Αρτέτα: «Οι αποδοχές του Εζίλ δεν επηρεάζουν τις επιλογές μου για την ενδεκάδα»

Ο προπονητής της Άρσεναλ τόνισε πως παρατάσσει την ομάδα του αποκλειστικά με ποδοσφαιρικά κριτήρια.

Ο Μεσούτ Εζίλ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λαμβάνει 350.000 λίρες την εβδομάδα, όμως παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει αγωνιστεί λεπτό με τους «Κανονιέρηδες» από όταν ξεκίνησαν ξανά οι αγώνες. Ο Μικέλ Αρτέτα τόνισε πως ήταν μια «απόφαση τακτικής» το να κρατήσει εκτός ενδεκάδας τον Εζίλ μέχρι τη νίκη της Άρσεναλ κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο Αγγλίας, αγώνα από τον οποίο ο 31χρονος μεσοεπιθετικός απουσίασε ως τραυματίας.

Η κατάστασή του θα αξιολογηθεί ενόψει του αποψινού (1/7, 20:00) παιχνιδιού πρωταθλήματος κόντρα στη Νόριτς, έπειτα από πόνους που είχε στη μέση του, όμως ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε πως επιλέγει πάντα την ομάδα του βασιζόμενος σε ποδοσφαιρικά κριτήρια.

Ερωτηθείς για το εάν οι αποδοχές του Εζίλ έχουν κάποιο αντίκτυπο όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξει τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν, ο Αρτέτα απάντησε: «Ποτέ. Αυτό το συμβόλαιο είναι μια συμφωνία, την οποία ήταν ευτυχείς να συνάψουν ο ποδοσφαιριστής και ο σύλλογος, να προχωρίσουν μπροστά και είναι κάτι που ποτέ δεν αμφισβητώ. Πιστεύω πως οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται ό,τι αξίζουν, καθώς υπάρχουν δύο πλευρές εδώ και αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται εγώ να το κρίνω».

Ο Ισπανός προπονητής παραδέχθηκε πως ο Εζίλ είναι δυσαρεστημένος που βρίσκεται στο περιθώριο, όμως είπε πως δεν θα μπορούσε να περιμένει τίποτα λιγότερο από έναν παίκτη που θέλει να αγωνιστεί.

«Πιστεύω ότι δεν είναι πολύ χαρούμενος, αφού δεν αγωνίζεται. Όμως είχε έναν τραυματισμό τις προάλλες και εμείς πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί. Προσδοκώ από έναν παίκτη που δεν παίζει να νιώθει πληγωμένος και απογοητευμένος. Θέλω όλοι μου οι παίκτες να είναι στα καλύτερά τους και να έχουμε την ικανότητα να μπορούμε να τους επιλέγουμε για να βοηθήσουν την ομάδα όσο το δυνατόν πιο πολύ και αυτή είναι η μόνη πρόθεση που έχω», εξήγησε.

Ο Αρτέτα έχει αγωνιστεί δίπλα στον Εζίλ στην Άρσεναλ για τρία χρόνια, πριν ο νυν τεχνικός των «Κανονιέρηδων» κρεμάσει τα παπούτσια του.

«Τον ξέρω πολύ καλά επειδή αγωνίστηκα μαζί του. Ο Μεσούτ έχει μοναδικές ικανότητες. Είναι ένας πολύ ξεχωριστός παίκτης για τη θέση που αγωνίζεται, έχει συγκεκριμένες αρετές που μπορεί να φέρει στην ομάδα. Δεν νομίζω πως έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Προφανώς προσαρμόστηκε στο πρωτάθλημα  και χρειάστηκε κάποιο χρόνο, αλλά ξεκίνησε να παίζει αρκετά γρήγορα και καθιερώθηκε σ’ αυτή τη λίγκα για πολύ καιρό, κάτι το οποίο δεν είναι εύκολο να το κάνει κάποιος», πρόσθεσε ο Μικέλ Αρτέτα.

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.