Μπόουεν: «Τεράστια απώλεια ο Ράις αλλά οι Άλβαρες και Γουόρντ-Πράους έχουν μεγάλη ποιότητα»

Ο Άγγλος επιθετικός μίλησε για το σημαντικό κενό που άφησε ο πρώην αρχηγός των Σφυριών και την προσπάθεια του συλλόγου για να καλυφθεί αυτό.

Μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού, ήταν αναμφίβολα αυτή του Ντέκλαν Ράις από τη Γουέστ Χαμ στην Άρσεναλ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες έβαλε στα ταμεία της 105 εκατομμύρια λίρες και παρά το γεγονός ότι το πλήγμα για την ομάδα ήταν μεγάλο, αφού χάθηκε ο καλύτερος της παίκτης, η διοίκηση επένδυσε τα χρήματα αυτά για να αποκτήσει τον Τζέιμς Γουόρντ Πράους από την Σαουθάμπτον και τον Έντσον Άλβαρες από τον Αγιαξ, σαν αντικαταστάτες του Ράις.

Ο Τζάροντ Μπόουεν, κολλητός φίλος του Ντέκλαν, μίλησε για την αποχώρηση του Άγγλου μέσου και το πόσο έχει επηρεάσει η απουσία του, καθώς και για τους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα.

«Στεναχωρήθηκα αλλά σε κάθε μεταγραφικό παράθυρο υπήρχε πάντα η ίδια κουβέντα, ο Ράις θα φύγει ή θα μείνει; Είναι αδύνατο να αντικαταστήσεις τον Ράις, βλέπετε τι κάνει με την Εθνική Αγγλίας και τι κάνει με την Αρσεναλ, η ποιότητα του, μιλάει από μόνη της, αποδεικνύοντας σε όλους τι μπορεί να καταφέρει. Ωστόσο, μπορέσαμε να αγοράσουμε τους σωστούς παίκτες για να «ταιριάζουνε» στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο προπονητής είναι πολύ αυστηρός στην κουλτούρα αυτή, αφού πιστεύει ότι το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, αποφέρει καλά αποτελέσματα. Οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος ο Άλβαρες και ο Γουόρντ-Πράους, φαίνονται λες και είναι εδώ ήδη πέντε χρόνια και όλοι εμείς οι παλιοί προσπαθήσαμε να τους κάνουμε να νιώθουν ευπρόσδεκτοι. Η Γουέστ Χαμ, είναι μια ομάδα που εύκολα μπορείς να ενσωματωθείς σε ένα γκρουπ παικτών, και αυτό είναι ένας από τους λόγους που σαν σύνολο βελτιωνόμαστε και εξελισσόμαστε».

Μιλώντας για τον Γουόρντ-Πράους, ο Μπόουεν δήλωσε: «Πολύς κόσμος, νομίζει ότι είναι καλός μόνο στις στημένες φάσεις, αλλά βλέπεις την ποιότητα που έχει στα παιχνίδια και πώς μπορεί να τα επηρεάσει».

Για τον Έντσον Άλβαρες πρόσθεσε: «Από την άλλη ο Έντσον, βλέποντας τον στις πρώτες προπονήσεις ήμουνα σε φάση «αυτός ο τύπος απλά θέλει να διαλύσει τα πάντα». Έτρεχε παντού, ασκώντας σε όλους πίεση, ενώ οι υπόλοιποι χαιρόμασταν γιατί ξέραμε ότι αυτό ήταν κάτι που χρειαζόμασταν στην ομάδα. Κάποιον που να παλεύει και να δίνει μάχες στο κέντρο, ειδικά μετά την φυγή του Ράις».

Τέλος, ο 26χρονος φορ αναφέρθηκε ξανά στον Ντέκλαν Ράις συγκρίνοντας τον με τους υπόλοιπους αμυντικούς χαφ στην Πρέμιερ Λιγκ, λέγοντας: «Για το μέλλον της ομάδας μετά τον Ράις, έπρεπε να επενδύσουμε με σύνεση, καθώς ξέραμε την ποιότητα του παίκτη που χάσαμε. Είναι δύσκολο να βρεις έναν ακριβή αντικαταστάτη του Ντέκλαν, αφού δε μπορώ να σκεφτώ πολλούς παίκτες στο κόσμο που μπορούν να κάνουν αυτά που κάνει εκείνος. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στη σεζόν και οι νέοι παίκτες έπαιξαν το ρόλο τους, βοηθώντας πολύ την ομάδα. Ο μοναδικός που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον Ράις είναι ο Ρόντρι. Ίσως και ο Κασεμίρο της Γιουνάιτεντ, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τα πάντα με την Ρεάλ. Ο Ράις είναι καλός σε όλα. Έχει την ικανότητα να παίζει πίσω στο κέντρο, αλλά και να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή κουβαλώντας τη μπάλα».

Επιμέλεια: Σταύρος Πετρέλλης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.