Τομόρι: «Ο Λάμπαρντ μού είπε ότι θα παίξω επειδή το αξίζω και όχι χαριστικά»

Ο νεαρός στόπερ της Τσέλσι αποκάλυψε τις συμβουλές του προπονητή του για το ρόλο που θα είχε στο φετινό ρόστερ, πριν από το επίσημο ντεμπούτο του απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο Φικάγιο Τομόρι απολαμβάνει φέτος την πρώτη του χρονιά ως μέλος της βασικής ομάδας των «Μπλε». Ο Φρανκ Λάμπαρντ προπόνησε το νεαρό άσο και την περασμένη σεζόν στην Ντέρμπι Κάουντι, όπου ο γεννημένος στον Καναδά αμυντικός κέρδισε το βραβείο του παίκτη της χρονιάς, παρόλο που αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού.

Με την επιστροφή του στο ρόστερ της Τσέλσι, ο 22χρονος στόπερ - που ανανέωσε το συμβόλαιό του με το σύλλογο μέχρι το 2024 τον περασμένο Δεκέμβρη - αποκάλυψε τις διαφορές της φετινής από τις προηγούμενες σεζόν και τα λόγια του προπονητή του πριν το επίσημο ντεμπούτο του:

«Η νέα σεζόν ήταν μια πρόκληση για μένα. Δεν ήμουν σίγουρος αν θα αγωνιζόμουν με τη φανέλα της Τσέλσι, απλά ήθελα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να δω που θα οδηγήσει αυτό. Ο προπονητής με επέλεξε στην προετοιμασία της ομάδας, ουσιαστικά είναι η πρώτη μου σεζόν που συμμετείχα σε ολόκληρη την προετοιμασία και δεν έφυγα δανεικός κάπου».

«Η σεζόν ξεκίνησε και ήμουν στον πάγκο της ομάδας, ένιωθα μέλος αυτής και αυτό μου έδινε αυτοπεποίθηση. Στην προπόνηση αισθανόμουν έτοιμος και όταν ο προπονητής με επέλεξε για να κάνω το ντεμπούτο μου ένιωθα πολύ καλά. Ήξερα ότι με εμπιστεύεται από την προηγούμενη σεζόν. 

Ο Λάμπαρντ μού δήλωσε ότι δεν θα αγωνιστώ χαριστικά, επειδή υπάρχω στην ομάδα, αλλά επειδή κέρδισα με την αξία μου μια θέση σε αυτή. Αυτό μου ανέβασε την ψυχολογία και με βοήθησε να ενταχθώ στο υπόλοιπο σύνολο. Έτσι κατάφερα να πραγματοποιήσω ένα σερί συμμετοχών ως βασικός», πρόσθεσε ο διεθνής με την εθνική Αγγλίας αμυντικός.

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.