Δεν θα τιμωρηθεί ο Λουίς Ντίας για το μήνυμα στη φανέλα

Η αρμόδια αρχή του αγγλικού ποδοσφαίρου αποφάσισε να την... χαρίσει στον ποδοσφαιριστή λόγω του περιεχομένου του μηνύματος.

Ο σκόρερ της Λίβερπουλ στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την Λούτον, Λουίς Ντίας, ο οποίος ισοφάρισε στις καθυστερήσεις για την ομάδα του, έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα μέσω των κοινωνικών δικτύων απαιτώντας την απελευθέρωση του πατέρα του. Η Λίβερπουλ, αν και έχανε με 1-0 από την Λούτον, κατάφερε να σώσει τον ένα βαθμό με τον ποδοσφαιριστή που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες μέρες για ένα πολύ λυπηρό λόγο. Ο λόγος φυσικά για τον Λουίς Ντίας, του οποίου οι γονείς έπεσαν θύμα απαγωγής στην Κολομβία πριν από περίπου 10 μέρες και μέχρι στιγμής μόνο η μητέρα του έχει επιστρέψει σώα και αβλαβής σπίτι. Ο Ντίας πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 83ο λεπτό και 12 λεπτά αργότερα στο 90+5’ σκόραρε και ισοφάρισε, πανηγυρίζοντας με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Σήκωσε την φανέλα του και από μέσα έγραφε «Ελευθερία για τον μπαμπά».

Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε από τον Απελευθερωτικό Στρατό, που είναι μια αντάρτικη ομάδα της Κολομβίας την απελευθέρωση του πατέρα του το συντομότερο δυνατόν. Συνεχίζοντας, εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος ο ποδοσφαιριστής ανέφερε: «Αυτό το γκολ είναι για την ελευθερία του πατέρα μου και όλων των απαχθέντων στη χώρα μου. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη σας. Δε σας μιλάει σήμερα κάποιος ποδοσφαιριστής. Σας μιλάει ο Λούτσο Ντίας, γιος του Λουίς Μανουέλ Ντίας. Ο Μανέ, ο μπαμπάς μου, ένας σκληρά εργαζόμενος άντρας και κολώνα της οικογένειας μου, έχει απαχθεί. Ζητώ από τον Εθνικό απελευθερωτικό Στρατό να αφήσει ελεύθερο τον πατέρα μου το συντομότερο δυνατόν. Ζητώ επίσης από τους διεθνής οργανισμούς να εργαστούν για να διασφαλίσουν την απελευθέρωση του. Το κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, το κάθε λεπτό, ανησυχούμε όλο και περισσότερο. Δεν έχουμε λόγια για να περιγράψουμε τα απαίσια αισθήματα της οικογένειάς μου και θα είναι τα ίδια για όσο διάστημα δεν γυρίζει σπίτι. Σας εκλιπαρώ να απελευθερώσετε άμεσα τον πατέρα μου, σεβόμενοι την ακεραιότητά του. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Κολομβιανούς και επίσης και την διεθνή κοινότητα για την υποστήριξή σας».

Από την πλευρά της, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της της Αγγλίας αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον Ντίας για τον τρόπο που πανηγύρισε. Θυμίζουμε, ότι βάση κανονισμών, απαγορεύονται πανηγυρισμοί με προσωπικά μηνύματα στη φανέλα. Σύμφωνα με τον τύπο στο νησί όμως, η ομοσπονδία αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καταγγελία δεδομένου των περιστάσεων και της λεπτής φύσης του περιστατικού με τον πατέρα του ποδοσφαιριστή από τη στιγμή κιόλας που ο ίδιος δεν έβγαλε τελείως τη φανέλα του. 

Επιμέλεια: Άγγελος Γεωργίου


Στήριξε και εσύ την προσπάθεια των Premier League Fans μέσω Paypal, μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα του premierleaguefans.gr στο info@premierleaguefans.gr

Θα χαρούμε για παρατηρήσεις, σχόλια αλλά ακόμη και για προτάσεις συνεργασίας.