Γουίλσον: «Ο Κλοπ παρακολουθεί στενά τους δανεισμούς μου»

Ο Ουαλός αποκάλυψε ότι ο τεχνικός της Λίβερπουλ παραμένει σε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια των δανεισμών του, πέρυσι στην Ντέρμπι και φέτος στην Μπόρνμουθ.

Ο Χάρι Γουίλσον απολαμβάνει ακόμη μια παραγωγική θητεία μακριά απ' το «Άνφιλντ», μετά από εκείνη στα «Κριάρια» την περσινή σεζόν με τα οποία έφτασε μέχρι τα πλέι-οφ της ανόδου, σημειώνοντας 18 γκολ σε 49 εμφανίσεις! Ο διεθνής Ουαλός έκανε ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός, πηγαίνοντας ως δανεικός στην Μπόρνμουθ, με την επιθυμία να συνεχίσει από κει που σταμάτησε πέρυσι. Τα πρώτα δείγματά του είναι εξόχως θετικά, έχοντας αναδειχτεί ως ο κορυφαίος των «Κερασιών» για τον Αύγουστο.

«Ήμουν χαρούμενος με το πως πήγε ο περσινός μου δανεισμός, έκανα καλή σεζόν. Κατά την περσινή χρονιά, λάμβανα μηνύματά του (ενν. του Γιούργκεν Κλοπ) όταν έβλεπε κάποιο από τα παιχνίδια μας τηλεοπτικά. Ήταν ωραίο το να ξέρεις ότι πας κάπου δανεικός και δεν είσαι ξεχασμένος – κάτι που ίσως συμβαίνει σε μερικές ομάδες. Όταν έχεις έναν τύπο κάπου δανεικό και λαμβάνει τακτικά μηνύματα από τον προπονητή, πάντα παίρνει μια επιπλέον ώθηση. 

Φυσικά και ήθελα να παίξω στην Λίβερπουλ φέτος, αλλά αφού αυτό δεν γινόταν, ήθελα να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ. Χάρηκα πολύ όταν άκουσα ότι ήθελε να με πάρει η Μπόρνμουθ και ξεκίνησα πολύ καλά.  Όταν έμαθα ότι η Μπόρνμουθ ενδιαφερόταν για μένα, ένα απ' τα βασικά πράγματα που άκουσα ήταν το ότι έχει έναν καταπληκτικό προπονητή. Είμαι καλός φίλος με τους Κρις Μέφαμ και Ντέιβιντ Μπρουκς απ' την Ουαλία, οπότε ακούγοντας τι είχαν να μου πουν για τον προπονητή, το προσωπικό και τους παίκτες εδώ, ήξερα ότι θα ήταν μια καλή κίνηση για ΄μένα. 

Μιλώντας με τον προπονητή επίσης και ακούγοντας το τι είχε να μου πει, το πώς θα με βελτίωνε σαν παίκτη και το πώς θα αγωνιζόμουν στην ομάδα του, ήξερα απ' το πρώτο τηλεφώνημα πως θα ήταν η σωστή επιλογή για ΄μένα, και απ' τη στιγμή που ήρθα εδώ, είναι καταπληκτικός», είπε σε συνέντευξή του στο «Sky Sports» ο εξτρέμ της Μπόρνμουθ.

Ο Χάρι Γουίλσον έχει σκοράρει 3 τέρματα σε 5 εμφανίσεις μέχρι τώρα, ενώ έλαβε μάλιστα κι ένα μήνυμα με… χαμογελαστή φάτσα από τον Κλοπ όταν σκόραρε το πρώτο του τέρμα ενάντια στην Άστον Βίλα τον Αύγουστο.

«Ναι, εν μέρει είναι αληθές αυτό. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε. Είμαι καλός φίλος με τον άνθρωπο των «media» της Λίβερπουλ, Ματ Μακάν και ήταν μαζί με τον Γιούργκεν (σ.σ. Κλοπ) και μου έστειλαν ένα μικρό μήνυμα. Με έκανε να γελάσω και επειδή είχαν θετικό αποτέλεσμα και αυτοί, ήμασταν όλοι χαρούμενοι στο τέλος. Αισθάνομαι πάντα υπερήφανος όταν σκοράρω και αν μπορώ να συνεχίσω έτσι, θα 'μαι χαρούμενος. Ήμουν χαρούμενος με το γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο δεν με νοιάζει το τι είδους γκολ θα βάζω, αρκεί να μετράνε, μόνο αυτό έχει σημασία. Θέλω απλά να έχω καλά στατιστικά και να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει τα παιχνίδια», εξήγησε.

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της καριέρας του Γουίλσον είναι η εθνική του ομάδα, η Ουαλία, όπου κατέχει το ρεκόρ του νεότερου παίκτη που αγωνίστηκε σε αυτήν, σε ηλικία 16 ετών και 207 ημερών!

Μιλώντας για το ντεμπούτο του ως έφηβος, σημείωσε: «Πραγματοποιώντας το ντεμπούτο μου σε τόσο μικρή ηλικία ήταν κάτι το φανταστικό. Ο Κρις Κόουλμαν ήταν τότε προπονητής και με πίστεψε πάρα πολύ, σε συνδυασμό με μερικούς τραυματισμούς άλλων παικτών που με βοήθησαν επίσης. Ο νυν προπονητής, Ράιαν Γκιγκς, μας έχει δείξει πως αν παίζεις συστηματικά ποδόσφαιρο με τον σύλλογο σου και παίζεις καλά, δεν έχει σημασία το πόσο χρονών είσαι. Δεν φοβάται να σε ενσωματώσει στην ομάδα. 

Η ομάδα που έχουμε τώρα στην Ουαλία είναι φανταστική με πολλούς νέους αλλά και με έμπειρους παίκτες. Φαίνεται πως υπάρχει ένα μεγάλο κύμα παιδιών που ερχόταν από τις μικρότερες ομάδες ταυτόχρονα, οπότε γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, έχουμε παίξει στις Κ21 και Κ19. Οι μεγαλύτεροι παίκτες στην ομάδα μας έκαναν εύκολη την μετάβασή μας, καθώς ήταν πολύ καλοί απέναντί μας»

Αυτή τη στιγμή, ο Γουίλσον παίζει για την Μπόρνμουθ, αλλά το να αγωνιστεί στην Λίβερπουλ είναι το όνειρό του, όντας μέλος της από μικρό παιδί. 

«Είμαι στην Λίβερπουλ από τα οκτώ μου και ήταν πάντα το όνειρό μου να μπω στην πρώτη ομάδα και να παίζω στο Άνφιλντ βδομάδα παρά βδομάδα. Προς το παρόν επικεντρώνομαι στην Μπόρνμουθ, επειδή μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Πρέμιερ Λιγκ και προσπαθούμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται», συμπλήρωσε ο 22χρονος. 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.