Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν οικοδεσπότης εκπομπής του «talkSPORT» τοποθετήθηκε για το μέλλον του Γκαμπονέζου στην Άρσεναλ και έκανε σύγκριση με τον φορ των Αγίων.

Με το μέλλον του Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να είναι... στον αέρα, υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με ποιόν παίκτη θα μπορούσαν οι «Κανονιέρηδες» να αποκτήσουν για αντικαταστάτη του εάν όντως ο 31χρονος φορ αποφασίσει να φύγει. Ο Ντάνι Ινγκς αποτελεί μια επιλογή, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν σε ποδοσφαιρική τηλεοπτική εκπομπή.

Μέχρι στιγμής, οι δύο ποδοσφαιριστές πραγματοποιούν μια πολύ συναρπαστική σεζόν. Ο επιθετικός της Άρσεναλ είναι δεύτερος στον αγώνα για το χρυσό παπούτσι της Πρέμιερ Λιγκ με 17 γκολ αυτή τη σεζόν (πίσω από τον Τζέιμι Βάρντι που έχει 19), ενώ ο στράικερ της Σαουθάμπτον βρίσκεται μόλις ένα γκολ πίσω του αφού σκόραρε και στη νίκη των Αγίων με 3-0 κόντρα στη Νόριτς.

Ο Ινγκς συνέχισε από εκεί που είχε μείνει πριν τη διακοπή λόγω του κορωνοϊού, πετυχαίνοντας ένα γκολ και δίνοντας μια ασίστ, στην πειστική νίκη της ομάδας το βράδυ της Παρασκευής.

Ο άλλοτε παίκτης των Μίλγουολ, Άστον Βίλα και Τσέλσι (μεταξύ άλλων) και νυν τηλεσχολιαστής, Τόνι Κασκαρίνο, δήλωσε βέβαιος πως θα επέλεγε τον Ινγκς αντί του Ομπαμεγιάνγκ, εξαιτίας της μεγαλύτερης συνολικής συνεισφοράς του στην ομάδα, καθώς επίσης και της καλής επιθετικής παραγωγής του σε γκολ.

Μιλώντας στο Weekend Sports Breakfast, ο Ιρλανδός οικοδεσπότης του the talkSPORT είπε: «Όταν κοιτάς τους αριθμούς του Ομπαμεγιάνγκ, είναι εντυπωσιακοί. Όμως όταν τον συγκρίνεις με έναν παίκτη σαν τον Φιρμίνο της Λίβερπουλ... Εκείνος δεν έχει τα γκολ που είχαν παίκτες όπως ο Σουάρες και ο Φερνάντο Τόρες, όμως κάνει πολλά παραπάνω για την ομάδα.

Ο Ντάνυ Ινγκς για μένα κάνει το ίδιο. Το κάνει αυτό όλη τη σεζόν. Μην ξεχνάμε πως η καριέρα του Ινγκς δέχθηκε ένα γερό χτύπημα λόγω τραυματισμού και έχει επιστρέψει και φαίνεται πολύ καλά, οδηγεί την ομάδα εξαιρετικά.

Είναι μια διαρκής απειλή, ακόμα και όταν η ομάδα δεν αποδίδει καλά αυτός προσπαθεί να αποδώσει καλά παρά τις δυσκολίες. Ο Ινγκς θέλει να είναι στον σύλλογο, θέλει να βρίσκεται στο Σαουθάμπτον, ήθελε να φύγει από το Λίβερπουλ και να πάει εκεί για να παίξει ποδόσφαιρο.

Το να έχεις έναν παίκτη σαν τον Ομπαμεγιάνγκ είναι εξαιρετικό, όμως αυτός δεν επιθυμεί να βρίσκεται στην Άρσεναλ, δεν είναι προσηλωμένος στον σύλλογο. Σκέφτηκα και την μεσοβδόμαδη απόδοση του κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Δεν του άρεσε το γεγονός ότι έπαιξε έξω αριστερά και φαινόταν ολοκληρωτικά χωρίς να έχει ενδιαφέρον. Δεν τον αμφισβητώ σαν επιθετικό καθώς πάντα σκοράρει πάνω από 20 γκολ τη σεζόν.

Αυτή τη χρονιά έχει σκοράρει ένα παραπάνω τέρμα σε σχέση με τον Ντάνι Ινγκς, όμως ο Ινγκς έχει δώσει πολλά παραπάνω στη Σαουθάμπτον, όπως είδαμε κόντρα στη Νόριτς. Η αφοσίωση του στην ομάδα, έχει έναν πόθο ο οποίος οδηγεί τους άλλους παίκτες γύρω από αυτόν και τους κάνει να γίνονται καλύτεροι. Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που βλέπω να έχει ο Αρτέτα, με παίκτες σαν τους Ομπαμεγιάνγκ και Εζίλ. Έτσι, εάν είχα την επιλογή, θα επέλεγα τον Ινγκς αντί του Ομπαμεγιάνγκ».


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.