Fantasy Λίγκα των Premierleaguefans, 3η αγωνιστική: Η βαθμολογία (pic&vid)

Όσα έγιναν στην τρίτη στροφή του φετινού πρωταθλήματος.

Η 3η αγωνιστική της Premier League ολοκληρώθηκε και επιτέλους, είχαμε λίγο drama, που τόσο πολύ μου αρέσει στο FPL.

Η αρχή έγινε στο Chelsea-Luton, εκεί όπου ο Chilwell ξέχασε πατημένο το τρίγωνο και αντί να σουτάρει σε τετ α τετ, πάσαρε κάπου. Σα να μην έφτανε αυτό, είδαμε μερικούς τζαμπατζήδες να καρπώνονται δύο ασσίστ από κάποιον Gusto, που αμφιβάλλω αν μέχρι πρότινος ήξεραν αν είναι brand από φθηνή μεξικάνικη τεκίλα ή ποδοσφαιριστής.

Και αν γέλασαν μερικοί με αυτό που έχασε ο Chilwell, σίγουρα γελάσαμε και οι υπόλοιποι με τον γελωτοποιό της καρδιάς μας. Αυτή η στήλη είχε φροντίσει από την πρώτη στιγμή, να του αποδώσει τον τίτλο αυτό με δόξα και τιμή. Μας δικαίωσε, αλλά θα απολογηθώ, καθώς η λέξη γελωτοποιός δεν τον περιγράφει επαρκώς. Ο Richarlison έχασε εξ' επαφής με το τέρμα επειδή μπέρδεψε τα πόδια του, πήρε κίτρινη κάρτα επειδή νευρίασε που γλίστρησε, με αποτέλεσμα να πατήσει αντίπαλο και μέσα σε όλα αυτά, βγήκε και αλλαγή στο 59ο λεπτό, μαζεύοντας 0 ολόκληρους πόντους. Μύθος.

 

Τα ματς των 5, του Σαββάτου, μας έδωσαν άλλη μια μέτρια εμφάνιση της Manchester United που γύρισε από το 0-2 επειδή έχει τον Bruno Fernandes, ένα ωραιότατο και αναμενόμενο επιτέλους blank του Mbeumo, καθώς δε γίνεται να παίρνεις πέναλτι σε κάθε αγωνιστική, αλλά και ακόμα ένα disasterclass του Arteta. Ο Ισπανός πρώην βοηθός του Guardiola, είναι ικανός να ξυρίσει το μαλλί του για να αντιγράψει και εκεί τον Pep. Αφ' ενός, έχει κολλήσει με τον Partey inverted back, καίγοντας το δίδυμο White-Saka που έβγαλε όλη τη χρονιά πέρσι σε πολύ καλό επίπεδο και αφ'ετέρου παίζει σταθερά με 10 παίκτες, ξεκινώντας μονίμως το φάντασμα με το προσωνύμιο -δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θέση παίζω- Havertz, που έκανε ακόμα και τον Fabio Vieira να μοιάζει με τον Modric. Άφησα για το τέλος το Everton-Wolves, για να κάνω ειδική μνεία σε ένα παίκτη της κατηγορίας Richarlison. Ο Jordan o Pickford έπαιξε “the floor is lava”, μένοντας βιδωμένος στη γραμμή του, σε σέντρα που κατέληξε στην μικρή του περιοχή, με αποτέλεσμα να φάει αποτυχημένη κεφαλιά με τον ώμο.

 

Το Brighton-West Ham πήγε τόσο random, όσο το περίμενα, ο Moyes έκανε πλάκα στον De Zerbi, αν και ο δεύτερος κυνηγούσε τις 800 πάσες για να ξεκλειδώσει κάποιο challenge. Σταμάτησαν στις 736.

