Fantasy: GW3 Preview - Ζητείται επειγόντως drama!

Προεπισκόπηση της τρίτης αγωνιστικής, η οποία ξεκινά απόψε.

Η 2η αγωνιστική δεν είχε να μας δώσει ιδιαίτερο drama, οι δημοφιλέστεροι αρχηγοί απέτυχαν παταγωδώς και ο Arteta συνεχίζει τα κινέζικα βασανιστήρια με τον Gabriel, κλείνοντας το μάτι στους γεμάτους σοφία managers (Andy, ευχαριστώ) που πήγαν με Saliba. Α ναι, ο Reece James έπαθε το κλασικό του μυϊκό και απολογούμαι που υπερεκτίμησα την κατάσταση και περίμενα να μείνει υγιής μια βδομάδα παραπάνω.

Η 3η αγωνιστική έρχεται με στρωμένο πρόγραμμα κυριολεκτικά σε κάθε καλή fplική επιλογή και όποτε αναμένω high scoring αγωνιστική, πάνε τα πάντα στραβά. Παρόλα αυτά, αν κάτι πάει στραβά, χαμογελάμε στραβά. Πάμε να αναλύσουμε την αγωνιστική, αλλά πρώτα μπείτε στη λίγκα των Premierleaguefans.gr με κωδικό: aw2m79 

 

Το Chelsea-Luton ανοίγει το πρόγραμμα την Παρασκευή και περιμένω πολλά με λίγα. Η Chelsea έχει ρίξει λεφτά ίσα με το ΑΕΠ της Ελλάδας για μεταγραφές και περιμένω να μπει να βάλει όσα μπορεί στην Luton. Στα του fpl, Jackson και Chilwell βρίσκονται σε πολλές ομάδες πλέον και με το πρόγραμμα που έχουν, είναι οριακά εγκληματικό να αγνοήσεις έστω τον έναν από τους δύο.

 

Bournemouth-Tottenham στο παιχνίδι των 14:30 (ώρα Ελλάδος) το Σάββατο. Δύσκολο ματς να διαβάσεις, δεν περιμένω καμία εκ των δύο ομάδων να κλειστεί, ενδέχεται να λείψει ο James Maddison. Αν συμβεί αυτό, τον πρώτο λόγο έχει η Bournemouth, που με τη Liverpool, δεν ήταν κακή. Ο Udogie στα 4.5 εκατομμύρια έχει γίνει επιλογή για αρκετές ομάδες εκεί έξω, αλλά δεν είδα καμία αμυντική ισορροπία στην Tottenham που θα με έκανε να πάρω αμυντικό της άμεσα.

 

Arsenal-Fulham: ματς των 17:00 και δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. 3-0, 4-0, το πολύ 4-1. Κάτι λιγότερο θα συνιστά αποτυχία, παρότι η Arsenal μπήκε μέτρια στο πρωτάθλημα. O Odegaard δικαίωσε τους πανέξυπνους owners του με το penalty που δικαίως πήρε από τον Saka, ο Gabriel ετοιμάζεται για το 15ποντο του, τώρα που φεύγει από κάθε ομάδα. Κλασικό διαολοπαίχνιδο, για να μην πω τίποτα άλλο.

 

Brentford-Crystal Palace: ισορροπημένο ματς αναμένεται να είναι αυτό. Ο Mbeumo βρίσκεται ολοένα και σε περισσότερες ομάδες πλέον, έχει ήδη 3 γκολ (με 2 πέναλτι) και κάπου πρέπει να σταματήσει. Υπάρχουν και μερικές ομάδες με Wissa που περνάει αρκετά απαρατήρητος.

 

Everton-Wolves: δεν το βλέπουν ούτε στις φυλακές αυτό το ματς. Κάπως θα καταφέρει να το φάει πάλι ο κλόουν ο Pickford και κανείς δεν θα είναι ευχαριστημένος.

