Τσέχος δισεκατομμυριούχος «μπαίνει» στη Γουέστ Χαμ που κοστολογείται στη διπλάσια τιμή από τη Νιουκάστλ!

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έρχονται εξελίξεις στα διοικητικά των Σφυριών.

Ο Τσέχος επενδυτής, Ντάνιελ Κρετίνσκι, ετοιμάζεται να αποκτήσει αρχικά το 27% της Γουέστ Χαμ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με προοπτική την αγορά του συλλόγου στο μέλλον. Μάλιστα η Λονδρέζικη ομάδα κοστολογείται στα 600 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή περίπου στη διπλάσια τιμή από εκείνη που πουλήθηκε η Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ στους Άραβες επενδυτές!

Έχοντας περιουσία που υπολογίζεται στο ύψος των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο 46χρονος επιχειρηματίας θέλει να αποτελέσει τον "συμπαίκτη" του σχήματος που ονομάζουν στην Αγγλία «GSB» (Gold, Sullivan, Brady), των τριών κύριων μετόχων του κλαμπ (Ντέιβιντ Σάλιβαν, Ντέιβιντ Γκολντ και Κάρεν Μπρέιντι) που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα Σφυριά από το 2010. Φημολογείται πως η προσφορά του Τσέχου είναι κατά πολύ ανώτερη εκείνης του ...ύποπτου σοβιετικού κονσόρτσιουμ που "πολιορκεί" τη νυν διοίκηση εδώ και μερικούς μήνες.

Ο Κρετίνσκι είναι απόφοιτος Νομικής και αποκαλείται «Σφίγγα της Τσεχίας» λόγω των πολλών και συχνά αξιοπερίεργων επενδύσεών του. Κατέχει μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Μεγάλης Βρετανίας (Sainsbury's), της αλυσίδας αθλητικών υποδημάτων «Foot Locker», του μεγάλου καταστήματος ρούχων και αξεσουάρ «Macy's», της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», αλλά και του μεγαλύτερου ομίλου στα media της Τσεχίας, με όνομα «Czech News Center».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως κάθε άλλο παρά πρωτοεμφανιζόμενος είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς από το 2004 είναι πρόεδρος της Σπάρτα Πράγας, έχοντας στην κατοχή του το 40% των μετοχών της.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.