Μαχητική νοοτροπία και στον τελικό με την Μπρέντφορντ περιμένει ο Πάρκερ από τη Φούλαμ

Ο Άγγλος τεχνικός τόνισε ότι όταν τα πράγματα ζορίζουν, οι τακτικές και η τεχνική πάνε... περίπατο και η κάθε ομάδα «χρειάζεται κάτι για να πιαστεί στα δύσκολα».

Η Φούλαμ μπορεί να ηττήθηκε με 1-2 από την Κάρντιφ εντός έδρας την Πέμπτη (30/7), αλλά λόγω της νίκης της στο πρώτο ματς με 2-0, πήρε την πρόκριση στον τελικό των πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπρέντφορντ την Τρίτη 4 Αυγούστου.

Ο προπονητής της Φούλαμ, Σκοτ Πάρκερ, δήλωσε σχετικά: «Θα χρειαστούμε (ενν. στον τελικό) το συστατικό που είδα αρκετές φορές στον δεύτερο ημιτελικό και αυτό είναι η πραγματικά μαχητική νοοτροπία, όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα: η τεχνική κατάρτιση και οι αρετές που έχεις εξαφανίζονται.

Υπάρχουν πάντα στιγμές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες που δεν έχουν να κάνουν με τις τακτικές, δεν έχουν καμία σχέση με την τεχνική και σχετίζονται όλα με τη νοοτροπία και την κατανόηση της στιγμής. Γίνεται κατανοητό ότι «χρειάζομαι κάτι για να πιαστώ στα δύσκολα» και στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα παράδειγμα από αυτό.

Στο πρώτο ημίχρονο η τεχνική μας ικανότητα, η φυσική μας κατάσταση και οι τακτικές μας ήταν σε καλό επίπεδο. Αλλά το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Και ήταν σε εκείνη τη στιγμή που δεν ήταν πια θέμα ποιότητας, τεχνικής ή ικανότητας, αλλά αφορούσε το τι πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις ένα ματς ποδοσφαίρου, να περάσεις από αυτό το παιχνίδι και αυτό το κάναμε. Αυτό είναι συνεχώς το μήνυμά μου στην ομάδα. Και αυτό θα χρειαστούμε ξανά στον τελικό».

Ο Άγγλος τεχνικός έκανε και μια γενικότερη αποτίμηση, σημειώνοντας: «Συνολικά καταφέραμε και πήγαμε στον τελικό, που είναι απίστευτο επίτευγμα, όσον αφορά μια μεγάλη σε διάρκεια σεζόν, αυτό ήταν το 48ο παιχνίδι. Η Κάρντιφ το έκανε πολύ δύσκολο για εμάς, ήρθε σαν ένα πληγωμένο ζώο μετά το πρώτο παιχνίδι και υπό μία έννοια δεν είχε τίποτα να χάσει.

Ο στόχος ήταν να φτάσουμε στον τελικό και το καταφέραμε. Η Μπρέντφορντ έχει μια πολύ καλή ομάδα, παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε».

 

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.