 

Fplικά, το πιο ενδιαφέρον -για μένα- ματς της αγωνιστικής είναι το Manchester United - Nottingham Forrest. Όχι, δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε πόντους, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα κάνει υπομονή με Rashford και Bruno Fernandes. Εύκολο hold παιδιά μου, το fpl είναι παιχνίδι υπομονής, αν τους πουλήσετε, θα έρθω να συλλέξω εγώ ο ίδιος τα δάκρυά σας. Έχουμε αλλαγή δεδομένων όμως, καθώς το βράδυ της Πέμπτης, βγήκε πληροφορία ότι ο Luke Shaw μένει έξω με μυϊκό πρόβλημα για μερικές εβδομάδες. Προφανώς, χωρίς τον Shaw, η Manchester United είναι ένα επίπεδο κάτω.

Τελευταίο ματς του Σαββάτου, στις 19:30, το Brighton-West Ham. Η εικόνα του παιχνιδιού είναι εύκολο να διαβαστεί. Οι της Brighton θα αλλάζουν πάσες μέχρι να σβήσει ο ήλιος, οι της Ham θα περιμένουν πίσω από τη μπάλα. Η χαρά της συγκυρίας. Ο Joao Pedro λογικά θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, μιας και ο Enciso μάλλον χτύπησε. Αν δεν καίγεστε για τον Jackson, μην τον πουλάτε.

 

Burnley-Aston Villa: πρώτο ματς Κυριακής και δεν είμαι σε θέση να προβλέψω τίποτα. Η Villa ήταν καλή με την Everton, αλλά σιγά την Everton. Η Burnley έχει παίξει μόνο με την City, δεν έχουμε ιδέα πως θα είναι. Περίεργο ματς, η αίσθηση μου είναι ότι θα έχουμε γκολ εκατέρωθεν. Ο Diaby είναι καλούτσικος, τον έχουμε watchlist. Ο Watkins ήταν εξαιρετικά άτυχος με την Έβερτον, είναι μια εύκολη διέξοδος στον Jackson στα του fpl, αλλά είναι εξαιρετικά οριακή μεταγραφή, μιας και περιμένω πόντους απ’ αυτόν.

 

Sheffield United-Manchester City: αρχικά, περιμένω σφιχτό διπλό. Κατά δεύτερον, περιμένω Pep Roulette και mini drama. Να δούμε πώς θα πάει αυτό. Foden και Alvarez βρίσκονται πλέον σε αρκετές ομάδες και θα περιμένω λίγο ακόμα για να τους κρίνω ως assets. Ποντάρω ένα 20αρικάκι ότι ο ένας εκ των δυο θα αράξει πάγκο την Κυριακή.

 

Newcastle-Liverpool: ματσάρα. Χωνί από τα λίγα πίσω η Liverpool, αν δεν φάει 2+ γκολ, θα εκπλαγώ. Πλην Salah, δε νομίζω ότι θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα fplικά το ματς.

 

Οι Αρχηγοί της Αγωνιστικής:

Βαρετό στανταράκι: ο Haaland θα είναι αρχηγός λογικά στις 6-7 εκατομμύρια ομάδες του παιχνιδιού και δικαίως. Με τη Sheffield παίζουν. Εφιαλτικό θα είναι το δίωρο για όσους πάνε να το παίξουν έξυπνοι και δεν του δώσουν περιβραχιόνιο.

Οι εναλλακτικές: O Jackson απέναντι στη Luton δεν είναι κακή επιλογή, σε ένα ματς που μπορεί να ανοίξει αρκετά. Το θέμα είναι αν αξίζει να εμπιστευτείς την Chelsea αυτή την περίοδο. Με λίγο καλύτερες ομάδες απέναντι, Saka εναντίον της Fulham και Rashford / Bruno Fernandes εναντίον της Nottingham, έχουν αρκετά καλές πιθανότητες διψήφιων πόντων. Με δική σας ευθύνη μπαίνετε σε αρκετά σκοτεινά μονοπάτια και δεν υπάρχει κανένας λόγος τόσο νωρίς.

 

Αυτά για την ώρα. Παίζουμε παιχνίδι υπομονής, οι διαφορές στα ranks δεν έχουν κανένα νόημα τόσο νωρίς, όσο πίσω και αν νομίζεις ότι έμεινες. Τα ρίσκα είναι άσκοπα σ’ αυτή τη φάση.

 

Καλή τύχη, ειδικά αν έχουμε τους ίδιους παίκτες.

 

Επιμέλεια: Κουφαλίτσα


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.