Οι Καρακάξες επιχειρούν να φέρουν ξανά στο αγγλικό πρωτάθλημα τον ιδιαίτερα επιτυχημένο Νιγηριανό παράγοντα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ο Μάικλ Εμενάλο διαπραγματεύεται με τη Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ ώστε να αναλάβει Τεχνικός Διευθυντής.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Έντι Χάου, η νέα διοίκηση του αγγλικού κλαμπ συνεχίζει τη διαδικασία στελέχωσής του με πρόσωπα που θεωρεί κατάλληλα για την αναγέννηση του αγωνιστικού τμήματος.

Ο Εμενάλο αρχικά βρέθηκε στην Τσέλσι ως βοηθός του Άβραμ Γκραντ το 2007 ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ. Το 2010 έγινε βοηθός προπονητή, ενώ από το 2011 ξεκίνησε την εξαιρετικά επιτυχημένη του θητεία ως Τεχνικός Διευθυντής των Μπλε. Αναδιοργάνωσε την ακαδημία της ομάδας, το σκάουτινγκ, ακόμα και το γυναικείο τμήμα. Συμμετείχε στην παρακολούθηση και επιλογή των Ρομέλου Λουκάκου, Χουάν Μάτα, Τιμπό Κουρτουά, Κέβιν Ντε Μπρούινε, Μο Σαλάχ, Εντέν Αζάρ και Ενγκολό Καντέ!

Επίσης, ο 56χρονος ποδοσφαιράνθρωπος ήταν πίσω από την ιδέα της «στρατιάς των δανεικών της Τσέλσι». Υποστήριξε πως οι Λονδρέζοι θα επωφεληθούν από το να διαθέτουν πολύ μεγάλο ρόστερ και να δανείζουν ποδοσφαιριστές σε άλλες ομάδες, πιστεύοντας πως ένας παίκτης χρειάζεται τουλάχιστον 45 αγώνες σε χαμηλότερο επίπεδο προτού καταφέρει να ενταχθεί στην πρώτη ομάδα των Μπλε. Η ιδέα του αρχικά αμφισβητήθηκε, αλλά τα επόμενα χρόνια (αλλά και σήμερα) η Τσέλσι έχει ένα τεράστιο δίκτυο δανεισμών από το οποίο επωφελείται οικονομικά και αγωνιστικά.

Ο Εμενάλο εργάστηκε επίσης στη Μονακό ως Τεχνικός Διευθυντής από το 2017 (όταν και παραιτήθηκε από την Τσέλσι) ως το 2019.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Εμενάλο έχει ήδη ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για να μιλήσει με τους νέους ιδιοκτήτες της Νιουκάστλ, ενώ συμφώνησε και με την επιλογή του Έντι Χάου ως προπονητή.


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.