Γουόρνοκ: «Ιδιοφυΐα στην τακτική ο Γουάιλντερ»

Ο πρώην τεχνικός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αποθέωσε τον προπονητή των «Λεπίδων» για την εικόνα της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Νιλ Γουόρνοκ, που την περσινή σεζόν καθοδηγούσε την Κάρντιφ Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ, είχε μια μακρά θητεία στο παρελθόν (1999-2007) στον πάγκο της ομάδας του Σέφιλντ.

Αμφότεροι μάλιστα είναι από τα νιάτα τους οπαδοί των «Λεπίδων» και ο πρώην προπονητής των «Bluebirds» δήλωσε θαυμαστής της τακτικής προσέγγισης του Κρις Γουάιλντερ, μέσα από την οποία η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είχε φτάσει – προς έκπληξη των περισσοτέρων – να διεκδικεί ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας του «Covid-19».

Ο Γουόρνοκ κατά την παρουσία του στις «Λεπίδες»

«Πιστεύω πως είναι απίστευτος (ενν. ο Κρις Γουάιλντερ), μια απίστευτη ιδιοφυΐα στην τακτική. Έχει παίξει με αυτό το 3-5-2 σ’ όλη αυτή την πορεία και ακόμα και τώρα όταν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του, δεν ξέρω πώς να τον αντιμετωπίσω. Έχει βάλει κόσμο να κάνει πράγματα που πιο πριν ήταν ανήκουστα.

Επειδή ο Κρις είναι αυτός που είναι, δεν είναι αρεστός σε όλους. Δεν το πάει μαλακά ή κάπως έτσι. Τα λέει όπως είναι τα πράγματα. Αλλά η τακτική του είναι απίστευτη.

Και θα μπορούσαν αρκετά εύκολα – το λέω καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν – να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο φέτος. Όχι απλά επειδή κανείς δεν ξέρει να παίξει εναντίον τους - εντός ή εκτός έδρας. Έχουν ένα διάστημα 20 λεπτών, όπως έκαναν και κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου άλλες ομάδες βρίσκουν απαντήσεις στο πρόβλημα και σκοράρουν. Αλλά γενικά, έχουν ένα σύστημα που είναι πολύ δύσκολο», εξήγησε ο Νιλ Γουόρνοκ στο «Eamonn and the Gaffers» podcast.

Στη συνέχεια ο πολύπειρος τεχνικός τόνισε το πόσο ταιριαστός είναι ο Γουάιλντερ στο ρόλο του λόγω των καταβολών του.

«Θεωρώ πως είναι λίγο σαν και εμένα, παθιασμένος. Του αρέσει να παίζουν οι παίκτες του και όταν καθοδηγείς μια ομάδα, όπως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ειδικά αν έχεις γεννηθεί στο Σέφιλντ, όπως ο Κρις και εγώ, το καταλαβαίνεις.

Πηγαίνουν στη δουλειά. Δουλεύουν σκληρά, οι άνθρωποι στο Σέφιλντ. Δε λέω ότι αλλού στη χώρα δε δουλεύουν, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ. Συμβάλλεις σε όλα αυτά όταν είσαι ο προπονητής του συλλόγου. Κι αυτή τη στιγμή οι οπαδοί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν μπορούν να το πιστέψουν ότι κάνουν μια τέτοια πορεία φέτος. Ο Κρις έχει τους παίκτες που θέλει και είναι μια θαυμάσια εποχή για να υποστηρίζεις αυτή την ομάδα», σημείωσε.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.