78.000 γεύματα στους εργαζομένους του τοπικού συστήματος υγείας προσφέρει η Τσέλσι

Έμπρακτη υποστήριξη από το σωματείο των «Μπλε» προς το προσωπικό του συστήματος υγείας που δοκιμάζεται από την πανδημία του νέου κορωνοϊού Covid-19.

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν 13.000 γεύματα εβδομαδιαίως, για τις επόμενες έξι εβδομάδες, σε πέντε νοσοκομεία του Λονδίνου. Ο μεγαλομέτοχος της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αναζητά διαρκώς τρόπους να βοηθήσει στη μάχη κατά του κορωνοϊού και ήδη το ξενοδοχείο Millenium που βρίσκεται στο Stanford Bridge και είναι ιδιοκτησίας του, φιλοξενεί προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης καλύπτοντας φυσικά όλα τα έξοδα.

Ο πρόεδρος της Τσέλσι Μπρους Μπακ τόνισε χαρακτηριστικά: «Πάντα προσπαθούμε να βοηθήσουμε την κοινωνία και ιδιαίτερα αυτούς που είναι πιο εκτεθειμένοι και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, μας δίνει κίνητρο να στηρίξουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Έτσι μετά την καμπάνια για το προσφυγικό και την κατασκευή και αξιοποίηση του ξενοδοχείου Millenium, ήρθε η ώρα να περάσουμε σε ένα ακόμα βήμα».

Μπακ και Αμπράμοβιτς

Ο καθηγητής Τζούλιαν Ρέντχεντ, διευθυντής του ομίλου Imperial College Healthcare NHS Trust με 5 νοσοκομεία στο δυτικό Λονδίνο, δήλωσε:

«Όλο το προσωπικό μας δουλεύει σκληρά για να παρέχει βοήθεια στους ασθενείς και στους συγγενείς τους και γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό οι εργαζόμενοι να έχουν εύκολη πρόσβαση σε υγιεινά και θρεπτικά γεύματα. Ευχαριστούμε από καρδίας την Τσέλσι γι' αυτή την πρωτοβουλία που διευκολύνει σημαντικά το έργο μας».

Η παροχή των γευμάτων δεν αφορά μόνο το σύστημα υγείας, αλλά και αυτούς που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα σε ηλικιωμένους σε ξενώνες φιλοξενείας.

Ο Τζες Μίλγουντ, διευθύνων σύμβουλος στο Age UK Kensington and Chelsea που φιλοξενεί και φροντίζει ηλικιωμένους ανθρώπους, πήρε δημόσια θέση:

«Η παροχή αυτή της Τσέλσι σημαίνει ταυτόχρονα ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε καθημερινά φρέσκα γεύματα σε μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων και περιθωριοποιημένων ανθρώπων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται άνθρωποι με άνοια, καρκινοπαθείς και χρόνιοι πάσχοντες.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού τρομάζει και θέτει πολλές προκλήσεις, όμως η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας είναι συγκινητική. Ευχαριστούμε πραγματικά την ομάδα της Τσέλσι για τη γενναιόδωρη βοήθειά της».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.