Λιντς: Τα σενάρια για τον διάδοχο του Μπιέλσα και για το μέλλον του Αργεντίνου

Η πιθανότητα αποχώρησης του έμπειρου μάνατζερ από τα Παγώνια είναι μεγαλύτερη από ποτέ και οι δύο πλευρές προετοιμάζονται για αυτό το ενδεχόμενο.

Στη διάρκεια της καριέρας του ο Μαρσέλο Μπιέλσα συνηθίζει να μην υπογράφει μακροχρόνια συμβόλαια. Στη Λιντς Γιουνάιτεντ γίνεται κάθε χρόνο μια συζήτηση το καλοκαίρι και ακολουθεί ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμη 12 μήνες. Σύμφωνα με έγκυρα βρετανικά Μέσα όμως, αυτή τη φορά αναμένεται να μην συνεχίσουν μαζί στη σεζόν 2022-23 Λιντς και Μπιέλσα.

Η πορεία της ομάδας δεν είναι καλή και απειλείται με υποβιβασμό, ενώ και η συνεργασία των δύο πλευρών δεν είναι πια όσο καλή ήταν. Ο προπονητής του κλαμπ δηλώνει δημόσια ότι διαφωνεί με αποφάσεις της διοίκησης σχετικά με τη στελέχωση του ρόστερ (σ.σ. όπως για την περίπτωση του Κόουντι Ντρέιμε που δόθηκε δανεικός στην Κάρντιφ χωρίς την έγκριση του Αργεντίνου).

Ως αποτέλεσμα, έχουν αρχίσει να παρελαύνουν ονόματα πιθανών διαδόχων του Μπιέλσα, αλλά και σενάρια για το μέλλον του ίδιου. Σχετικά με πιθανούς συνεχιστές του έργου του, έχουν γραφτεί οι Κάρλος Κορμπεράν (πρώην βοηθός του Μπιέλσα στη Λιντς και νυν τεχνικός της Χάντερσφιλντ), ο Τζέσι Μαρς (Αμερικανός πρώην προπονητής των Λειψία και Σάλτσμπουργκ), ο Ερνέστο Βαλβέρδε (άλλοτε πορπονητής της Μπαρτσελόνα, της Αθλέτικ Μπιλμπάο και του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων) και ο Χόρχε Σαμπαόλι (κόουτς της Μαρσέιγ, «μαθητής» του Μπιέλσα και θιασώτης του ίδιου στυλ ποδοσφαίρου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδέχεται το καλοκαίρι η Λιντς να περάσει στα χέρια Αμερικανών (σχεδόν) ολοκληρωτικά, κάτι που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά και την απόφαση για την επιλογή προπονητή. Περισσότερα εδώ.

 

Όσον αφορά τον επόμενο σταθμό του Μπιέλσα, αυτός ενδέχεται να είναι στην Τουρκία. Δύο μεγάλα Μέσα της χώρας αναφέρουν πως έχει ήδη συναντηθεί με τον Αλί Κοτς, τον ιδιοκτήτη της Φενέρμπαχτσε και είναι στη λίστα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας, μαζί με τους Γιόακιμ Λεβ, Ζόρζε Ζέσους και Ρότζερ Σμιντ.

Γίνε συντάκτης στο Premierleaguefans.gr, περισσότερα εδώ!

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.