Πώληση Τσέλσι - Αμπράμοβιτς: Πόσα χαρίζει, πόσα ζητάει, ποιοι ενδιαφέρονται

Ο ιδιοκτήτης των Μπλε ανακοίνωσε ότι πουλάει την ομάδα και… ταρακούνησε τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Η επίσημη επιβεβαίωση για την έναρξη διαδικασιών παραχώρησης της Τσέλσι ήρθε πριν από λίγη ώρα και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς εξετάζει προτάσεις από ενδιαφερόμενους. Αρχικά αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας θα χαρίσει στο Λονδρέζικο κλαμπ ένα ποσό που υπολογίζεται στο 1,5 δισεκατομμύριο λίρες που αφορούν δάνεια που παραχώρησε ο ίδιος στην Τσέλσι και δεν θα διεκδικήσει να του επιστραφούν αποχωρώντας.

Από εκεί και πέρα, φημολογείται πως το ποσό που ζητά για να πουλήσει τις μετοχές των Μπλε θα είναι κάτι περισσότερο από 2 δις λίρες. Οι απαιτήσεις του Αμπράμοβιτς αρχικά ήταν στα 3 δις λίρες αλλά φημολογείται πως η συνεχής πίεση από την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας και όχι μόνο, έριξαν την τιμή.

Ο Ελβετός Hansjorg Wyss

Όσο για τους πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές, μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί στον βρετανικό και αμερικάνικο Τύπο τα παρακάτω ονόματα:

Ο Ελβετός Hansjörg Wyss, ο οποίος όμως σε δηλώσεις του ανέφερε πως θα ενδιαφερόταν να αποκτήσει την ομάδα μόνο σε συνεργασία με άλλους επενδυτές, ο Αμερικανός Todd Boehly που κατέχει μέρος των μετοχών των Los Angeles Dodgers και ο Βρετανός Jim Ratcliffe, ο οποίος αν και δηλωμένος οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε συνδεθεί έντονα στο παρελθόν με την Τσέλσι, προτού αγοράσει τελικά τη γαλλική Νις.

Φυσικά, ο Αμπράμοβιτς είναι εκείνος που έχει τον έλεγχο και τη δύναμη να αποφασίσει πότε, σε ποιον και για πόσα χρήματα θα πουλήσει το αγγλικό κλαμπ.

Γίνε συντάκτης στο Premierleaguefans.gr, περισσότερα εδώ!

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.