Οριγκί : «Οδυνηρό να μην το πάρει η Λίβερπουλ»

Ο Βέλγος στράικερ επιθυμεί απεγνωσμένα να στεφτούν πρωταθλητές οι «Κόκκινοι», αλλά παραδέχεται πως η ασφάλεια όλων είναι το παν.

Ο Ντιβόκ Ορίγκι θεωρεί πως θα ήταν επίπονο, αν η Λίβερπουλ δεν έπαιρνε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Φαινόταν πως τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει την ομάδα του Κλοπ από το να στεφθεί τελικά και πάλι πρωταθλήτρια Αγγλίας, αφού συγκέντρωσε 25 πόντους προβάδισμα έναντι της περσινής πρωταθλήτριας και πιο κοντινής της αντιπάλου φέτος, Μάντσεστερ Σίτι. Μια σπουδαία πορεία τίτλου μετά από 30 χρόνια, με μόνο 2 νίκες να χρειάζονται στα υπόλοιπα 9 ματς που απέμειναν. Αλλά εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, με την Πρέμιερ Λιγκ και όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις στην Ευρώπη να αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας.

Το «Σχέδιο Επανεκκίνησης» της Πρέμιερ Λιγκ στοχεύει την 12η Ιουνίου, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται ακόμη σε καραντίνα και αναμένει νεότερη ανακοίνωση της κυβέρνησης. Έτσι λοιπόν δεν είναι ακόμη γνωστό το αν αυτή η ημερομηνία θα είναι εφικτή. Ανησυχίες εκφράστηκαν και για την ασφάλεια των παικτών, με πολλούς να φοβούνται μήπως κολλήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους τον φονικό ιό εάν επιστρέψουν βιαστικά στους αγώνες.

Μερικοί τηλεσχολιαστές πρότειναν να ακυρωθεί η σεζόν, αλλά ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Ντιβόκ Οριγκί, είπε πως κάτι τέτοιο θα είναι οδυνηρό για όλους τους «Κόκκινους». Παρ'όλα αυτά, δήλωσε πως η ασφάλεια των παικτών και του κοινού πρέπει να είναι πρώτιστης σημασίας, όποια απόφαση κι αν παρθεί.

Η Ουέφα έχει διαμηνύσει ότι τα εγχώρια πρωταθλήματα μπορούν να αποφασίσουν την τελική κατάταξη σύμφωνα με την «αθλητική αξία», εάν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι αγωνιστικές. Ωστόσο με τους παίκτες να μην έχουν επιστρέψει ακόμη στην προπόνηση, ο Βέλγος φορ δήλωσε πως αυτός και οι συμπαίκτες του δεν έχουν σαφή εικόνα για το πώς θα επανέλθει η κανονικότητα. 

«Δεν έχουμε βρεθεί στο σύλλογο ακόμα. Είναι όλα αρκετά ασαφή εδώ στην Αγγλία. Δεν κάνουμε καν προπονήσεις σε μικρά γκρουπ. Θα ήταν οδυνηρό να μην μπορέσουμε να πάρουμε αυτόν τον τίτλο τώρα. Όμως υπάρχουν και πράγματα στη ζωή που δεν μπορείς να ελέγξεις. Η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό», εξήγησε ο 25χρονος επιθετικός των «Κόκκινων».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.