Λαουρέν: «Ο Εζίλ φταίει που δεν τον υπολογίζει ο Αρτέτα»

Ο πρώην αμυντικός της Άρσεναλ κατανοεί ότι στοίχισε στο Γερμανό ο αποκλεισμός του από τον Ισπανό, αλλά για εκείνον ο αποκλειστικός υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι ο 32χρονος.

Ως γνωστόν, ο Μεσούτ Εζίλ δεν συμπεριλήφθηκε από τον Μικέλ Αρτέτα στις λίστες της Πρέμιερ Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Γερμανός, όντας ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης των «Κανονιέρηδων», έπαιξε κάθε ματς υπό τις οδηγίες του Ισπανού πέρυσι πριν η πανδημία του κορωνοϊού βάλει... φρένο στο ποδόσφαιρο, ενώ από τότε δεν έχει κάνει ξανά την εμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο 32χρονος, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος αυτής της σεζόν, κατηγόρησε πρόσφατα την Άρσεναλ για έλλειψη αφοσίωσης και ορκίστηκε ότι θα συνεχίσει να μάχεται για να πάρει την ευκαιρία του.

Βέβαια ο Καμερουνέζος πρώην αμυντικός της Άρσεναλ και βασικό της μέλος στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004, Λαουρέν Μπισάν-Εταμέ, πιστεύει πως ο Εζίλ πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του πριν κατηγορήσει τους άλλους, επισημαίνοντας στο «Sky Sports»:

«Ο Εζίλ είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου, είναι στενάχωρο να βλέπουμε πως ένας τέτοιος παίκτης δεν συμμετέχει σε μια ομάδα όπως είναι η Άρσεναλ. Όλοι εμείς που ακολουθούμε την Άρσεναλ, θέλουμε να βλέπουμε τους καλύτερους παίκτες, αλλά αυτή η κατάσταση δεν διαμορφώθηκε τώρα. Θεωρώ πως το ίδιο που γινόταν με τον Έμερι, γίνεται και τώρα με τον Αρτέτα, ο οποίος θέλει να έχει τους καλύτερους παίκτες στο ρόστερ του. Αν ο Εζίλ δεν ανήκει σε αυτούς, αυτό οφείλεται σε άλλα θέματα.

Πρώτα από όλα, το φταίξιμο είναι του παίκτη. Θεωρώ πως αν έχεις την ποιότητα, αν είσαι ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής και δεν σε επιλέγουν σε εβδομαδιαία βάση, τότε είναι δικό σου το λάθος. Προφανώς, όλοι στην ομάδα προσπάθησαν να κάνουν ό,τι καλύτερο για να είναι ο παίκτης χαρούμενος, για να είναι στην ομάδα και να παίζει κάθε εβδομάδα. Αλλά το ότι δεν ήταν συνεπής και υπό τον Έμερι και τώρα υπό τον Αρτέτα, νομίζω δείχνει πως δεν φταίει ο προπονητής. Πιστεύω ότι η ευθύνη ανήκει περισσότερο στον παίκτη, παρά στον προπονητή ή το σύλλογο.

Αν κάνεις όλα όσα πρέπει ως κορυφαίος παίκτης, τότε είναι δύσκολο για ένα προπονητή ή για μια ομάδα να πουν ότι δεν θέλουν να παίξεις. Φυσικά πονάει αυτή η κατάσταση τον Εζίλ. Πονάει και εμένα, επειδή λατρεύω να βλέπω τους καλύτερους παίκτες στην ομάδα μου. Θα λάτρευα να έβλεπα τους καλύτερους παίκτες να παίζουν για την Άρσεναλ. Είναι η ομάδα που ακολουθώ, που αγαπώ και που θα ήθελα να δω κορυφαίους παίκτες στο ρόστερ της, αλλά αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε είναι συνέπεια πολλών ζητημάτων που προήλθαν από το παρελθόν».

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.