Γκάρι Ονίλ: «Πρέπει να παρέχεται εκπαίδευση στους ποδοσφαιριστές για θέματα στοιχηματισμού»

Ο προπονητής των Λύκων αναφέρθηκε στο ζήτημα που γιγαντώθηκε το τελευταίο διάστημα και αφορά συνεχείς παραβάσεις ποδοσφαιριστών που αφορούν στοιχήματα.

Η τιμωρία 10 μηνών εκτός γηπέδων του Σάντρο Τονάλι ήταν η τελευταία χρονικά σε μια σειρά από ποινές που επιβάλλονται σε παίκτες για θέματα παράνομου στοιχηματισμού. Ο Γκάρι Ονίλ δήλωσε ότι θεωρεί το ίδιο το ποδόσφαιρο υπεύθυνο για την ενημέρωση γύρω από τους κινδύνους που κρύβει ο τζόγος.

«Ο στοιχηματισμός είναι κάτι για το οποίο οι νεαροί παίκτες χρειάζονται υποστήριξη. Αυτό δεν υπήρχε τον καιρό που έπαιζα εγώ.  Γενικά το ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να φροντίζει για την καθοδήγηση των ποδοσφαιριστών σε τέτοιου είδους θέματα. Οφείλει να διασφαλίσει πως υπάρχει πλήρης εκπαίδευση σε ζητήματα όπως αυτό, αφού πολλές φορές, φαντάζει κάτι διασκεδαστικό και εντελώς άκακο και  ξαφνικά βρίσκεσαι αντιμέτωπος με έναν 8μηνο αποκλεισμό, ο οποίος σου στερεί και πολλά χρήματα. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι μπορεί να προκαλέσει».

Αναπολώντας τη ποδοσφαιρική του καριέρα, είπε: «Αν γυρίσω πίσω στα δικά μου χρόνια, ο τζόγος ήταν παντού. Ήταν μέρος της παράδοσης, της ρουτίνας μας, καθόμασταν και βλέπαμε τα σκορ τόσο στο λεωφορείο όσο και στο ημίχρονο. Το δύσκολο όμως σε όλο αυτό, είναι πως ο εθισμός που αποκτάς δεν είναι τόσο προφανής σε σχέση με άλλες εξαρτήσεις. Ζορίζεσαι να το αντιληφθείς. Μπορεί να σε μπερδέψει. Δεν είμαι ειδικός πάνω σε αυτό το θέμα, όμως ξέρω ότι οι παίκτες χρειάζονται υποστήριξη, ώστε να καταλάβουν τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στις ζωές τους και στα οικονομικά τους».

Μάλιστα, έβαλε τον εαυτό του στη θέση αυτών των παικτών και ανέφερε: «Κάτι το οποίο εμένα θα με βοηθούσε, όχι ότι είχα ποτέ πρόβλημα με αυτά, θα ήταν να ερχόταν κάποιος και να μου πει ότι αν  για τα επόμενα 15 χρόνια που θα παίζεις μπάλα μπλέξεις με το τζόγο, θα χάσεις τα μισά σου λεφτά. Κάτι σαν και αυτό θα με έκανε να καταλάβω το τι κακό μπορεί να μου προκαλέσει».

Επιμέλεια: Σταύρος Πετρέλλης


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.