Πόρισμα για Σάλα: Χωρίς την απαιτούμενη άδεια πτήσεων ο πιλότος (Video)

Η υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων ανακάλυψε ότι ο πιλότος Ντέιβιντ Ίμποτσον δεν θα έπρεπε να εκτελεί πτήσεις κατά την περίοδο του τραγικού δυστυχήματος.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους «Piper Malibu», το οποίο… έσπασε στον αέρα κατά τη διάρκεια μιας μανούβρας με μεγάλη ταχύτητα, ενώ το πιθανότερο είναι ότι ο Ντέιβιντ Ίμποτσον επηρεάστηκε από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Σημειώνεται επίσης ότι κακώς είχε δοθεί άδεια στον πιλότο να πετάξει τη νύχτα, ενώ δεν βρέθηκαν επαρκείς αποδείξεις για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του πάνω στις νυχτερινές πτήσεις. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο Ίμποτσον είχε λάβει αμοιβή για την πτήση, παρότι είχε στην κατοχή του μόνο άδεια ιδιωτικών πτήσεων που δεν επέτρεπε την αποδοχή πληρωμών.

Όσον αφορά το δυστύχημα αυτό καθαυτό, η υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι ο πιλότος επιχείρησε μανούβρα σε «ταχύτητα εξαιρετικά μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη στις προδιαγραφές του αεροσκάφους». Εικάζεται ότι έπραξε έτσι στην προσπάθειά του να αποφύγει την κακοκαιρία, η οποία πιθανότατα είχε επηρεάσει την ορατότητα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το πόρισμα συμπληρώνει επίσης ότι η απώλεια ελέγχου προήλθε πιθανότατα από τις άσχημες καιρικές συνθήκες μέσα στη νύχτα, παρά τη μη ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του Ίμποτσον για νυχτερινές πτήσεις, ενώ εκτιμάται πως η πρόσκρουση έλαβε χώρα με 270 μίλια ανά ώρα!

Ο Εμιλιάνο Σάλα και ο Βρετανός πιλότος πετούσαν από τη Νάντη της Γαλλίας στο Κάρντιφ, όταν το αεροσκάφος «Piper Malibu» συνετρίβη στο κανάλι της Μάγχης στις 21 Ιανουαρίου του 2019. Η σωρός του Αργεντινού βρέθηκε αργότερα, αλλά όχι και εκείνη του Ντέιβιντ Ίμποτσον.

 

Η Κάρντιφ Σίτι συνεχίζει να βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τη Ναντ αναφορικά με τις πληρωμές της μεταγραφής 15 εκατομμυρίων λιρών του αδικοχαμένου επιθετικού. Πρόσφατα οι «Bluebirds» κάλεσαν και τις γαλλικές αρχές να προβούν σε επίσημη έρευνα για το θάνατο του Σάλα. Υπενθυμίζουμε ότι στο σύλλογο της Τσάμπιονσιπ ισχυρίζονται πως δεν είχαν προλάβει να κάνουν επισήμως δικό τους τον παίκτη όταν έχασε τη ζωή του.

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.