ματς Χούμελς, όντας και παλαιός παίκτης του Κλοπ στην Ντόρτμουντ, κράτησε την ψυχραιμία του παρά την βαριά ήττα. 

«Ξέρω τον Κλοπ και είναι πολύ καλός στο να απομονώνει τα δυνατά σημεία του αντιπάλου που το έδειξε με μας σήμερα», είπε ο Γερμανός διεθνής.

«Το 1-2 μας πήρε την πίστη μας. Μετά απ' αυτό η Λίβερπουλ ήταν πολύ καλύτερη». 

Το αποτέλεσμα αυτό σταμάτησε το αρνητικό σερί των 5 διαδοχικών ηττών μακριά απ' το Άνφιλντ και διατήρησε το ρεκόρ του Κλοπ, ο οποίος δεν έχει χάσει κανένα απ' τα 9 διπλά ματς σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ως προπονητής της Λίβερπουλ. 

 

Η κλήρωση για τα Προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει σήμερα στη 13:00.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.