Η Κυριακή ξεκίνησε πανέμορφα με τον πολυαναμενόμενο πάγκο του Phil Foden. Όποιος μάνατζερ τον πήρε αγνοώντας την ευαίσθητη κοιλίτσα του, πολύ καλά να πάθει. Να μάθετε να παίζετε. Ο Erling Haaland έχασε πέναλτι για να χαμογελάσουν οι ταλαίπωροι που δεν τον έχουν, ενώ η City κατάφερε να φάει γκολ από ομάδα που είχε 0 τελικές και 18% κατοχή για περίπου 80 λεπτά παιχνιδιού. Η αγωνιστική έκλεισε με το Newcastle-Liverpool, το οποίο ήταν γεμάτο συγκυρία, μια οριακή διαιτητική απόφαση και πολλή τύχη. Ο Trent Alexander-Arnold χάρισε ακόμα ένα γκολ σε αντίπαλο από τα 37 που έχει χαρίσει σε ένα 6μηνο, ο van Dijk αποβλήθηκε σε μια φάση που δεν έχω πεισθεί ακόμα ότι κάνει όντως κόκκινη και από εκεί και πέρα η Newcastle χάνει μαλλιά, για να γράψει πολλά. Μέχρι να μπει ο Nunez και να πάρει το ματς. Αν καταφέρει και σταθεροποιήσει τον εγκέφαλό του αυτός, θα μας απασχολήσει. Δύο γκολάρες και ο Klopp ζήτησε σιωπή από τον πάγκο της Newcastle, ασχέτως αν αυτό ήταν ένα καταπληκτικό φώτοσοπ και δεν συνέβη δυστυχώς ποτέ. Κακώς το ομολόγησε ο καλλιτέχνης που το έκανε.

 

Πολλά έγραψα, οπότε ας περάσουμε στα της λίγκας των Premierleaguefans.gr με κωδικό aw2m79, για να δούμε μερικά ασυνήθιστα σκορ, αλλά και επιλογές που σε κάνουν να απορείς με τα όνειρα που βλέπουν μερικά παιδιά.

Η πρώτη 10άδα της λίγκας θα έχει ανακατατάξεις για αρκετό καιρό ακόμα και θα προσπαθήσω να κρατήσω μερικά ενδιαφέροντα facts.

 

Η αρχηγία: Στους πρώτους 10, είχαμε 4 θαρραλέους που πήγαν χωρίς Haaland. Ο Πάρις πήγε με Bruno Fernandes, παίρνοντας 24 πόντους και πάτησε 2ος. Ο Βασίλης με Saka και ο Σωτήρης με Jackson κέρδισαν έστω και για λίγο τον Haaland, πιάνοντας την 5η και 9η θέση, αντίστοιχα. Υπήρξε όμως και η κατηγορία “τι όνειρο είδε”, όπου ο Σπύρος με Sterling captain, τα διέλυσε όλα, πήρε 38 πόντους και πλέον είναι 8ος. Πάντα τέτοια, παιδιά μου.

 

Τα chips: Δύο παίκτες βάρεσαν το bench boost και τα πήγαν εκπληκτικά. Ας όψεται ο Matty Cash που τους κουβάλησε με 2 γκολ μέσα στη Burnley και 17 πόντους. Μετά την άκρως επιτυχημένη χρήση του bench boost, Μάριος και Τάσος κάνουν το 1-3 στη βαθμολογία των Premierleaguefans.gr και έχουν απαλλαχθεί και από ένα περίεργο chip. Ζωάρα..

 

Ο solid: Ο Σταύρος είναι ο μοναδικός της 10άδας που ήταν και την προηγούμενη βδομάδα σ’ αυτή. Στην 7η θέση πλέον με μικρή πτώση, έχοντας πάρει τη σκληρή απόφαση να αλλάξει Rashford με Sterling. Και του βγήκε.

 

O high scorer: Ο Μάριος εκτός από πρώτος της λίγκας, είχε και το υψηλότερο σκορ της αγωνιστικής στις πρώτες 200 ομάδες, έχοντας 86 πόντους, ο αλήτης. Πήρε σχεδόν τα μισά από Cash-Sterling και μερικά ψίχουλα από Rashford, Saka, Colwill. Είχε βέβαια bench boost ενεργό, αλλά τι σημασία έχει;

 

Το ναυάγιο: Ο Νικόλας Μαρνέρος στην 202η θέση της λίγκας, θα θέλει να ξεχάσει την αγωνιστική. 34 πόντοι και τα μόνα του returns του προήλθαν από Rashford, Foden, Saka και τα ψίχουλα του Erling Haaland που είχε και αρχηγό. Περιμένοντας να έρθουν οι καλύτερες μέρες.

 

Επιμέλεια: Κουφαλίτσα

 


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.