Νταβίντ Λουίζ: Κέρδισε αποζημίωση από εταιρεία που τον χαρακτήριζε «ερασιτέχνη» για το 7-1 από τη Γερμανία!

Ο Βραζιλιάνος κινήθηκε νομικά κατά μιας κατασκευαστικής εταιρείας κατηγορώντας την για δυσφήμιση και δικαιώθηκε.

Η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποίησε φωτογραφία του δακρυσμένου Νταβίντ Λουίζ από το διασυρμό της Βραζιλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2014 με σκορ 7-1 από τη Γερμανία.

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν το χειρότερο στην ιστορία της χώρας της Λατινικής Αμερικής και μάλιστα μέσα στην έδρα της. Με αφορμή αυτό το ματς, η κατασκευαστική εταιρεία Wemake Constructoes δημιούργησε μια διαφήμιση δείχνοντας τον Λουίζ να κλαίει, συνοδευόμενο από τις λέξεις: «Ήθελα απλά να κάνω το λαό μου να χαμογελάσει». Ακολούθως, το σλόγκαν της εν λόγω κατασκευαστικής εταιρείας ήταν: «Όταν προσλαμβάνεις ερασιτέχνες για να φροντίσουν το όνειρο της οικογένειάς σου, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα έρθει 7-1»!

Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο Μέσο «UOL», ο στόπερ της Άρσεναλ μήνυσε την εταιρία για εσφαλμένη χρήση της εικόνας του και πρόκληση ηθικής βλάβης, με τους δικηγόρους του να χαρακτηρίζουν τη διαφημιστική αυτή κίνηση «ανάλγητη, χυδαία και κυνική, με πρόσθετο στόχο την προσπάθεια να κερδίσει νέους πελάτες, ντροπιάζοντας τον Λουίζ».

Αρχικά τα ρεπορτάζ παρουσίαζαν τον πρώην αμυντικό των Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν να έχει ηττηθεί, αφού ένας δικαστής απέρριψε τους ισχυρισμούς του, αποφασίζοντας ότι η καμπάνια ασχολείται με «ένα δημόσιο πρόσωπο εντός του πλαισίου της επαγγελματικής του απόδοσης ως ποδοσφαιριστή», όμως τώρα σημειώνεται ότι ο 33χρονος κέρδισε αποζημίωση ύψους 4.400 λιρών.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.