Προπονητής Μίντλεσμπρο: Τέρι, Γιοκάνοβιτς ή έκπληξη με πρώην παίκτη της

Τρεις είναι οι βασικότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προπονητή στους Smoggies.

Η Μπόρο ανακοίνωσε πρόφατα πως δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Τόνι Πιούλις, παρότι ο πρόεδρος της ομάδας, Στιβ Γκίμπσον, δήλωσε πως ο έμπειρος Ουαλός τεχνικός έκανε εξαιρετική δουλειά με βάση τις συνθήκες στον σύλλογο.

Τα δύο φαβορί για να διαδεχτούν τον Πιούλις είναι ο Τζον Τέρι και ο Σλάβισα Γιοκάνοβιτς.

Ο άλλοτε άρχηγός των Τσέλσι και Άστον Βίλα, είναι βοηθός προπονητή στους Χωριάτες που προετοιμάζονται για τον τελικό κόντρα στην Ντέρμπι Κάουντι (του Φρανκ Λάμπαρντ) στα πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ. Η Μίντλεσμπρο θέλει να δώσει στον παλαίμαχο Άγγλο στόπερ την πρώτη του δουλειά ως head coach ώστε να την οδηγήσει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ένας προπονητής που ανέβασε πρόσφατα ομάδα από την Τσάμπιονσιπ στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, ο Σλάβισα Γιοκάνοβιτς, είναι ο... αντίπαλος του Τέρι στην κούρσα διαδοχής του Πιούλις. Ο Σέρβος μάνατζερ είχε μια εξαιρετική πορεία με τη Φούλαμ τη σεζόν 2017-18 πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο την επόμενη χρονιά είχε πολύ άσχημο ξεκίνημα με τους Λευκούς στα... σαλόνια, με αποτέλεσμα να απολυθεί. Πάντως, οι Λονδρέζοι υποβιβάστηκαν ούτως ή άλλως, καθώς ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν κατάφερε να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα ή τα αποτελέσματα της ομάδας.

Σε περίπτωση που δεν επιλεγεί κάποιος εκ των δύο προαναφερθέντων τεχνικών, τα ρεπορτάζ αναφέρουν στη λίστα με τους υποψηφίους και το όνομα του πρώην παίκτη της Μίντλεσμπρο, Μίκαελ Ράιζινγκερ. Μετά από μια 15ετή καριέρα ποδοσφαιριστή σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (Μπαρτσελόνα, Άγιαξ, Μίλαν, Αϊντχόβεν) ο Ολλανδός πρώην δεξιός μπακ πλέον είναι προπονητής στις ακαδημίες του Άγιαξ και συγκεκριμένα στην ομάδα Κάτω των 21 ετών. Ο Ράιζινγκερ θεωρείται αουτσάιντερ για τη θέση του προπονητή στη Μπόρο, στην οποία είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2004-05 με 28 συμμετοχές και 1 γκολ.

 

Οι Τζόναθαν Γούντγκεϊτ και Πολ Χεκινμπότομ συμπληρώνουν την πεντάδα με τους πιο πιθανούς διαδόχους του Πιούλις, σύμφωνα με τις αγγλικές στοιχηματικές εταιρίες. 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.